Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja wytargałem pruską menażkę która była używana dość długo po obu wojnach ponieważ jak się okazało spełniała rolę pudełka na podpaski:) jedne z tych pierwszych modeli taka wata w siatce:)
  • 6 months later...
Napisano
kiedyś kumep trafił duży sygnał, niedaleko pruskiej ziemianki na okopach z IWŚ, kopiemy, 1m a tu pusto, sygnał nadal mocny z kazdej strony, po wykopaniu dołka na 1.2m, okazalo się że kopiemy w środku obręczy od kola o średnicy około 1.5m, lezała na 30cm.
wyobraźnia działała..
pozdro!
Napisano
Witam,obręcz robi się powoli standardem :) -Ja dwie trafiłem w tym jedną w okopie,sygnał jak cholera a ile adrenaliny..
Niedawno trafiłem obok zabudowań po restauracji w lesie na b.mocny sygnał w obrębie paru m2,biorę metrowy szpikulec,dosyć miękko-ale nic nie trafiam.podkopałem tak na szpadel,wykrywacz wariuje,szpikulcem coś trafiam.Cóż że noc już i deszcz kropi-nie podaruję.wykopałem jamę po pas,wbijam głęboko szpadel i trafiam na coś twardego,ziemia aż dudni jakby tam piwnica była czy coś takiego.Wybieram piach z pod siebie żeby swobodnie można było sprawdzić co to,nagle TRZASK - zapadam się!W ułamku sekundy całe życie przed oczami...
Pięć zardzewiałych beczek,jedna przy drugiej.Mało się w gacie ze strachu nie zesrałem jak się jedna zarwała pod moim ciężarem.W jednej była lampa karbidówka do roweru całkiem ładna..pozdrawiam
Napisano
i jeszcze ,też tam,podczas moich pierwszych wypadów ze starym wykrywaczem(pierwszy raz w ręku trzymałem takie ustrojstwo jak wykrywacz),korzeń podkopywałem prawie godzinę w glinie.W końcu zauważyłem gwoździe powbijane od góry w pniak :)
Napisano
Absurdalny fant to może nie był,ale tego ktory to zrobil chetnie kopnalbym w cewke{oczywiscie ta od wykrywacza}
Oliwskie lasy ,sciezka miedzy krzakami-jest gleboki sygnal.Widac ,ze miejsce kopane ale co tam,czasem warto sprawdzic.
Na glebokosci ok.1 metra jest metalowa skrzynka .Wyciagam.Wymiary ok 30cmx20,grubosc 10 cm.Nowa,zamknieta na klamry.Drzacymi rekami otwieram...a tam kółka z mosieznej blachy wielkosci od2 do 4 cm!!!!!
Hej ,kopidoly z Trojmiasta ,przyznac sie ,ktory mi to zrobil!!
Napisano
Moherhead niestety bede musial Cie zawiesc:) Z Mazowsza nie chciałoby mi się jechac do Trojmiasta tylko i wylacznie po to zeby zakopac tam skrzynke z kawalkami mosieznej blachy:) Poza tym nie chcialoby mi sie kopac metrowego dolu, w ktorym nie byloby sygnalu:) Pozdro