Skocz do zawartości

Jakie nowe działy forum?

Bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jeden dział jeden moderator, tak jest najlepiej bo nikt drugiemu nie wchodzi w drogę. W spisie moderatorów każdego działu większość to osoby które maja uprawnienia ale czynnie nie moderują.
  • Odpowiedzi 171
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Jak najbardzej za jestem : I wojna światowa; Konflikty zbrojne od średniowiecza do 1914; oraz Fortyfikacje nowożytne. Oto pomysły no.
Pozdr
Napisano
jak jest ostrzej to zaraz padaja texty "cenzura itp itd...(...)"
kolego Woytas powiedz mi jedno: co Cię to obchodzi??
Kolega Bocian wiele razy pisał, że to forum prywatne i nikt tu nikogo nie zmusza do przebywania".
Zresztą nie mówię o cenzurze tylko o trzymaniu pewnego ogólnoświatowego fasonu zachowań moderacyjnych na takim forum:))) He he wiem wiem zabrzmiało to groźnie. Czasami drażni mnie kiedy wchodzę zaciekawiony jakimś tematem, a tam 200 postów offtopu.
Napisano
może dział aktualności albo wydarzenia (ostatnie).

np rozbiła się casa - jak to się ma do działu powojennego?

Z tego działu może zrobić historię najnowszą jak jest a po pewnym czasie archiwizować tam newsy z aktualności, które stają się ową historią.

:D
Napisano
a w ogóle bocianie możliwość edycji (przynajmniej w pewnym stopniu) posta i ładniejsze pochylenie albo inna czcionka bo ludzie narzekają że czytać się nie da.

no ale to nie koncert życzeń. szacunek dla ludzi, którzy pisali skrypt forum (bo to chyba ty pisałeś Bociek) bo to jednak wyzwanie, nie to co kupić licencje gotowca :P
Napisano
Kol. Bocian: co do moderacji to trzeba znac cos konkretnego czy wystarczy netykieta,html i wolny czas (plus oczywiscie zalecenia odgórne Adminów) ??
Napisano
Bocian - po pierwsze nie zmieniaj żadnych działów bo się zrobi gorszy burdel niz jest. Najwyżej mozna istniejące rozbudować.

I nie zmieniaj moderatorów - ci są sa dobrzy w tym co robią.

pozdrawiam
Napisano
co mnie interesuja texty typu cenzura"? ilestam razy juz dostalem maila z pretensjami po usunieciu posta, ze cenzuruje wypowiedzi - kiedys Bocian fajnie wytlumaczyl co to byla cenzura - niestety watku nie wspomne...
do moderacji nie trzeba zadnego htmlu - a jedynie duzo czasu, cierpliwosci itp krew pot lzy :>
w zamian za to przychodza bluzgi na maila, zapisuja czlowieka na jakies dziadowskie serwisy wysylajace spam itd...
case wziolem do siebie bo sie robila taka pezpanska a zaczol sie delikatny dym.
Herbst moze sie zabawisz w moderacje?
Napisano
niee dzięki, jeszcze coś spieprze przypadkowo;)

po za tym nie mam takiej cierpliwości jak ty - zamiast krzyczeć sławetne Panowie! to bym już pewnie dawno osucharzył jednego z drugim :)

Plus planuję nieco się odłączyć od internetu w przyszłym czasie...
Napisano
OFFTOPIC
Czy jest możliwość implementacji bogatszego zestawu komend html? Pogrubienie, italiki, podkreślenie, czy adresy w formie href", to stanowczo zbyt mało. Wypadałoby również umożliwić Użytkownikom edytowanie postów. Dość często trafiają się literówki oraz proste błędy ortograficzne, które mogłyby być poprawione przez samego zainteresowanego.
Ponadto fajna byłaby możliwość umieszczania w postach miniaturek fotografii hostowanych na innych serwisach (ImageShack, Photobucket i innych). Zazwyczaj dają one możliwość zamieszczania fotografii i rysunków o wadze 1MB. Z takiego piktoriala można wyłuskać jakiś szczególik a miniaturka ułatwi podjęcie decyzji, czy chce się dany obrazek zobaczyć.
Napisano
było kiedys nawet chłopaki puszczali parę lat temu floty 'samolocików' w różnorakich układach (delta, skrzydło itp) w marquee :))) ale to było daaaaawno i jest teraz poblokowane bo się za dobrze bawili :))

href działa?

lol

lol
Napisano
Jestem tu nowy i najbardziej brakuje mi na forum oddzielenia tematów I i II wojny, prawda jest taka, że szukamy rzeczy związanych z jendym albo drugim okresem i takie działy są potrzebne. Znalezienie jakichś interesujących informacji jest przez to trudniejsze (pomimo wyszukiwarki). Osobną sprawą jest ilość wątków na forum głównym. Według mnie robi się tam mały śmietnik.

Pozdrawiam
Hood
Napisano
Jestem tu nowy i najbardziej brakuje mi na forum oddzielenia tematów I i II wojny, prawda jest taka, że szukamy rzeczy związanych z jendym albo drugim okresem i takie działy są potrzebne. Znalezienie jakichś interesujących informacji jest przez to trudniejsze (pomimo wyszukiwarki). Osobną sprawą jest ilość wątków na forum głównym. Według mnie robi się tam mały śmietnik.

Pozdrawiam
Hood
Napisano
To może najlepszym wyjściem będzie utworzenie działu Wojny Światowe bez zakresu dat.

Dział For English user zmienił nazwę na For foreigns members" - taka mała kosmetyka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie