Skocz do zawartości

Czeczenia !!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 273
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Kol mowglyn , mój nick nie bez kozery nie zawiera c ;)
czeczeńskim... wchodzącym w skład podrodziny kaukazkiej .,. a na co dzień rosyjskim..
Podobnie jak Walijczycy na przykład czy Szkoci

Moment ! Chyba już wcześniej zgodziliśmy się że tych bandytów od dekapitowania jeńców piszemy w cudzysłowie ? Bo z mieszkańcami republiki Iczkerii to oni mają niewiele wspólnego .. ( fakt , że Czeczeni to nie aniołki , ale do pewnego momentu prezentowali postawę pragmatyczną , a przynajmniej nie popadali w religijny fanatyzm)

1. Czy aby na pewno porównanie i szukanie powiązań pomiędzy czeczeńskim ruchem niepodległościowym..., a islamskimi rzezimieszkami z pogranicza Pakistanu i Afganistanu" jest DEMAGOGIĄ? A kto finansuje petrodolarami oba uchy"? A czy po górach Czeczenii nie pląta" się coraz więcej międzynarodówki islamskiej"?
2. Dobra, zostawmy argument wieku, bo to być może faktycznie zaniża poziom dyskusji". Sam kiedyś na stare lata zrozumiesz, że w życiu liczy się nie tylko młodzieńcza spontaniczność", ale i tzw. doświadczenie życiowe".
3. Nie będę [w tym przypadku] mężczyzną i rezygnuję z udowadniania czegokolwiek na podstawie Twoich wcześniejszych wypowiedzi. Bo Twoja próba np. obrony islamskich bandytów z Biesłanu za pomocą porównania ich do żołnierzy AK budzi we mnie odruch [sorry] wymiotny...
4. Natomiast dalej ZDECYDOWANIE będę twierdził, że tak naprawdę nie jesteś przyjacielem Czeczeńców, ale ich WROGIEM! Bo podżegasz ich do prowadzenia wojny domowej, a te zawsze były najbardziej krwawe i okrutne ze wszystkich wojen. Ty im życzysz dalszych ofiar, ruin, krwi i łez. Ofiar, które zresztą nic nie dadzą, bo Rosja która już raz sparzyła się na wycofaniu z Czeczeni, nigdy się już nie zgodzi na powstanie tam drugiego Iranu, który im podpali cały Kaukaz.
5. Ja im życzę pokoju i stabilizacji. Ja im życzę aby odbudowali swój kraj. Ja im życzę aby umieli się tam po swojemu rządzić tak, aby żyło im się coraz lepiej. Ja im życzę w końcu, aby kształcili swoje dzieci na uniwersytetach [bo to ich przyszłość], a nie w szkołach koranicznych...

Mimo wszystko, przemyśl to sobie Kindzale...

Balansie ja to wszystko już dawno temu przemyślalem;)
Ty jednak tego nie zrobileś, a jeśli zrobileś to wyciągasz co najmniej dziwne i niezrozumiale wnioski.
We wszystkich Twoich wypowiedziach wyraznie widać, że jesteś wrogo nastawiano do narodu Czeczeńskiego, caly czas starasz sie udowodnić, że to bandyci, wahabici, terroryści, itd.

Teraz nagle twierdzisz że życzysz im pokoju, stabilizacji, etc. ? Pokoju w prywatnych więzieniach Ramzana, stabilizacjipod rosyjskim butem, odbudowy willi lokalnych kolaborantów i bonzów mafijnych...
aby żylo im sie coraz lepiej...na emigracji, o ile tam nie dopadną ich platni zabójcy...bo we wlasnej Ojczyznie niema miejsca na wolne i uczciwe wybory, na swobodne wyrażanie opinii, na życie bez strachu...

Wot czego Ty im życzysz !

Ja takiego dobrobytu nie życzę Czeczenom, nie życzę sobie... również Tobie, Balansie tego nie życzę !

Niema i pewnie dlugo nie będzie...

Jedyne uczciwe i demokratyczne wybory odbyly się tam w 1997 roku, w których to wyborach ogromą przewagą (nad radykalną islamskim opcją) zwyciężyl umiarkowany i demokratyczny nurt polityczny, pod przywódctwem Aslana Maschadowa !

Przypominam, ze tamte wybory odbyly sie pod auspicjami OBWE, bylo tam wielu rosyjskich i europejskich obserwatorów, w tym Polacy ;)

http://swkatowice.mojeforum.net/temat-vt2458.html

Wybory odbyly sie bez naruszeń i wyniki zostaly uznane i zaakceptowane przez wszystkie strony (nawet przez Rosję).

• 2 weeks later...
http://wiadomosci.onet.pl/1972378,12,item.html

Nie brać jeńców"; to koniec partyzantów?
W górskiej części Czeczenii rozpoczęła się antyterrorystyczna operacja przeciwko bojownikom. W akcji biorą udział siły rosyjskiego ministerstwa spraw wewnętrznych - informuje serwis rian.ru
- Wiemy, że około 60 bojowników ukrywa się w górskiej części republiki. Jestem przekonany, że w ciągu najbliższych dni będą oni pokonani - powiedział prezydent Czeczenii Ramzan Kadyrow.

Kadyrow poinformował, że nie będzie już stosowana amnestia dla czeczeńskich bojowników. – Dawaliśmy wielokrotnie bojownikom możliwość powrotu do normalnego życia. Kto chciał już to zrobił. A jeśli pozostali bandyci, chcą zabijać ludzi, to my im także pomożemy umrzeć – groził Kadyrow.
- Teraz już nikt nie będzie starał się brać bojowników do niewoli. Człowiek, który stawia sobie za cel zabijanie innych ludzi, powinien zostać zlikwidowany – podkreślił Kadyrow.

Cóż - Na Sri Lance też doszło do końca.

Jedyni prawdziwi partyzanci, którzy zorganizowali się od zera, pokonali wroga, wyzwolili kraj i założyli mocne państwo, to tylko mi się z Tito i Jugosławią kojarzą....

Panowie, czy Wy naprawdę wierzycie w te brednie Kadyrowa ?

Dziwne, że sami Rosjanie twierdzą co innego : Aleksandr Bastyrkin, szef Komisji Śledczej przy Prokuraturze Generalnej Rosji oświadczył 20 maja, że aktualnie na Północnym Kaukazie działa około 1500 bojowników."

A ten kawalek z Wikinewsu rozwalil mnie calkowicie :

16 kwietnia Rosja zakończyła operację w Czeczenii, tymczasem sztab generalny zdecydował rozpocząć 23 kwietnia od północy operację wojskową w górskim rejonie Szali, Szatoj, Wiedieno i Serżen-jur.

Moskwa tę zaskakująca decyzję tłumaczy tym, że w Czeczenii odkryto działalność nielegalnych formacji zbrojnych."

http://pl.wikinews.org/wiki/Czeczenia:_Moskwa_zn%C3%B3w_rozpoczyna_wojn%C4%99_z_separatystami

Ubawilem się jak żadnego roku... LOL

Poniższa wiadomośc przywrócila mnie jednak do brutalnej sowieckiej rzeczywistości :

Rzeźnik z Czeczenii" pokieruje siłami powietrznymi

BULWERSUJĄCA NOMINACJA W ROSJI

Szamanow został dowódcą wojsk powietrznych Rosji
Kontrowersyjna nominacja na szczytach armii Rosji. Generał oskarżany o udział w zbrodniach wojennych w Czeczenii został dowódcą wojsk powietrzno-desantowych.

http://www.tvn24.pl/-1,1601939,0,1,rzeznik-z-czeczenii-pokieruje-silami-powietrznymi,wiadomosc.html

Kawał:

- Władimirze Władimirowiczu. Dlaczego wojska rosyjskie nie mogą sobie dać rady z Czeczenią, na przykład jednym, zdecydowanym uderzeniem?
- Wyjaśnię na przykładzie. Wyobraźcie sobie wielki, krowi placek.
- Wyobraziłem.
- A teraz wyobraźcie sobie, że walnęliście w to z całej siły pięścią.

Do prezydenta Rosji przyszedł fryzjer. Strzyże go i zagaduje, w każdym zdaniu wymieniając słowo Czeczenia". Putin najpierw próbuje ignorować gadanie, ale wkrótce staje się ono nieznośne. - Panie, jesteś pan z Czeczenii? Masz tam kogoś bliskiego? Coś pana wiąże z Czeczenią? - pyta zdenerwowany.
- Absolutnie nie - grzecznie odpowiada fryzjer.
- To dlaczego w kółko mówisz pan o Czeczenii?
- Bo za każdym razem, gdy wymawiam słowo Czeczenia", włosy stają panu dęba, a to bardzo ułatwia strzyżenie...

Wiem AKMSie:))

Czerwony baron" zostal ocenzurowany ? No nie, to niebywale !

Mam jeszcze takie coś:

Czeczeniec postawił samochód pod Kremlem. Podbiega milicjant.
- Ty? Nie wiesz, że tu jest ochrona prezydencka?
- Spoko. Mam alarm antywłamaniowy.

Albo taki:

Putin leciał pewnego razu samolotem. Nagle zauważa, że maszyna zmieniła kurs. Zaczyna się denerwować. W końcu podchodzi do pilota i pyta:
- Kiedy wreszcie będziemy na miejscu?
- Niedługo, Inszallach, - odpowiada pilot.

Lot rejsowy Aerofłotu na liniach wewnętrznych. Do kabiny pilota przybiega zdenerwowana stewardesa i mówi: Kapitanie, taki jeden mówi, żeby pan zwolnił, bo on zaraz będzie wysiadał!". Taki mały? Taki czarny?" - dopytuje się pilot. Tak!" - woła z ulgą babka. On tu zawsze wysiada..." - stwierdza niezrażony pilot.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie