seemann Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 jb42 - rzuć okiem na swoją pastę....http://www.orau.org/ptp/collection/quackcures/toothpaste.htmWygląda na to że giermańcy w czasie wojny robili adioaktywne" pasty do zębów bo im się zdawało że te lepiej czyszczą...;-) Cytuj
Natan Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Ostatnio miałem taką anegdotyczną sytuację : miejsce - lasek koło ogródków działkowych , przez długi czas tylko śmieci nagle mocny sygnał i bardzo rozległy zacząłem kopać... po kilku minutach słysze od gościa który przechodził scieżką Panie, co to gaz ucieka?" . Facio zaoszczędził mi odkopania gazociągu.......:))).PozdrowieniaNatan Cytuj
Monsun Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 Witam, ostatnio nawyciągałem kilkadziesiąt 20 cm śrub z ziemi. Ale trafił się też fajny fancior ... puszka po prezerwatywach. Cała w farbie. Kumpel podbiegł z aparatem zrobił fotkę, wtedy zażartowałem, że pewnie jeszcze niemieckie kondomy będą w środku ... Cytuj
koMandir Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Witam,dziś z kumplem trafiliśmy na skraju lasu,obok ogródków działkowych ebechy" od Poloneza przejściówki"-deskę rozdzielczą z zegarami,podsufitke,tapicerkę,pasy bezpieczeństwa,nadkola,zderzaki,chlapacze,a nawet przednia szybe(popekana). Komuś chyba nie chciało sie wynieść tego na smietnik. Poza tym w lesie i na polach jak zwykle pełno jakiegos bliżej nieokreslonego złomu niewiadomego pochodzenia. (sorry jesli komuś nie spodoba sie reaktywacja tego wątku,nie mam nic na swoje usprawiedliwienie;]]])Pozdrawiam,koMandir. Cytuj
el_torro Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Witam Znalezisko: elektrody do spawarki sztuk 2Miejsce: zejście na plażę do najbliższej miejscowości 3 km Reakcja: .....................na sąsiednim zejściu trafiłem dwie łuski dl 24.5mm śr 10mmna spłonce wybite 3 IX 44 i gwiazdka pięcioramienna jeszcze niezidentyfikowanetrochę dalej na plaży trzy betonowe podstawy najprawdopodobniej do masztów resztki po budynku a 200m od plaży równolegle pas lotniska w okolicznym lesie sporodziwnych miejsc. Niestety brakło czasu na lepsze rozpoznanie tylko 3h:(( okolice Jarosławca i Rusinowamile widziana pomoc Cytuj
mjr Ponury Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 nie zapomne tego..mój pierwszy wypad w terenpożyczony wykrywacz las w świętokrzyskim ze 2 km do najbliższej utwardzonej drogiladny sygnał kopie..i kopie i ko...a na głębokości około 85 cm piękny czajnik z gwizdkiem (czerwony :D)pozdrawiam all Cytuj
Peter Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 Co do radioaktywnej pasty. Używali jej , żeby im się zęby świeciły. Cytuj
Cyrograf15 Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 Elektrody do spawania w srodku lasu to akurat normalka dla każdego kto się bawił kuszą. :)Wojtek Cytuj
Peter Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 Nie mój absurd , bo już dawno nie byłem ale opowiadanie kumpli którzy odwiedzili jeden z poligonów (do 45-go nimiecki). 2 godziny od rozpoczecia - b. silny sygnał gdzieś na 1m - żelazo.1 godz. kopaniaHurra jest coś, co w pierwszej chwili wygląda na opancerzone jarzmo działa z wieży lekkiego czołgu, wystaje nawet resztka lufy.Niestety, fant ewidentnie poniemiecki - rezerwuar ze spłuczki w kiblu, z kawałkiem rury. Jest nawet fajna porcelanowa rączka.Pozdrawiam, rączka wisi u mnie.... w kiblu. Cytuj
Mathew Napisano 11 Sierpień 2004 Napisano 11 Sierpień 2004 Prosta abstrakcyjna forma, czyli ogólnowojskowy przyrząd wielozadaniowy. Do metalowego poskręcanego pręta została przyspawana żelazna rura.Zastosowanie :a) stojak na sztandarb) stojak na choinke (w ziemiance) :)c) osobisty miotacz pocisków moździeżowych :)d) narzędzie rolnicze do ubijania ziemiopłodówMathew Cytuj
SZUKAM. Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 a ja na Wólce Węglowej sieknąłem gazociąg a pod Tomaszowem Lubelskim linie telefoniczną Kijów - Berlin(podobno). Na Olszynce z Patronem od trzech lat chyba mamy namierzony i częściowo odpokany sygnał jak stodoła. Pod .. tak na oko 60 letnią brzózką. Póki co 3 lata temu oczom naszym ukazał się fragment blachy falistej (a co pod blachą?). Ale sygnał trzymamy jak dopadnie nas sygnałowa posucha na którą narazie narzekac niemożemy :) Cytuj
Gość Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 Pod tą blachą falistą ani chybi musi być JU-52. Cytuj
dominic Napisano 13 Sierpień 2004 Napisano 13 Sierpień 2004 cze opowiesc ze zlotu w grudziadzu:}znajomy opowiada :sygnal,kopie,kopie a tu sloik z metalowa przykrywka radosc na twarzy mysli monetki lub bizuteria otwiera......a tu -----zdechly chomik------pzdr Cytuj
Kopi Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Witam.A ja coś takiego. Fakt, że z epoki, ale jakie były nadzieje.PozdrawiamKopi Cytuj
bolas Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 hehehehe kiepszczaki ;) ja zawsze mam takiego farta ze co wyjazd wyciagamy kawalkie piecyka zeliwnego ..... :) ufff co za szczescie ze dawno nie bylem w terenie ... furii dostaje jak widze te pieprzone kolka pod gaz (lub ogien)... Cytuj
BUNKERITES Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Z najbardziej absurdalnych rzeczy znalazłem koło od wózka inwalidzkiego (na ponad metrze), innym razem - na 1.5 metra - licznik boboru gazu. Słyszałem też jak jedna ekipa przez kilka godzin odkopywała Tygrysa" a dokopali się do okopu wyłożonego blachą. Cytuj
bjar_1 Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 Ja kiedyś skopałem się równo za ruską łuską 45 mm z przywiązanym do niej sporawym drutem :) Cytuj
wader Napisano 31 Sierpień 2004 Napisano 31 Sierpień 2004 takie oto dziwa sie znalazy ;]-wozek dzieciecy chyba z czasow komuny (kola i rama)-przewody elektryczne schowane przez kogos w lesie-klucze od mieszkania zawiniete w worek foliowy- no i uzbieralem, worek puszek po piwie [w sumie 2 zl zysku]. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi