OpryskStonki Napisano 3 Czerwiec 2014 Share Napisano 3 Czerwiec 2014 O w mordę! Wielkie dzięki! Wszystkie okopy jak na dłoni! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 3 Czerwiec 2014 Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Dzięki kolego, teraz ładnie mi wszystko śmiga.pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 4 Czerwiec 2014 Share Napisano 4 Czerwiec 2014 Piękna sprawa. Zauważyłem, że nie wszystkie tereny są w ten sposób dostępne, czy to się zmieni z czasem czy już tak zostanie ? Mam tu na myśli oczywiście geoportal z funkcją cieniowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 4 Czerwiec 2014 Share Napisano 4 Czerwiec 2014 a u mnie nie otwiera się pełne menu-czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeremyse Napisano 5 Czerwiec 2014 Share Napisano 5 Czerwiec 2014 Fajna sprawa! Tylko nie wiem jak włącza się i wyłącza poszczególne warstwy i ustawia przezroczystość? Jak możecie poradźcie jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 5 Czerwiec 2014 Share Napisano 5 Czerwiec 2014 jak wy tych okopów szukacie, bo na górce gdzie faktycznie są okopy na tym cieniowaniu nic nie widać, ino że wzniesienie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lolek i Kolek Napisano 5 Czerwiec 2014 Share Napisano 5 Czerwiec 2014 Ja nie wiem , tylko.....Bedziesz pan zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 6 Czerwiec 2014 Share Napisano 6 Czerwiec 2014 Panowie - obsługa strony jest prosta jak budowa cepa, wystarczy chwilka popatrzenia i parę prób.A jeśli jednak są problemy, to tu:http://geoportal.gov.pl/pomoc/filmysą odpowiednie wskazówki.Ciekawych fantów też nikt Wam na dłoni nie poda, trzeba je znaleźć i wygrzebać samemu, nieprawdaż...? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 6 Czerwiec 2014 Share Napisano 6 Czerwiec 2014 ogarnąłem, co i jak i jednak fajna sprawa, bo na starych miejscówkach wszystko widać ładnie co i gdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Czerwiec 2014 Share Napisano 6 Czerwiec 2014 Taaa, a niektórzy myślą że jak znajdą w lesie okopy to już mają Św. Graala - a to g**** prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 6 Czerwiec 2014 Share Napisano 6 Czerwiec 2014 Z okopami ciężko przynajmniej na DŚ bo albo przekopane, albo puste bo front przeszedł bokiem a kopane były przez tubylców. Teraz wiosną przełaziłem okopy na kilku wioskach i jedyne co było to 3 korniszony i lampa naftowa, a okopy jak malowane i by się wydawało że nie wiadomo co będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boysss Napisano 16 Czerwiec 2014 Share Napisano 16 Czerwiec 2014 a jak ustawic wersje w telefonie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freediver Napisano 17 Czerwiec 2014 Share Napisano 17 Czerwiec 2014 Światna sprawa, pieknie widać miejsca gdzie kiedyś stały wiatraki, domostwa,gdzie były stawy , rowy melioracyjne , stare drogi, a dzis jest tam tylko np. zaorane pole.Tylko spisac pozycje gps interesujacego nas punktu i jazda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 18 Czerwiec 2014 Share Napisano 18 Czerwiec 2014 Tylko tych kurhanów po lasach nie rozkopujcie :))Najciekawsze są zniwelowane okopy i rowy p. czołgowe na polach uprawnych. Te najszybciej zasypywano aby zacząć jak najszybciej uprawy. Ze wszystkim co leżało dookoła. Okopy później zalesione długo stały otwarte a co za tym idzie były penetrowane. Niestety kto teraz będzie robił 2 metrowe doły komuś na polu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 18 Czerwiec 2014 Share Napisano 18 Czerwiec 2014 Niestety kto teraz będzie robił 2 metrowe doły komuś na polu.."oj zdziwiłbyś się :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy27 Napisano 19 Czerwiec 2014 Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Witam może komuś się przyda, także można włączyć ukształtowanie terenu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy27 Napisano 19 Czerwiec 2014 Share Napisano 19 Czerwiec 2014 http://www.geobasis-bb.de/bb-viewer.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrodrumble Napisano 28 Lipiec 2014 Share Napisano 28 Lipiec 2014 Skyluke czy mógł byś wrzucić przykładowy zrzut z ekranu na którym widać zniwelowane okopy lub rowy czołgowe na polach uprawnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 14 Grudzień 2014 Share Napisano 14 Grudzień 2014 Gdzie można uzyskać dostęp do zdjęć LIDAR dowolnego terenu? Wrzucajcie linki. Czy na tych zdjęciach będzie widać zasypane leje, okopy, zaorane stare drogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Grudzień 2014 Share Napisano 14 Grudzień 2014 Ban na wujka Googla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 15 Grudzień 2014 Share Napisano 15 Grudzień 2014 Wujek Google jakiś milczący, może się obraził. Pewnie w geodezji takie coś sporo kosztuje. Korzystałem z Geoportalu, ale ja wolę też inne źródła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 15 Grudzień 2014 Share Napisano 15 Grudzień 2014 nie wiem czy było, ale w sklepie googla można pobrać Geoportal mobile :DW terenie działa super, ale musi być połączenie z netem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soldierprzemo Napisano 15 Grudzień 2014 Share Napisano 15 Grudzień 2014 ja mam problem ze skanem mapy geoportal imap. nie widzę skanu terenu w promieniu 20km od swego miejsca zamieszkania. resztę kraju widać ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 19 Grudzień 2014 Share Napisano 19 Grudzień 2014 No cóż, zawsze pozostaje przeprowadzka... Nie ma 100% pokrycia kraju.M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzilo Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 Jeszcze 2 miesiące temu w niektórych częściach kraju (między innymi w mojej okolicy)można było oglądać te dane w wysokiej rozdzielczości tak na oko 0,2 - 0,5 m, obecnie, dane prezętowane w geoportalu nie są już przydatnePozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.