woytas Napisano 11 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Nasze maile, internetowe kontakty i rozmowy pod ścisłą kontrolą. Jak informuje Dziennik" od poniedziałku, na podstawie nowej unijnej dyrektywy, dostawcy internetu muszą rejestrować kontakty swoich klientów w sieci. Wszystko w ramach walki z terroryzmem. Eksperci alarmują jednak, że nowe rozwiązania otwierają furtkę do wycieku informacji. http://www.tvn24.pl/-1,1595163,0,1,nowe-prawo-sledza-nasze-maile,wiadomosc.htmlfajnie fajnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 w Polsce terroryzm ?? no tak, naprawdę jesteśmy pod tym względem w czołówce światowej. Trzeba uważać żeby jakiś terrorysta nie wleciał nam w Pałac Kultury :)Robi się chyba państwo policyjne, Big Brother i sam nie wiem co jeszcze... gdzie my żyjemy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Tyfus- a nie słyszałeś o Talibach w Klewkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 słyszałem tylko, że sołtys w Wąchocku szkoli ludzi we wsi na wypadek ataku :)))) to żart oczywiście - do sołtysa nic nie mam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 W Wąchocku nie ma sołtysa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 nie demokracja.Post zosta? zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 17:15 12-04-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 To tylko taki pretekst, że chodzi o terroryzm, oni już tam swoje wiedzą i my też.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Za komuny to przynajmniej byla taka pieczątka na kopercie: CENZURA , ateraz to nawet nie będziesz wiedzial, że Ci w prywatnej korespondencji grzebią ...Tfu z taką demokraturą ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 proponuje jako pierwszym założyć podsłuchy, chip'y, kamery, czujniki i filtry, wszystkim rządowcom.ciekawe o ile spadł by odsetek kradzieży w kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 całym sercem powpieram was koledzy... może petycję napiszemy żeby tym wszystkim co wymyślają takie banialuki założyć obroże" albo chipy za ucha powszczepiać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Święta to dziwny czas- po raz pierwszy (?) zgadzam się z Kindżałem :-) Co to się z ludźmi od tego przejedzenia dzieje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 jakies czas temu wysylalem sobie w swiat maile - zawieraly slowa kalasznikov, bomb, iraq itp itd - dlaczego?Ano maile zawierajace takie slowa sa przechwytywane przez amerykanski system wywiadowczy i przetwazane - postanowilem obciazyc amerykanskiego podatnika - niech sie komputery mecza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Chyba Ci się udało. Jak dzwonię do Ciebie, to poza szumami i trzaskami słyszę, jak coś po ichniemu gadają... Po dłuższej chwili dopiero mnie z Twoją sekretarką łączy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 to Ciebie juz tez maja...Bedziemy pod jedna cela w guantanamo...Trza doswiadczonych forumowiczow o rady pytac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Jak to ktoś w pewnym portalu z tym newsem ładnie podsumował-od dawna zaglądają w nasze maile-teraz chcą to zalegalizować".wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Cyt.:Dostawcy mają obowiązek przygotowania nowych serwerów, które będą w stanie archiwizować dane od milionów użytkowników internetu w Polsce."Zbieg okoliczności??:) Ciekawe czy to ma coś wspólnego z nowym serwerem odkrywcy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Karpik...musisz tak klepac na lewo i prawo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pongo Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 po rozpoczęciu wojny w Iraku i pierwszych bombach-pułapkach, chciałem zobaczyc w necie filmik z takiej akcji. w googlach wpisałem hasło Ied, po czym wyskoczyło mi mnóstwo różnych stron, w tym jakas angielskojęzyczna dość nieźle ukazująca jak takie coś zmontować. nastepnego dnia pochwaliłem się znajomemu pracującemu w pewnej firmie (przepraszam, u niego nie pracuje sie a służy-emerytura po 15latach),że takie cos przeglądałem. odpowiedział mi krótko, teraz uważaj na jakie strony wchodzisz i o czym rozmawiasz przez telefon. normalnie zwaliło mnie to z nóg... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2009 eee - nie wierz w to co slyszysz do konca :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Bo inaczej chirurg będzie drzazgi wyciągał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 to juz nawet deske od klopa bedzie trzeba miec nieoheblowaną ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Podobno zgodnie z dyrektywami unijnymi w każdym klopie ma być zainstalowany czujnik fetoru i miernik zużycia papieru toaletowego,po przekroczeniu pewnej dopuszczalnej dawki będą grzywny i upomnienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 Kolejna próba totalnego pozbawienia nas wszelakich praw obywatelskich i zabrania własnej prywatnosci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 A sądzisz, że kiedykolwiek takową miałeś...?przecież totalna inwigilacja była, jest i będzie.Masz komórkę? Kartę kredytową, albo bankomatową? Rozmawiasz o sprawach osobistych z wydawało by się dobrymi znajomymi...?Nawet sobie nie zdajesz sprawy ile codziennie zostawiasz po sobie śladów... I jak łatwo je wykorzystać, albo zmanipulować i wykorzystać. A to, że internet jest anonimowy to mit.W który tak wiele osób wierzy :).Stanisław Lem wypowiedział onegdaj bardzo znamienne zdanie:Dopóki nie było intenetu, nie wiedziałem jak wielu głupców jest na świecie".Wisi mi to, czy ktoś zapisuje gdziekolwiek moje kontakty czy nie. Jak się będą chcieli do mnie dobrać, to i tak się dobiorą. A wprost i głośno mówię dokładnie to samo, co piszę w mailach czy innej korespondencji netowej. Kompletnie nie ma czym się podniecać. Jest jeszcze jedna rzecz, z której trzeba sobie zdawać sprawę - że i tak nikt, nigdy nie będzie w stanie przeanalizować takich ilości informacji. Jedynie wybrane wyrywki. A żeby do tych wyrywków trafić, to trzeba będzie sobie nieźle zasłuzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 13 Kwiecień 2009 Share Napisano 13 Kwiecień 2009 No to działamy na dwóch odmiennych biegunacg-ja bardzo nie lubie,jak jakis burak grzebie w moim prywatnym zyciu-tylko dlatego ,ze dał ktos takiemu palantowi uprawnienia.Wiec ja sie pytam -Po co była ta walka o prawa człowiek?O demokracje?Po cholere media kaza nam swietowac te dni i pamietac o nich?Powoli stajemy sie panstwem policyjnym ,o archaicznym nie majacym nic wspólnego,ze swoboda obywatelska prawie.A media trabia o krajach takich jak Białorus itd.A w zasadzie powoli sami sie do takich utozsamiamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.