Czlowieksniegu Napisano 15 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2011 naszego kosmonauty dziś obchodzimy :-)Gen. bryg. WP Mirosław Hermaszewski urodził był się 15 września 1941 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 15 Wrzesień 2011 Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Jakby kto facjatyji zapomniał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coe Napisano 15 Wrzesień 2011 Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Dowcip z epoko:- Po co Hermaszewski poleciał w kosmos?- Zawieźć Twardowskiemu kartki na cukier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 15 Wrzesień 2011 Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Byłem wtedy młody i piękny i na koloni w Stolycy.Zagoniono ludzi w potęęęęężny szpaler jak jechał przez Warsiawkę. Widziałem jego powrót z kosmosu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 15 Wrzesień 2011 Share Napisano 15 Wrzesień 2011 Los go poddał ciężkiej próbie, dali mu kapuśniak w tubie. Na dodatek pilot Klimuk dał mu pół swojego blinu" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 16 Wrzesień 2011 Share Napisano 16 Wrzesień 2011 Zaraz po locie Hermaszewskiego funkcjonował taki dowcip:Dlaczego nasz kosmonauta miał po powrocie spuchnięte dłonie?Bo jak tylko chciał czegoś dotknąć to zaraz dostawał po łapach.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 29 Czerwiec 2018 Share Napisano 29 Czerwiec 2018 Czterdzieści lat minęło...http://www.facebook.com/magda.seredziuk/videos/1916185045108679/Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 18:45 29-06-2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 29 Czerwiec 2018 Share Napisano 29 Czerwiec 2018 A na starość się takiego zięcia dochował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 29 Czerwiec 2018 Share Napisano 29 Czerwiec 2018 A co on miał do powiedzenia? skoro córce z głupem dobrze to po co ma dziecku bruździć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 29 Czerwiec 2018 Share Napisano 29 Czerwiec 2018 To już nie jego wina, ale trochę do siebie pasują, bo i Rysio czasami odlatuje w kosmos w swoim słowotoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 29 Czerwiec 2018 Share Napisano 29 Czerwiec 2018 Wow, les05 nie wierzę w takie metamorfozy. To nieprawda, pierwszym polskim kosmonautą były dwa bliźniaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Czerwiec 2018 Share Napisano 30 Czerwiec 2018 Ja tam wiem i znam tę straszną historię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 30 Czerwiec 2018 Share Napisano 30 Czerwiec 2018 Swoją drogą musiał Hermaszewski czuć się co najmniej dziwnie poddawany w szkołach wojskowych indoktrynacji o bratnim narodzie. Ale mógł iść gdzie indziej, przymusu nie było. Mam kumpla, który jednak zrezygnował, bo nie pasiła mu taka ideologia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Czerwiec 2018 Share Napisano 30 Czerwiec 2018 I obudził się na mokrym materacu... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 30 Czerwiec 2018 Share Napisano 30 Czerwiec 2018 a w telewizorni mówią, że major kowalski spędził dekadę w kosmosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 30 Czerwiec 2018 Share Napisano 30 Czerwiec 2018 Twardowski do dzisiaj jest na księżycu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Czerwiec 2018 Share Napisano 30 Czerwiec 2018 A to nie zasunęli go bliźniacy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Czerwiec 2018 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2018 Gorzej- podobno takich dwóch ukradło księżyc.I nie dość, że im teraz pomniki stawiają, to się dziwią, że np Niemcy w naszej socjalistycznej Ojczyźnie szukają swoich samochodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Czerwiec 2018 Share Napisano 30 Czerwiec 2018 To Jaro też już pomniki ma? Czy chodzi o to, że to tzw. żywy pomnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 30 Czerwiec 2018 Share Napisano 30 Czerwiec 2018 Niemcy chcą nam wmówić, że Twardowski ich był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Czerwiec 2018 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2018 Nie ty-tyrtol... Niemcy chcą wmówić, że Kopernik był kobietą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 30 Czerwiec 2018 Share Napisano 30 Czerwiec 2018 co taki nerwowy i zgorzkniały? że uchodźców" nie będziesz mógł przyjąć;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Czerwiec 2018 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2018 Przecież ja nigdy nie mówiłem, że możesz się do mnie, na kwadrat, wbić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 30 Czerwiec 2018 Share Napisano 30 Czerwiec 2018 Ty masz bliżej a poza tym nałogowy abstynent jesteś;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix14xxx Napisano 3 Lipiec 2018 Share Napisano 3 Lipiec 2018 Może doczekamy czasów gdy słuszna władza odkryje że do Sojuza został wepchnięty bagnetami a wykazał się sprytem, zmylił czujność Ruskich i uciekł im z orbity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.