Skocz do zawartości

PROJEKT 7TP - 2008

PATRON

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 304
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Hej, dziewczęta, w górę kiecki!
Jedzie ułan jazłowiecki.
-------------------------------
Mnie się też podobało, mocne było jak na prawdziwego ułana przystało!
Napisano
Hej !
Widziałem fotki z Operacji Południe" na których stoi TK3. Zdaje się, że to ten sam, którego podwozie wytargaliście z bólem spod sterty cudów" z MWP. Możecie wrzucić, jakieś dodatkowe fotki ? To Tylko skorupa czy już w środku coś drzemie ? Szybko Wam poszło.
Kiedy relacja o belgradzkim TK3 w ramach Było, nie minęło"
  • 2 weeks later...
Napisano
Jendrass było trzeba uważnie oglądać:
http://pl.youtube.com/watch?v=1nN292Khx24&feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=cGqucW357Is&feature=related

A propo coś nowego w sprawie wierzy 7 TP?

Pozdro.
Napisano
witam,
długie milczenie" w temacie POJEKTU 7TP spowodowane było bardzo dużym zintensyfikowaniem przez nas prac nad 7TP , a co za tym idzie połączenie tego z pracą, domem, wakacjami dało nam wszystkim niezłego kopa czasowego, ale ....

1/ zostały wykonane boczne blachy wieży- już wywalcowane, docięte obrobione etc.
2/ kazamata " radiostacji - dzisiaj odebrane ostatnie elementy
3/ w ostatnich tygodniach dzięki dobrej woli kolegi SZUKAM pozyskaliśmy elementy które pozwoliły na skompletowanie ostatnich elementów mocujących wuzki , a co za tym idzie zostały zamontowane NA GOTOWO wszystkie wózki jezdnena belkach nośnych
4/ Dzięki zaangażowaniu pewnej osoby ( jak dla mnie absolutny artysta) udało się wykonać modele, formy i odlać elementy podporowych kół, piasty, podtrzymki mocowania rur nośnych etc co zniwelowało konieczność regeneracji pociętych piast kół podtrzymujących - Marku dziękujemy!!!
5/ dzięki uprzejmośći Dziadka DARKA z Wawy- mamy wszystkie cybanty blokujące wózki nośne

6/ w wyniku kolejnych wizyt na złomach udało się wyratować przed piecem hutniczym brakująćą blachę zamykającą od lewej strony włazy kierowcy ( tzw rójkąt") co pozwoliło na ostateczne zamknięcie w 100% przodu wanny oraz dało możliwość ostatecznego umocowania na zawiasach klap włazów kierowcy

7/
KIBICUJEMY ekipie która stara się pozyskać koła napinające wraz z wahaczami ( nieskromnie sie przyznam że też w tym biorę udział ;-)))))))

8/ są widoki na kompletne gąsienice, ale jeszcze trzeba czasu

Zdjęcia 7TP w formie ostatecznej ujrzą światło dzienne dopiero po prezentacji w Tomaszowie...inaczej nie będzie niespodzianki:-)

PZDR
Fundacja Wojskowości Polskiej
PATRON, panzergrześ, Akadi, Hartman, Olo

ps.

Aaaaaaaaaaaa, i jeszcze jedna nowinka :-)
zabudowa silnikowa już jest montowana ostatecznie:-)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora PATRON 18:46 18-08-2008
Napisano

oryginalna piasta koła podtrzymującego, posłużyła za bazę do wykonania odlewów

longwood - specjalnie dla ciebie poprawiłem błąd ortograficzny :-)))) ty widze jak moja żona nie możesz przeżyć kaleczenia języka :-) dzięki

Napisano
Patron szalejecie widzę:) ale kurde się ciesze ze rośnie nam 7 TP POZDROWIENIA DLA EKIPY:) Czekam na foty.

PS Jendrass tez w sobotę pracuje i kwitne do 1 w nocy na powtórki ale taki nasz los hehhe pozdrawiam.
Napisano
No nareszcie daliście jakieś oznaki życia.
Fajnie że są postępy w pracach.
Czekamy na Tomaszów i prezentację.
Podziwiam Was za to że z kupy śmieci potraficie wydostać coś co było z 7ki, a z drugiej strony to cieszę się że na złomie nie wiedzą co mają.
Jeszcze jedno zacięcie macie PIERUŃSKIE" oby tak dalej.
Pozdrawia Kraków
Napisano
Witam,
GrzeM - niestety ale to nie kamuflaż, wtórne malowanie.

A teraz muszę się wyżalić ...

po prostu siódemka" nas postanowiła zgnębić w tym tygodniu ...
dzisiaj miały być zamontowane ostatecznie wózki jezdne na ukończonej wannie , ale się tak nie stało.
wczoraj wieczorem po wstępnych przymiarkach okazało się że przy montażu boków khm....nie uwzględniliśmy zmiennej grubości blach bocznych wanny .:-((((((((((
dzisiejszy dzień czterech ludzi spędziło na demontażu i powtórnym montażu sześciu płyt.....bagatela jakieś 500 śrób i z tona do przewalenia ręcznie .
ale udało się , ostaecznie układ jezdny jutro .

PATRON

ps. zawsze wszystkim dziękuję za pomoc ale dzisiaj specjalne podziękowania dla mojej żony

Dzisiaj mija siedem lat jak moja żona zaczęła wysłuchiwać ode mnie dyrdymałów o polskim czołgu 7TP który jest piękny , ale go nie ma , i potem o panzergrzesiu , o odbudowie , o blachach , złomie, jeżdziła i jeździ ze mną po wsiach, po złomach, obija się w samochodzie o brudne blachy, pomogła z żoną Akagiego założyć FWP, sprząta piach naniesiony do domu I DALEJ JEST ZE MNĄ .

Dziękuję ci Aniu

PATRON

sorry może to osobiste ale jakoś musiałem.
Napisano
Ty weź się uspokój, bo mnie w piątek mija 10 lat....
I co mam powiedzieć Anecie?

- Kochanie znów wydałem pensje na czołg.... Ale to już na pewno ostatni raz......
Napisano
Akagi napisał:

Kochanie znów wydałem pensje na czołg..."
Ale na jaki ! Przecież chyba Szacowna Małżonka wie, że za takie wydawanie pieniędzy idzie się od razu do nieba, z dwuosobowym zaproszeniem w ręku :)
Kolejny raz głębokie pokłony dla bohaterskiej załogi Projektu 7TP (dla Nich i dla Was) :) !
Napisano
Panowie jestem pełen podziwu dla was i dla waszych rodzin za całokształt!!!! Mam nadzieje ze nie jako odtwarzając historie polskiego oręża zapiszecie sie w historii tego kraju.
Napisano
Jensdass i Neptunak maja racj, ja sie podpisuje pod tym obydwiema rękoma. Pozdrawiam załogę PROJEKTU 7 TP i obydwie Panie małżonki też.
Napisano
Trzy Panie Małżonki jeśli już, w końcu Grześ też jest....
Swoją drogą , ja nie wiem jak Małżonka Grzesia ciągle znosi to podwórko złomem zawalone...
Napisano
Ja również pozdrawiam :) a korzystając z rodzinnej atmosfery uśmiecham się o zdjęcia - np wieży ;) co by gawiedź porażona najnowszymi rewelacjami o pt. Tajemnice W-tte" zobaczyła kawał rzetelnej roboty!
Servus chłopaki!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie