Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Sobotnie popołudnie, spacer po lesie, w jednej z ziemianek całkiem spory sygnał, kopie okolo 40 cm pojawia sie zarys jakiejs skrzynki, pospiesznie kopie dalej, słysze jak cos sie w skrzynce telepocze, mysile sonie amunicja , albo jakies granaty, udaje mi sie wydobyc owy pojemnik , idwieram wieko a tam co 17 zaworów, calowych, 1/2 cala itp, w srodku lasu, po jakie cholere...

• 3 years later...
Napisano
Koledze Rabat ostatnio po złapaniu sygnału z dołka wyskoczyła żaba:)
Że też musiała się zagrzebać w miejscu gdzie był sygnał..
Ale kolegę wystraszyła porządnie:)

Co do innych

Skraj drogi,niskie kłącza jeżyn,czy innych kolczastych badyli,piękny,mocny sygnał,uklęknąłem,wykrywka na bok,saperka w łapki i pierwsze wbicie..
Potem naliczyłem na sobie 9 wbić..trafiłem idealnie na ziemne gniazdo os..Co tam w trawie piszczało już się nie dowiedziałem..

Rabat też miał podobną historię pod Lelowem na zlocie,ale dziabnęły go tylko dwie,ja myślałem że zejdę,szczęściem że nie użądliły w szyje albo twarz.

Z najgorszych to też kiedyś krówsko trafiłem(czy całe nie wiem-nie kopałem dalej),nie wiem od czego był w niej sygnał,kolczyk czy złote zęby..
Mały dołek,wkładam rękę,macam,macam,coś jak lotka od ogórka..
Rozruszałem,wyjąłem,cały paskudny łeb krowy,w dołku złapałem za oczodół i tak wyjąłem.
Ze dwa miesiące już pewnie leżała,pamiętam jak coś ze łba wypadło,coś się oderwało,robactwa pełno na niej było aż się ruszało,śmierdziało padliną niemiłosiernie,puściłem pawia i uciekłem..
Rzecz się działa pod Nieporętem:)

To chyba takie najbardziej absurdalne fanty,innych typu szafa,kibel,wanna,gruz,polmosy nie liczę bo ludziska wywalą wszystko,dosłownie wszystko i te rzeczy nie dziwią tylko smucą

Kiedyś pawel888 dziabnął butelkę z płynem,tak 1/4zawartości z ruskiej ziemianki.Coś w niej grzechotało.Wylaliśmy:atrament i ziarenka prochu,jak z dwóch mośków:)
Napisano
Moja historia obrzeża lasu parę okopów brak sygnałów i nagle jest kopie i trafiam słoik a w nim kartka wyciągam z niecierpliwością i czytam a tam napisaneHA HA HA WŁAŚNIE ZNALAZŁEŚ SKARB. JESTEŚ WŁAŚCICIELEM 1.00000000 $$$$" i znów HA HA HA, an a drugiej stronie ŻYCZĘ TOBIE ŻEBYŚ ZNALAZŁ PRAWDZIWY SKARB.Dorzuciłem 2 łuski od mauzera i znów do gleby.
Napisano
Na początku grudnia br. jak już wracałem z lasu przed samym autem malutki sygnał- jak odłamek, ale nic to kopie. Jakie było moje zdziwienie gdy poczułem miękko i ciepło:O -wsadziłem łape w gniazdo jaszczurek:) takie malutkie z pomarańczowymi brzuchami:D zakopałem, i poszedłem.
Napisano
7 kos, 7 łopat (w tym Polska saperska) do tego kilka garnków z jednego dołka, a 2 metry dalej dwie szyny kolejowe długości około 3m. Poszły na złom i pierwszy wykrywacz Smętek się zwrócił ;) Jak znajdę zdjęcia na dysku albo kabel do telefonu to wrzucę zdjęcia.
Napisano
U mnie to chyba będą gaśnice,duże butle chyba z 120cm wysokości zakopane w lesie parę kilometrów od najbliższej miejscowości.No i żeliwne rury kanalizacyjne też zakopane w lesie ale to pamiątka po powojennym poligonie.Ktoś zakopał i ja znalazłem.Przynajmniej ładne parę stów było za to na złomie.
Napisano
Ja mam szczęście do dziwnych fantów wkopanych w ziemię pionowo. Co się musiałem z nimi naszarpać, to moje... Najdziwniejsze do tej pory, to rower (chyba Wehrmachtu, a pod spodem był drugi) i sporej wielkości tara do prania.
Napisano
parę lat temu w lesie w bardzo trudnym terenie wyszedł mi świetny zestaw ;) kilof,motyka,łopata i łom :)) wszystko w jednym dołku

innym razem z około 50cm w grubych korzeniach --aluminiowy czajnik :)
Napisano
mój najdziwniejszy fant i to z dzisiaj idę polem sygnał kopię sreberko a w nim coś zawinięte po odwinięciu bardzo ostrożnie okazało się że to hak nówka sztuka jak sie zerwie przy lince od samochodu jak znalazł . Chodziłem po dawnej granicy polsko niemieckiej w lesie sygnał kopanie około metra a tam kratka od lodówki