seemann Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 jb42 - rzuć okiem na swoją pastę....http://www.orau.org/ptp/collection/quackcures/toothpaste.htmWygląda na to że giermańcy w czasie wojny robili adioaktywne" pasty do zębów bo im się zdawało że te lepiej czyszczą...;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 He! Ostatnio taką kopnąłem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Oto i ona. Tylko po co radioaktywna? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natan Napisano 4 Maj 2004 Share Napisano 4 Maj 2004 Ostatnio miałem taką anegdotyczną sytuację : miejsce - lasek koło ogródków działkowych , przez długi czas tylko śmieci nagle mocny sygnał i bardzo rozległy zacząłem kopać... po kilku minutach słysze od gościa który przechodził scieżką Panie, co to gaz ucieka?" . Facio zaoszczędził mi odkopania gazociągu.......:))).PozdrowieniaNatan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 Witam, ostatnio nawyciągałem kilkadziesiąt 20 cm śrub z ziemi. Ale trafił się też fajny fancior ... puszka po prezerwatywach. Cała w farbie. Kumpel podbiegł z aparatem zrobił fotkę, wtedy zażartowałem, że pewnie jeszcze niemieckie kondomy będą w środku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 To jest to pudełeczko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsun Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 A gumki jednak były w środku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koMandir Napisano 17 Czerwiec 2004 Share Napisano 17 Czerwiec 2004 Witam,dziś z kumplem trafiliśmy na skraju lasu,obok ogródków działkowych ebechy" od Poloneza przejściówki"-deskę rozdzielczą z zegarami,podsufitke,tapicerkę,pasy bezpieczeństwa,nadkola,zderzaki,chlapacze,a nawet przednia szybe(popekana). Komuś chyba nie chciało sie wynieść tego na smietnik. Poza tym w lesie i na polach jak zwykle pełno jakiegos bliżej nieokreslonego złomu niewiadomego pochodzenia. (sorry jesli komuś nie spodoba sie reaktywacja tego wątku,nie mam nic na swoje usprawiedliwienie;]]])Pozdrawiam,koMandir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_torro Napisano 17 Czerwiec 2004 Share Napisano 17 Czerwiec 2004 Witam Znalezisko: elektrody do spawarki sztuk 2Miejsce: zejście na plażę do najbliższej miejscowości 3 km Reakcja: .....................na sąsiednim zejściu trafiłem dwie łuski dl 24.5mm śr 10mmna spłonce wybite 3 IX 44 i gwiazdka pięcioramienna jeszcze niezidentyfikowanetrochę dalej na plaży trzy betonowe podstawy najprawdopodobniej do masztów resztki po budynku a 200m od plaży równolegle pas lotniska w okolicznym lesie sporodziwnych miejsc. Niestety brakło czasu na lepsze rozpoznanie tylko 3h:(( okolice Jarosławca i Rusinowamile widziana pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjr Ponury Napisano 18 Czerwiec 2004 Share Napisano 18 Czerwiec 2004 nie zapomne tego..mój pierwszy wypad w terenpożyczony wykrywacz las w świętokrzyskim ze 2 km do najbliższej utwardzonej drogiladny sygnał kopie..i kopie i ko...a na głębokości około 85 cm piękny czajnik z gwizdkiem (czerwony :D)pozdrawiam all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 19 Czerwiec 2004 Share Napisano 19 Czerwiec 2004 Co do radioaktywnej pasty. Używali jej , żeby im się zęby świeciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Czerwiec 2004 Share Napisano 19 Czerwiec 2004 Elektrody do spawania w srodku lasu to akurat normalka dla każdego kto się bawił kuszą. :)Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_torro Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Nie jeśli mają po niecałe 8 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Nie mój absurd , bo już dawno nie byłem ale opowiadanie kumpli którzy odwiedzili jeden z poligonów (do 45-go nimiecki). 2 godziny od rozpoczecia - b. silny sygnał gdzieś na 1m - żelazo.1 godz. kopaniaHurra jest coś, co w pierwszej chwili wygląda na opancerzone jarzmo działa z wieży lekkiego czołgu, wystaje nawet resztka lufy.Niestety, fant ewidentnie poniemiecki - rezerwuar ze spłuczki w kiblu, z kawałkiem rury. Jest nawet fajna porcelanowa rączka.Pozdrawiam, rączka wisi u mnie.... w kiblu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathew Napisano 11 Sierpień 2004 Share Napisano 11 Sierpień 2004 Prosta abstrakcyjna forma, czyli ogólnowojskowy przyrząd wielozadaniowy. Do metalowego poskręcanego pręta została przyspawana żelazna rura.Zastosowanie :a) stojak na sztandarb) stojak na choinke (w ziemiance) :)c) osobisty miotacz pocisków moździeżowych :)d) narzędzie rolnicze do ubijania ziemiopłodówMathew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZUKAM. Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 a ja na Wólce Węglowej sieknąłem gazociąg a pod Tomaszowem Lubelskim linie telefoniczną Kijów - Berlin(podobno). Na Olszynce z Patronem od trzech lat chyba mamy namierzony i częściowo odpokany sygnał jak stodoła. Pod .. tak na oko 60 letnią brzózką. Póki co 3 lata temu oczom naszym ukazał się fragment blachy falistej (a co pod blachą?). Ale sygnał trzymamy jak dopadnie nas sygnałowa posucha na którą narazie narzekac niemożemy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 znalazłem taki oto młotek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaz Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 o taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 Pod tą blachą falistą ani chybi musi być JU-52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominic Napisano 13 Sierpień 2004 Share Napisano 13 Sierpień 2004 cze opowiesc ze zlotu w grudziadzu:}znajomy opowiada :sygnal,kopie,kopie a tu sloik z metalowa przykrywka radosc na twarzy mysli monetki lub bizuteria otwiera......a tu -----zdechly chomik------pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopi Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 Witam.A ja coś takiego. Fakt, że z epoki, ale jakie były nadzieje.PozdrawiamKopi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 hehehehe kiepszczaki ;) ja zawsze mam takiego farta ze co wyjazd wyciagamy kawalkie piecyka zeliwnego ..... :) ufff co za szczescie ze dawno nie bylem w terenie ... furii dostaje jak widze te pieprzone kolka pod gaz (lub ogien)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BUNKERITES Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Z najbardziej absurdalnych rzeczy znalazłem koło od wózka inwalidzkiego (na ponad metrze), innym razem - na 1.5 metra - licznik boboru gazu. Słyszałem też jak jedna ekipa przez kilka godzin odkopywała Tygrysa" a dokopali się do okopu wyłożonego blachą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 Ja kiedyś skopałem się równo za ruską łuską 45 mm z przywiązanym do niej sporawym drutem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wader Napisano 31 Sierpień 2004 Share Napisano 31 Sierpień 2004 takie oto dziwa sie znalazy ;]-wozek dzieciecy chyba z czasow komuny (kola i rama)-przewody elektryczne schowane przez kogos w lesie-klucze od mieszkania zawiniete w worek foliowy- no i uzbieralem, worek puszek po piwie [w sumie 2 zl zysku]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi