dect Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 No mam nadzieje, ze nie zaginie w mrokach dziejow... Mam prosbe - jezeli ktos wie w czyje rece trafil to prosze o wiadomosc na priva - mam kilka pytan
kilgore Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Szczerze gratuluję.To jest naprawde wielka PASJA ludzi którzy doprowadzili do takiego finału.Do tego dwie sztuki na świecie,dwie w kraju(jak dobrze wyczytałem).Za nadbudówke z lufą czapki z głow,o podwozie można być też spokojnym.Widać że zajmują sie tym profesjonaliści(przez duże P).Żeby skarżyskiego sztudżka tak zrobili.Choć na to potrzebna pewnie spora sumka.Powodzenia.
balans Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Mam pytanie odnośnie tych pocisków. Czy wszystkie pojechały na poligon i odleciały w niebyt? Czy też kilka najlepiej zachowanych zostanie rozbrojonych, zakonserwowanych i w przyszłości będzie dodatkową ozdobą ekspozycji tego StuG'a?
akagi Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Wszystkie pojechały na poligon, ale saperzy obiecali, że spróbują oddać kilka łusek .
skyluke Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 No to jeszcze moje spóżnione gratulacje za ciężką pracę uwieńczoną sukcesem. Do trzech razy sztuka jak to mawiają i jest sukces!!Jest piękny. I do tego to wyposażenie....Pozdrówka, czekamy na więcej fotek i detali potem.
skyluke Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Aha,i czy rzeczywiście znaleziono szczątki członka załogi?Ciekawe bo wraki z taką zawartością to nieczęsto bywają
marecki z nad rgilewki Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 nikogo z zalogi nie bylo wewnatrz..dwa ciała ponoc wypłyneły w po 50 roku a 2 uciekło w momencie zatopienia.....jak było naprawde nie wiadomo....
Lipek Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Skyluke, takie wraki w ogóle nie często się trafiają ;)
akagi Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 pojachało od razu na remont do WZMot. w Poznaniu.
kalot22 Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 A co z tym kontem. Myślę że bardzo wiele osób chciałoby się włączyć w renowacje gada
acer Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Kiedy wypłyneły te ciała ? w 1950 ? Obawiam się, że po 5 latach w wodzie to już nie miałoby co wypływać - ledwie się by pewnie wszystko na kościach trzymało, o ile by coś jeszcze prócz kości było...Co innego w 1945, po odwilży jak lody puściły...
Lipek Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Z tym kontem to chyba nie taka łatwa sprawa. Trzeba by zorganizować zbiórkę publiczną, a na to chyba potrzeba zgody MSWiA. Nie jestem pewien, ale tak kiedyś pisał Wielki Nieobecny tego forum :) W każdym razie sprawa jest pilna i warta dyskusji.Pozdrawiam!
marecki1939 Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 no panowie moje gratulacje znowu kawał historii z błota wyszedł pozdrawiam -marecki
Lemeryt Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Wielkie Gratulacje i Szacunek zwłaszcza dla kolegów którzy spędzili kilka dni w błocie ( tych zazwyczaj jest niewielu). Unikat w dobrych rękach i w Polskim Muzeum, to cieszy. Wszyscy czekamy na pokojowy ciąg dalszy tej historii.PozdrawiamPaweł
braun Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 a może Ministerstwo Kultury w końcu to muzeum albo dotacja UE konserwacje zabytków muzealnych.Zapytać w końcu można???
wojtekA Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 A dotychczasowi forumowi malkontenci i dyzurni narzekacze, ktorzy od dwoch lat pastwili sie nad ekipa TPS nagle zamilkli....znikneli..Niektorych bardziej od sukcesu raduja porazki..Takie polskie piekielko..
zyg-zag Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Gratuluję chłopaki wykonania zadania,a teraz zbierać szyk i na Kanadyjczyka pole marsz :)
skyluke Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Wanna chyba? odjechała z mułem wewnątrz więc pewno eksploracja zawartości to na spokojnie w jednostce.Więc może na dnie kogoś znajdą , jak był jeden kręg to kto wie.Te ciała to chyba w 1945 wypłynęły, tak było w którymś z artykułów.Pewnie nic nie wiadomo gdzie ich pochowali, obok na polu czy zabrano ciała?
wojteq Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Po prostu coś pięknego!! Gratuluję wszystkim, którzy się przyczynili do tego Sukcesu przez wielkie S"!! Nie mogę się doczekać, aby go zobaczyć w Poznaniu, a może kiedyś w ruchu, na jakiejś rekonstrukcji?? ;) Pozdrawiam!
huk 100 Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 pogratulować -i nawet zadymy nie ma na forum :):):) -pozdro
mietek Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Gratulacje, piekna sztuka, choc rozpolowiona. Jakies 10-15% roboty zrobione. Teraz czeka mozolna rekonstrukcja/konserwacja, z powolnymi postepami, rosnacymi kosztami, bez blysku fleszy i zachwytow gawiedzi. Mam nadzieje iz sie powiedzie i pojazd ruszy!!!
kubelek86 Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 WitamOd ponad roku pilnie śledze to forum ale dopiero dzisiaj stałem się pełnoprawnym" użytkownikiem i od razu śpiesze z gratulacjami dla całej ekipy. Ciesze się, że mimo licznych przecwiności i ogromu ludzkiej nieżyczliwości udało się urzeczywistnić marzenie kilku pasjonatów ku uciesze całego środowiska. Ale w tej wannie" miodu jest kropla dziegciu, otóż wypowiedź o braku środków na renowacje, jeśli faktycznie nie ma ani złotówki to cały trud wydaje się być daremny, razi niefrasobliwość wydobywców, nic tylko patrzeć jak posypią się kolejne zjadliwe komentarze (ponoć kociak_którego_imienia_nie_wolno_wymawiać" też wyemigrowal do okejów z uwagi na brak środków na sensowną renowacje). kolejna martwiąca sprawa to dzisiejszy materiał puszczony w teleexpresie, otóż (nie wiem czy ktoś miał przyjemnośc widzieć) całkiem ładnie pokazano wanne i akcje, ale koniec materiału był dla mnie szokiem, nie wiem kto takich głupot nagadał redaktorowi, podejrzanych jest aż nazbyt wielu...a co usłyszałem w materiale... zacytuję z pamięci odkrywcy armaty zgodnie z prawem dostaną znaleźne, może to być kilkaset tysięcy złotych"...( odsylam do http://www.tvp.info ) błagam niech mi ktoś powie że to brednie z palca wyssane i majaczenia deliryczne ludzi nie obytych w temacie...bo inaczej jako ten Zagłoba ...to, jak mi Bóg miły, porzucę waszą kompanię i znać was nie chcę!..."pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje i zapisuje się do klejki na cegiełki (albo t-shirty czy inne marketingowe badziewia;] )
wm71 Napisano 12 Lipiec 2008 Napisano 12 Lipiec 2008 Po chwilowej euforii zacznie się znów zadyma w tym temacie.A martwiłeś" się huk 100 że tak spokojnie na forum...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.