Nadwojciech Napisano 5 Październik 2011 Autor Share Napisano 5 Październik 2011 490 tysięcy euro.http://www.milweb.net/classifieds/large_image.php?ad=59251&cat=1Są chętni? :)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Nadwojciech 23:25 05-10-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 5 Październik 2011 Share Napisano 5 Październik 2011 eeee brak skrzyni i silnika. Nie opłaca się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbigniew Okuniewski (TPS) Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Bite blachy i składak ;-) ale spoko pójdzie .pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Już nie można mówić, że StuG-i IV to są tylko w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Szybko go składali 2009 - 2010. Ciekawe w jakich okolicznościach wyszedł. Cena też jest dość wysoka jak za pusty pojazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Ależ oczywiście,Stugów 4 jest tyle,że można przebierać w ofertach jak w tegorocznych grzybach...Na jakiej podstawie sądzisz,że cena jest wysoka?Pewnie masz ich kilka w kolekcji i o sprzedaż ciężko.Handlarz się znalazł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Całe szczęście ze na zakup nie stać ani MOB-u ani MWP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 A mnie ciekawi to podwozie od Sd.Kfz 7 .Cenna przystępna 55 000 to chyba mało za taki podwozie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Tak,ale 55000 funtów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Na Surviving_Panzers_Panzer_IV_variants jest jeden StuGIV z Łotwy, odbudowany z resztek wanny.Może to ten ? http://the.shadock.free.fr/Surviving_Panzers.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 Najprawdopodobniej to jest ten.Wg mnie to cena wywoławcza.A za ile naprawdę pójdzie tego nikt nie napisze.Cenę uzgadnia się w negocjacjach.Teraz jest recesja ,nikt nie ma wolnej gotówki do zainwestowania.A oferta jest coraz bogatsza.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 6 Październik 2011 Share Napisano 6 Październik 2011 tak to jest ten z Łotwy bo ma to samo kamo i wszystkie plamy się zgadzają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 7 Październik 2011 Share Napisano 7 Październik 2011 Z oryginalnego Stuga IV jest tam najprawdopodobniej TYLKO ten wygięty zrzyn wanny. Nadbudówka ze stuga III, reszta elementów podobierana wiec może pochodzić z wszystkiego na bazie panzer IV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbigniew Okuniewski (TPS) Napisano 7 Październik 2011 Share Napisano 7 Październik 2011 Jedynym koszernym Stugem IV jest ten w Poznaniu 95% oryginalnych części . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 7 Październik 2011 Share Napisano 7 Październik 2011 ja uważam że cena jest z sufitu i to tylko ybka" by sprawdzić rynek. Tak jak to ktoś napisał jest to składak i bez środka. A jak esterendensen jesteś takim ekseprtem do dezauowania mnie to daj przykład transakcji w której padła by taka kwota nie za czołg i tylko działo samobiezne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 7 Październik 2011 Share Napisano 7 Październik 2011 Zresztą esterendensen nigdy nie napisałem że jestem handlarzem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 7 Październik 2011 Share Napisano 7 Październik 2011 Ten ze Skarżyska to tez niezły składak.Ale chyba bardziej cenny niż ten z Poznania bo w nim życie kwitnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozfig Napisano 7 Październik 2011 Share Napisano 7 Październik 2011 Mieli się od czerwca br. zabrać za jego remont, ciekawe czy coś drgnęło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 7 Październik 2011 Share Napisano 7 Październik 2011 Mieli -ale nie mogą go znaleźć bo się całkowicie zapadł w ziemi i muszą kogoś z wykrywaczem ściągnąć do ponownego odnalezienia go. A może rdza go całkowicie zjadła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 7 Październik 2011 Share Napisano 7 Październik 2011 Koledzy uśmiechnijcie się.Po co to, co jest lepsze,bardziej orginalne.Odbudowano kolejny stary pojazd i kupi go ktoś co to lubi.Będzie się na to patrzył i innym pokazywał że ma.Z tego co się pisze na zachodzie,powstają tego setki.Podobno Rosja jest teraz bardzo modna jako baza remontowa , z wraków rodzą się sprawne pojazdy.A że nie w pełni orginalne?,a komu to przeszkadza.To jest Hobby to ma ludzi łączyć a nie dzielić.A widzom ma dać radość i zadowolenie.Koledzy to jest przemysł,poszukiwacze,firmy wydobywające,warsztaty,no i rząd wszyscy mają kasę.Od kogo?Ano od Hobbysty z kasą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 8 Październik 2011 Share Napisano 8 Październik 2011 A ja mam takie pytanie jakieś 3-4 lata temu przez nasz kraj na zachód przejeżdżał piękny stug wyciągnięty z morza czarnego? przez naszych wschodnich sąsiadów z Ukrainy? ktoś pisał że pochodził on z barki która przewoziła ich 12 sztuk do remontu i zatonęła , wyciągnięto tylko 1 sztukę? czy nikt nie próbuje wyciągać reszty tych pojazdów co stoi na przeszkodzie?? ktoś wie coś na ten temat?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekA Napisano 8 Październik 2011 Share Napisano 8 Październik 2011 To był StuG III i czasowo-przez jakiś czas był gościnnie eksponowany w Muzeum w Drzonowie.Pochodził z Ukrainy a potem pojechał do nabywcy na Zachodziehttp://odkrywca.pl/index1.php?action=artykuly&artykul=stug Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 8 Październik 2011 Share Napisano 8 Październik 2011 Stugów z tego co wiem wydobyto 2 szt. Jeden został sprzedany - ten co był w Polsce - podpbno za ok. 100.000 Euro. Ale brakowało w nim jedynie górnej płyty nad przedziałem bojowym. Drugi do niedawna rdzewiał gdzieś na Krymie. Czyżby brak chetnych na taki rarytas? a może problemy formalne. Tego nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 8 Październik 2011 Share Napisano 8 Październik 2011 to jest ładna rójka", tez z Ukrainy.http://www.youtube.com/watch?v=lvveoQRVBxY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 8 Październik 2011 Share Napisano 8 Październik 2011 Na gąsienicach zimowych, pewnie próbowali przejechać przez to bagno myśląc, że jest solidnie zamrożone. No i się pomylili ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.