Romo Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 CześćMnie osobiście brakuje tutaj czegoś na temat poszukiwania prawdziwych skarbów" takich nie odkrytych, o których mówią legendy, podania lokalne i inne opowiastki snute wieczorami przy ognisku :-).Na stronie dominują raczej ematy" związane z ostatnimi wojnami, i poszukiwaniami tego co z nich pozostało. Oczywiście tego nie neguję, bo sam te fanty lubię kopać", myślę jednak, że coś o szukaniu" a'la Pan Samochodzik też było by mile widziane. Pozdrawiam
terenowiec69 Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 Ja bym proponował dział kupno sprzedaż,żeby mozna było zadać pytanie sprzedajacemu i kupujacemu.Oraz podział na okresy historyczne.Robi sie juz ciasno,zarejestrowanych użytkowników jest blisko 19 tysięcy.
PG Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 Może osobny dział na odznaczenia (włączając plakietki, wpinki itp.)? Czasem ciężko odkopać" jakieś posty w tym temacie.
RediNS Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 arv -heh tak się składa że też jestem moderatorem forum może nie jakiegoś znaczącego ale jednak więc jakieś tam pojęcie mam. Mi chodziło o to, iż mógł bym być moderatorem działu np.Gry wojenne.Pozdrawiam!
profos Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 Dział bardzo ogólny, żeby tylko w nim nie było okazji do opisywania działań po III wojnie światowej....A odnośnie nowych działów to można pogrupować dział identyfikacja" na nowe poddziały np: części pojazdów, łuski, guziki itp. Zauważyłem, że szybko wątki z tego działu spadają na dalszą pozycję. Można również dodać dział dla bunkrowców" w którym można będzie pisać o penetrowanych bunkrach.
yano Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 Uważam, że powinien powstać wątek marli...". W chwili obecnej jest on wplątany pomiędzy wierszami poszczególnych działów, a nie zajmowałby wiele wątków (mam taką nadzieję przynajmniej) i nie byłoby w nim miejsca na pyskówki, a ewentualnie na wspomnienia, refleksje, dorobek naukowy, szlak bojowy, itp. Pozwoliłoby to na zebranie tych Osób w jednym temacie i uhonorowanie ich życia oddzielnym wpisem, a nie jak to ma obecnie miejsce: yle gdzie, byle by było". Bez wątpienia jesteśmy Im to winni.Wskazówki techniczne dla przejrzystości wątków w takim dziale:w temacie powinno przede wszystkim być podane imię i nazwisko osoby która odeszła od nas; dodatkowo w miarę uznania osoby zakładającej temat w nawiasie lata życia i poza nim kilka słów które w najprostszy sposób charakteryzowałyby daną Postać, np. uczestnik wojny..., zasłużony..., odkrywca (pseudonim).Cześć Ich pamięci
Bocian Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 Został dodany jeszcze wątek Aktualności, newsy, wydarzenia gdzie w jednym miejscu znajdą się newsy i możliwość podyskutowania na temat aktualnych wydarzeń dotyczących tematyki poszukiwań, eksploracji itd. Jeżeli ktoś chętny do moderacji to zapraszam na bocian@odkrywca.pl
Zwierzu Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Duzo exploratorów m.in moja osoba kopie i lubi pewną specyfikę militarną tzn.ODZNACZENIA I ODZNAKI.Moze by stworzyc taki ogólny dział z wykopami i nie tylko?Wszystkie odznaczenia od czasów x do lat wspólczesnych?Mozna by było rozszerzyc dział o niesmiertelniki.O identyfikacje itp.Jak Panstwo myslicie?PozdrawiamZwierz
krystian-szabla Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 modelarstwo!!! wielu poszukiwaczy zajmuje sie modelarstwem , sam jestem zapalencem :)
8total4 Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 jeżeli można chcialbym zasugerowac pewną kwestie dotyczącą działów, a mianowicie działu wojny światowe".otóż Panie Bocianie, uważam iż dział ten jest 'za nisko' w polu widzenia, i przez to rzadziej będą tam wędrowac tematy.Druga sprawa,to może wprowadzic oznaczanie tematow nawiasami - np. (1wś/1ww) - twierdza Przemyśllub. (IIwś) - Bitwa nad Bzurą.myślę że w ten sposób o wiele łatwiej byłoby wychwytywac i segregowac wątki..taka sugestia :)pozdro!
herbstnebel Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 cieszę się, że moja skromna sugestia odnośnie Aktualności się spodobała :)
Adr Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 Blacharnia, katalogowanie i identyfikacja blach
banderas Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 Witam.Brakuje I wojny i powstań narodowych.pzdr.
Swiety82 Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Witam, nie wiem jak inni ale mi trochę ieswojo" że Główne zostało przesunięte na drugi plan.Pozdrawiam!
woytas Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 zdecydowanie lepiej - tylko teraz tego duzo hohoho :)
szendzielarz z. Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 siakis taki dzial zebym mogl w nim sobie kasztanic
szendzielarz z. Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 No wiesz ale zawsze mozna wiecej ,zawsze zostaje pewien niedosyt;Ppik
Adr Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 @BocianA jakies szanse przewidujesz na dzial z blachami?
karpik Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Bocianie. Czy mógłbyś dodać nowe działy do toolbaru?Pozdro.
Bocian Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 Giełdy na forum nie będzie, mamy do tego specjalny dział. Toolbar został poprawiony, zaktualizuje się automatycznie lub po kliknięciu w Toolbarze na Odśwież"Kto jeszcze go nie zainstalował zapraszam bo przydatny gadżet.http://www.odkrywca.pl/otoolbar.php
xtetris Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 w związku z licznymi pytaniami na forum, czy to jest oryginał czy replika ... myślę że dobrze by było gdyby pojawił się nowy dział dotyczący tej kwestii ... Pozdrawiam!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.