pomsee Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 ChrisFly to nie ja ciebie zaczepiałem lecz mimo to dzienx za rezygnację z kolejnej porcji wymiany złośliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bagnetSS Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 nie czytalem calosci tylko pierwszy wpis,bo szkoda czasu na pierdoly,i tak tylko sie chcialem spytac gdzie sa te obiecane ZDJECIA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Widzę bagnetSS, że też spać nie możesz. Tylko po co ta AROGANCJA? Bo to kolejny wątek w którym piszesz ie czytałem calosci tylko pierwszy wpis,bo szkoda czasu na pierdoly..." Jak nie czytałeś to po co zabierasz głos w dyskusji?! Więcej poszanowania dla pozostałych forumowiczów, każdy z nas kiedyś też był takim młodym wilczkiem" i myślał, że świat należy tylko do niego, ale życie uczy pokory i kultury. Czego i Tobie życzę.Dzięki Tankist za odpowiedź, ja też z wielką niecierpliwością czekam na zdjęcia - to będzie hit 2007 roku na forum Odkrywcy!Jotes, Twój dowcip z tym le koteczek", a zwłaszcza Ksz.bszzki, sacreble..." był rewelacyjny - dawno się tak nie uśmiałem!Pomsee ja też uważam, że jeżeli to ten nasz z Mazowsza, to pewnie już do nas nigdy nie wróci. Bo w grę wchodzą zbyt duże pieniądze aby duzi chłopcy co się w to bawią" nie zadbali wcześniej o kwity od kogoś zaprzyjaźnionego", że to był tylko bezwartościowy złom, którym nie jest zainteresowane żadne nasze muzeum...Aha i jeszcze jedno, jest teoria, że podobno ten unikalny saper - prawie nówka też już jest od dawna la saper"? Ciekawe jak jest faktycznie. Pozdrawiam Wszystkichbalans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 ChrisFly - wiesz przecież, że czołg o którym piszesz nie został wydobyty i nie pojechał do Francji... no chyba, że jestem nie na czasie. W tym miejscu z resztą porzuconych Tygrysów było prawdopodobnie sześć, zgodnie z sowiecką praktyką zostały wysadzone i pocięte na części.Jeśli Tygrys z Mazowsza to prawdopodobnie pochodzi z 507 sPA, ale bardziej prawdopodobne jest, że został porzucony w ramach walk z ofensywą zimową z 17-19 stycznia. PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChrisFly Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Wiem tyle co przeczytałem czyli tyle co wszyscy czyli prawie nic.W oczekiwaniu na zdjęcia Tankista zamieszczam dwa inne, które ponoć zostały wykonane we Wschodniej Europie na wiosnę 1997. Czy mają coś wspólnego z Polską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChrisFly Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Zdjęcie drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Zdjęcie mogło być wykonane wszędzie w Polsce i nigdzie w Polsce. Nie ma tam nic charakterystycznego. Równie dobrze Rosja, Białoruś, Ukraina....Chyba, że ktoś rozpoznaje jakieś swoją miejscówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Nie powiem tego na 100% ale fotki bardzo podobnego wraku widziałem, był to Tiger znaleziony w Rosji w latach 90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 Krzysztofie te fotki nalezą na 98% do zbioru który kiedyś pojawił sie na jednej z rosyjskich stron przejrzę czy nie mam u siebie czegoś zachowanego.A jeśli sie nie myślę i nalezą to nie jest to Polska co nie zmienia faktu ze kotki u nas są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matp7mef Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 tutaj sa zdjecia tego tygrysa z rosji pokrajanego jak go znalezli... i kilka innych zabawekhttp://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&i=3351&mm=1&vd=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Ta III ze zdjęcia - rewelacyjny stan zachowania. Rewelka, ciekawe czy ją opylili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Ruskie co niemieckie opylają szybko, co rosyjskie remontują i zaraz potem jeździ. To jest patriotyzm ;), za te setki tysięcy dolarów za koty uruchamiają swoje tanki ewentualnie swoje Maybachy :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 18 Listopad 2007 Share Napisano 18 Listopad 2007 Jak by w Polsce było muzeum takie jak w Kubince to mało kto przejmował by się wrakami wydobywanymi z bagien i rzek i szmuglowanych za granicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChrisFly Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Faktycznie, wygląda, że to ten sam. Dzięki!Trochę mnie tylko dziwi ta miejscówka" - T1 produkcji 1944 koło St.Petersburga. Całość wyglądała jak miejsce jego wysadzenia więc liczyłem, że może to bliżej nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 On zdaje się był używany na poligonie artyleryjskim jako cel, stąd pozornie dziwna lokalizacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tankist Napisano 19 Listopad 2007 Autor Share Napisano 19 Listopad 2007 Bracia czesi też opisują fotki na podstawie tego co usłyszą lub przeczytają i niekoniecznie jest to zgodne z prawdą.Ten kawałek wanny wcale nie był znaleziony pod Petersburgiem, bo nie mógł być. Może zasłona dymna?W każdym razie od 4-5 lat cieszy oczy kolekcjonera z aszej wspólnej ojczyzny" czyli Europy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Ten traktor ma zdaje sie tablice może ktoś weźmie fotkę na warsztat i spróbuje odczytać. Tak przy okazji co wyszło w zeszłym roku latem w Łodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbstnebel Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Wtorek 20 listopada 2007 rokujuhuuuu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bagnetSS Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 czeskie forum to pachnie mi zbyt szwabskim uwielbieniem kolego ,ale jak wy nie znacie jezyka czekiego to pewnie jedyne co mozecie odczytac to ahoj:-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Witamcytuje założyciela wątku zdjęcia będą najwcześniej w poniedziałek, może wtorek" jest wtorek a zdjęcia będą dzis??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Panowie specjalnie czekaliście do wtorku ósmej rano, żeby tankista przypierać do muru? Jakoś nie zauważzyłem, że podawał ścisłą godzinę publikacji zdjęć. Dzień sie jeszcze nie skończył dajcie człowiekowi szansę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca2003 Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Zdjęcia będa w poniedziałek najpóżniej we wtorekAle w który???????????PozdrawiamP.S.Zdjęcia sa na płycie(czy jakos tak)Oby nie były to zdjęcia na szklanej kliszy która stłucze się w transporcie(to tak poza konkursem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bagnetSS Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 o to mi wlasnie chodzi po co ktos pisze o zdjeciach ze beda we wtorek? ja cala noc czekalem a tu nic;-(jest wtorek i co mam teraz robic po calej nieprzespanej nocy?pancergrzes moze my damy jakies foty tego kotka co zalega pod przemyslem co?pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Tankist powinieneś zamieścić zdjęcia o 12.01 rano żeby zadowolić co niektórych forumowych pieniaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Camino Napisano 20 Listopad 2007 Share Napisano 20 Listopad 2007 Ludzie spokojnie - dajcie Tankistowi troche czasu :-) Sam jestem ciekawy co do zdjęć i czy rzeczywiście jest to kotek z Polski ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.