Skocz do zawartości

Czeczenia !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A ja myślałem, że to dla Ciebie będzie komplement:-]]]]
A zresztą nie wymieniłem żadnego nicka!!!
PAX DECET ALMA HOMINEM, GAUDET FERA BELUA BELLO!
  • Odpowiedzi 273
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Mowglyn, moja dobra rada - ucz się się czczeńskiego bo to [i Koran] przyszłość w tym naszym bardzo dziwnym kraju nad Wisłą!
I pomyśleć, że ja się go już uczyłem w pradawnych czasach, bo jeszcze za Gomułki...

Kindzal, tak na zakończenie:
ABSIT OMEN!
Napisano
Calamitosus est animus futuri anxius et ante miserias miser ...

Miast studiów koranicznych i nauk języka, polecam taką oto książkę :

http://www.ksiazka.net.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=5898
Napisano
Kindzal!
Odnoszę nieodparte wrażenie, że masz coś wspólnego ze specsłużbami... . Tyle czasu gardłujesz publicznie za islamistami i... nic się nie dzieje. Zero zatrzymań, zero rozmów zapoznawczo-ostrzegawczych... . Jesteś ponad tym wszystkim? Pachnie mi to PROWOKACJĄ.
Takie sobie pozdro :/
Napisano
Heh, jakby służby specjalne miały zajmować się każdym awiedzonym rewolucjonistą" (Kindzal, bez urazy oczywiście) to musieliby pozamykać połowę studentów-pacyfistów i lewackich bojowników knajpianych :)
Napisano
Mowglyn jestem pod wrażeniem, rozpracowaleś mnie !

Przyznaję, jestem delegowany". Ostatnio pojawil się bowiem pewien poważny problem, tu cytat: Do Polski docierają nowe ostrzeżenia o zagrożeniu terrorystycznym. Jak mówił podczas policyjnej konferencji naukowej w Poznaniu poświęconej m.in. tym problemom Ryszard Lonca, specjalista do spraw terroryzmu: W Polsce od pewnego czasu obserwuje się wzmożone zainteresowanie członków niektórych grup etnicznych (głównie Albańczyków i Czeczenów) materiałami wybuchowymi z tzw. odzysku. To ładunki wydobywane z niewypałów na poligonach i miejscach bitew z czasów II wojny.

Służby specjalne zainteresowały się ostatnio sprawą wybuchu w daczy pod Pułtuskiem. Zginęły dwie osoby, a kilka odniosło rany. Okazało się, że na posesji należącej do ofiar tego dramatu znajdują się duże ilości środków wybuchowych pochodzących z niewypałów znajdowanych w miejscowych lasach. Powiązano z tym inny fakt – właścicielom tutejszych domków letniskowych oferują swoje usługi osobnicy przedstawiający się jako uchodźcy z Czeczenii.
Za drobnym wynagrodzeniem godzą się wykonywać prace porządkowe. Istnieje prawdopodobieństwo, że ich zainteresowanie tym rejonem wynika z faktu, że w podpułtuskich lasach wciąż można trafić na niewypały bogate w środki wybuchowe.
Eksperci są przekonani, że zagrożenia terroryzmem nie należy bagatelizować. Dlatego każdy sygnał o niepokojących zjawiskach natychmiast stawia w stan podwyższonej gotowości służby specjalne.
" Polityka Nr 20 (2504)

Przedmiotem wnikliwego rozpracowania są osoby zafascynowane dzialaniem zbrojnych band, dzialających na terenie Polski po 1945 r...

Niestety, w wyniku dekonspiracji jestem zmuszony...zmienić nick. But...I'll be back !
Napisano
http://www.tvn24.pl/-1,1595778,0,1,rosja-konczy-wojne-w-czeczenii,wiadomosc.html

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 10:55 16-04-2009
  • 2 weeks later...
Napisano
Rosja zakończyla" wojnę, tymczasem:

23 kwietnia w wyniku wybuchu pocisku w centrum Groznego ciężko ranny został wojskowy dowódca miasta pułkownik Igor Makejew.
Aktywność partyzantów wzrosła tak bardzo, że sztab generalny sił federalnych od 24 kwietnia przywrócił stan wojenny w trzech rejonach republiki: szalińskim, wedeńskim oraz szatojskim.

W dwóch górskich rejonach Czeczenii – itum-kalińskim i wiedieńskim – od 20 kwietnia prowadzone są działania militarne przeciwko czeczeńskim bojownikom, którzy zamierzają przedrzeć się do Groznego i dokonać spektakularnych akcji dywersyjnych – poinformowało dowództwo sił federalnych w Czeczenii.

http://korrespondent.net/russia/815293

http://korrespondent.net/russia/812970

http://news.bigmir.net/world/131501/
Napisano
Wiadomo że forum nie jest biurem prasowym,a ja nie jestem rzecznikiem. Mam jednak taki zwyczaj, że lubię prostować falszywe/niepelne informacje, czego przykladem są powyższe posty ;)
Napisano
Jakie tam walki ,awet filmikow nowych z akcji nie ma. Tylko w tych dostepnych na YouTube ciagaja sie po lasach i jedza zupki chinskie...Chyba malo tam juz czeczencow ,sama miedzynarodowka arabska.
Napisano
Acerze: litości !

Piku, ja wiem, że żadna ze stron nie operuje obiektywną prawdą i nie wnikam w liczbę strat.
Chodzi o to żeby ujawnic ogrom falszu i zaklamania jakim operuje rosyjska propaganda oglaszając kolejne fikcyjne sukcesy.
Napisano
Oraz Czeczeńcy" głoszący swą chwałę. W sumie mogliby przenieść swój konflikt na YouTube , efekt byłby ten sam a Czeczeńcy bez cudzysłowu mogli by się zająć normalnym życiem.
Napisano
zaklamania jakim operuje rosyjska propaganda oglaszając kolejne fikcyjne sukcesy"
Rosjanie i Kadyrow bezapelacyjnie kontrolują całą republikę-oni nie potrzebują propagandy. To raczej te biedne niedobitki partyzantów, kryjące się po górach, ogłaszają fikcyjne sukcesy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie