Swiety82 Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 A Beherovki jakoś nikt nie wspomniał jeszcze.... :) nie pili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 po ziolach sa zle sny...tylko nie pijcie jelinka - ochyda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 e-tam złe sny...__________odkrycie roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa123 Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 mała czarna,sok pomidorowy,mineralna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fx73 Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 PiwoCiechan browar ciechanówKasztelan browar sierpci inne pifka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Żołądkowa miętowajagermaisterzimny lech winiak swojak i inne wynalazki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Ostatnio polubiłem ze względu na przecenę ;) Nieco ponad półtora blachy Polskiej za butelczynę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Wódki nigdy niue lubiłem i od ponad roku do ust nie biorę :)Wino okazjonalnie, tylko białe półwytrawne, jakiekolwiek wyraziste.Trunki mocne, kolorowe - whiskey, koniak - prędzej Przemysławkę" albo Prastarą" bym łyknął niż te kosztowne specjały...Wyroby tytoniowe - zero od zawszePiwo... tu się zaczyna. Piwo - tak!!!Po latach degustacji gust mam już mocno wyrobiony i moja lista Top 7" wygląda następująco:1. Amber Piwo Żywe", niepasteryzowane (tylko delikatnie schłodzony, w szklance)2. Amber Koźlak" (zwłaszcza niepasteryzowany z beczki, koniecznie niezbyt zimny)3. Paulaner Hefe-Weissbier (bardzo zimny w wysokiej firmowej szklanicy)4. Guinness Foreign Extra5. Guinness Draught (bardzo zimny w niskim, szerokim szkle)6. Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel7. Amber Grand Imperial Porter" (max. 1 na raz)Plus cała gama piw specjalnych, jeszcze przeze mnie nieodkrytych, które zasługują na miano Piwa, a nie wyrobów piwopodobnych (czyt. Żywca, Tyskiego, Lecha, Carlsberga czy Heinekena, brrrrr).Dużą wagę przykładam do temperatury piwa w zależności od jego gatunku i do kształtu szklanki, z którego piję. Kufli nie lubię. Oczywiście w terenie degustacja, rzecz jasna, odbywa się w sposób uproszczony, ale i tu nie toleruję piwa rozlewanego do puszek (za wyjątkiem Guinnessa Draught z widgetem, którego i tak trzeba do szkła przelać).Podsumowując - lubię piwa przede wszystkim niestandardowe jak na polskie warunki. Na lato najlepiej sprawdza się zimna pszenica, na chłody Koźlak i Porter, czasami bierze mnie na Guinnessa. Najlepsze piwo niepasteryzowane jakie piłem - Amber Żywe" - na szczęście mam do niego bieżący dostęp - i jedyny lager w tym zestawieniu - pasuje mi na każdą okazję, choć jest dość ciężkie, co akurat lubię (14.5 st. ekstraktu).M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slav76 Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Piwa pszeniczne Löwen Weisse i Franziskaner Hefe-Weissbier oraz wszelkie Polskie MIdy Pitne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Ja to najbardziej lubię denaturat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Sie pije sie...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 e-papieros beznikotynowy, e-wódka bezalkoholowa i e-piwo również;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog68 Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Faje od 28 lat :/Piwo , alkohol tylko gatunkowy koniak,whisky,brandy ale nie te z polmosu czy ozlewane" w polmosie tylko oryginał szkocki lub USA.Koniak francuski.Drogo i to bardzo ale warto dla samego smaku którego rodzime trunki niestety nie posiadają.25 lat temu oczywiście markowe" wino Patykiem Pisane :)Niestety wątroba i trzustka już nie pozwala na degustacje tego typu specjałów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 koniaki gruzińskie , wina mołdawskie, niemirof złoty (ukr)i rakija (BG) chroń nas boże przed wódką niemiecką i wynalazkami włoskimi ...PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 takie tam bieszczadzkie klimaty ;)pozdrowienia dla Grandziarzy !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 ps. Beaviso, Paulaner spod skrzydeł Heinekena i Żywca..pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grz_w Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 To były czasy ;-). A później i u mnie się wątróbka zbuntowała. A teraz może być Żuberek, a właściwie właśnie jest. Z wódek jak idę na imprezę to Wyborową biorę, jak przychodzą na imprezę to Bolsa albo Sobieskiego przynoszą. Jak mam czas i owoc to .... no cóż, chcesz mieć dobre zrób se sam :))) A fajek od trzech lat niet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 tylko browarek,poznałem około 500 smaków ,ale ten jest NAJ.Pozdrawiam wszystkie wątroby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Czysty spirytus, oczywiście lubelski, bo jakże by inny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 od spirytusu się ślepnie,bo jak kupisz to pieniędzy nie widać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Od jakiejś ruskiej nafty albo Royala może się i ślepnie, ale nie od oryginalnego spirtu z Polsmos Lublin. A na popitkę lubelska Perła - jak dla mnie najlepsze piwo w Polsce (Perła Chmielowa, koniecznie w brązowej butelce - żadna puszka ani sikacz Export w zielonym szkle). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Fota na gorąco" po powrocie z pracy...pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QB@ Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 zebu74, ten sam sprzet, ten sam gust, tylko inna forma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 I jakby większa dawka bo ci się już delikatnie obraz rozmywa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filixxx Napisano 22 Wrzesień 2009 Share Napisano 22 Wrzesień 2009 Witam...No wiec, oprócz wina to wlewam w siebie wszystko.Ale nie codziennie oczywiście. :PFajki pale, L&M i jak są to Marlboro tylko w miękkim opakowaniu.A jak ktoś poczęstuje to poznańskich nawet nie odmówię. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.