satron1200 Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Witam . Piękny ! Kiedy wieżyczka dostanie mechanizm obrotowy ?Gratuluję .Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 jeśli chodzi o orginalność to na pokazie powiediano żę 70 i jest złożony z 20-stu innych plus nowe oczywiście brakujące blachy , silnik podobno będzie taki jak był mątowany w orginale ale to pużniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 9 Wrzesień 2011 Share Napisano 9 Wrzesień 2011 O procent oryginału pytam z ciekawości bo nie wiem do końca jak go traktować, jako replikę czy jako oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 10 Wrzesień 2011 Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Ja go traktuję jako rekonstrukcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 11 Wrzesień 2011 Share Napisano 11 Wrzesień 2011 Dokładnie tak - ani oryginał, ani replika - rekonstrukcja pojazdu na podstawie zachowanych elementów. Musisz Piotrek pamiętać, że wiele części wewnętrznych będzie zbudowanych, wytworzonych od nowa na podstawie zachowanych dokumentów, przekonstruowanych w Politechnice Warszawskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 11 Wrzesień 2011 Share Napisano 11 Wrzesień 2011 Mogę zapytać co jest powodem przekonstruowywania elementów, jak napisałeś? Okazało się, że są błędy konstrukcyjne w mechanizmach? Z ciekawości pytam, sam w tej chwili mam taki problem z naszym powojennym zabytkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 11 Wrzesień 2011 Share Napisano 11 Wrzesień 2011 Z utęsknieniem oczekuje każdego zdjęcia tego pojazdu, i tych kilka ran, ran czasu które zostały odciśnięte tylko upiększają 7TP, cóż, jestem dumny że istnieje rekonstrukcja, tak dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 co jak co ale zakładanie gasienicy mamy juz opracowane.. 15 min i załozona :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hadiuka Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Razi mnie tylko polszczyzna" niektórych wypowiedzi. Generał pisze o mątowaniu" zamiast montowaniu i puźniej", choć lepiej wyglada później. Klikając prawym klawiszem można zaprogramować opcje sprawdzania pisowni, a wówczas teksty nie rozpraszają i kieruja uwage na meritum sprawy. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 założona dlatego, że ja uparłem się, że koło należy opuścić, a ty, że trzeba zdjąć dodatkową blokadę, a Piotrek ma jedwab" w rękach - czyli pracuje na drążkach jakby wiózł kryształy.A teorie tak zwanych fachowców jak założyć gąsienice legły w gruzach w kwadrans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek2 Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Ja nie wiem zostawić was na 5 minut i czołg mi już demolujecie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Zaraz demolujecie. Ja nie narzekam, kto mi oko i czoło zdemolował. Oko się zagoi, czołg się zreperuje, a za nauki nie zapłacimy nawet kartą M. Ale karta można zapłacić za taką kurtkę. Co na to szanowna komisja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Od d... strony. Wielecki mówi, że trochę kołnierz nie ten tego, ale pokryje się suknem i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 13 Wrzesień 2011 Share Napisano 13 Wrzesień 2011 Pisałem ci , że do przeróbki jest ok. Chyba że mail nie doszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hansm111 Napisano 14 Wrzesień 2011 Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Panzergrześ na pewno się ucieszy z tego zdjęcia, bo wiem, że w jego siódemce ta blaszka jest dorobiona. A ja dzisiaj w HSW uratowałem przed stopieniem tą ze zdjęcia. Nie ładnie się przechwalać ale nie mogłem się powstrzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzergrzes2 Napisano 14 Wrzesień 2011 Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Jedna jest org.Masz szczęscie że powiedziałem ci do czego jest);))));)A miała byc niespodzianka!!!pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hansm111 Napisano 14 Wrzesień 2011 Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Ja mam wtyki Ty masz wiedzę;) Sorry nie wytrzymałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 14 Wrzesień 2011 Share Napisano 14 Wrzesień 2011 hansm111 a gdzie to trafiłeś? na wtórstalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 14 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2011 eeeeeeeee...Hansm111 spaliłeś niespodziankę :-), ale faktem jest że teraz wanna stanie się zdecydowanie koszerniejsza" .PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hansm111 Napisano 14 Wrzesień 2011 Share Napisano 14 Wrzesień 2011 Wasza stanie się koszerniejsza a i mojej mniejszej wanience" przybędzie dzięki temu ładna blaszka...;) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2011 no to teraz nowa niespodzianaka.SAUREREK...żeby było koszernie ...PZDR Fundacja Wojskowości Polskiej - PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2011 pokrywa do wymiany na aluminiową ( posiadaną już)PZDR Fundacja Wojskowości Polskiej - PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2011 pompa bosch, osprzet scintilla..PZDR Fundacja Wojskowości Polskiej - PATRONPost został zmieniony ostatnio przez moderatora PATRON 20:23 27-09-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek2407 Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Jak dziś pamiętam słowa Adama Sikorskiego, który zwracał się do Grzegorza Klimczaka (chyba w 2007 roku) ... będzie silnik, będzie silnik ". Piękna historia. Pozdrowienia dla całej ekipy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Ale red. Sikorski nic wspólnego z tym nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.