Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
2 godziny temu, Spirit of Warsaw napisał:

To się nazywa dezinformacja i manipulacja. Taka wrzutka może stworzyć wrażenie, że odrzucono projekt budowy CPK, a w rzeczywistości pisdzielce nazwali "tak dla CPK" swoją ustawę(obywatelską jak nowogrodzki )dotyczącą lotniska. Wrzutkę odrzucono tak jak i piss odrzucał wszystkie ustawy ówczesnej opozycji. 

• Super 3
Napisano

karpik

Czyli piszesz. że to jest "na złość" - za dawne szkody moralne, znaczy jak w przedszkolu ?  😂

Twój żart nie zmienia faktu, że "Gdyby ta koalicja (miała) zbudować Gdynię to do dziś by nie powstała."

I słusznie "zauważasz" 😘, że chodzi o podtrzymywanie sztucznie rangi Okęcia Chopin. Mimo, że z tej gąbki wiele się już nie wyciśnie.

Ale KO-PO jak mantra promuje metropolie zamiast stawiać na rozwój regionów...

Trzaskowski powiedział kiedyś, że Okęcie gwarantuje rozwój Warszawy i dlatego jest przeciw CPK. Ja osobiście mam w nosie rozwój Warszawy. Było Gniezno, był Kraków, jest Warszawka.

Może być teraz Baranów 😜

Projekt CPK ma zupełnie inny wymiar. I ten miś mi się podoba. I większości społeczeństwa też. A to oznacza skłonność społeczeństwa na poniesienie dodatkowych kosztów podatkowych.

I ten nieoczekiwany "bonusowy smaczek podatkowy" chcą liberałowie/platformersi zagospodarować - tylko nie tak jak chcą obywatele - i mnie osobiście to boli. Bo znam historycznie "organoleptycznie" ich skłonności a nie są one moimi. Region w którym mieszkam został zredukowany dzięki paniom i panom z tego ugrupowania (już od czasów KLD) do dawcy taniej siły roboczej.  Paradoksalnie więcej dla rozwoju regionów Polski uczynili komuniści po II WW.

Więc im wcześniej ten zwornik powstanie tym lepiej.

A projekt zebrał ileś tam podpisów i jest obywatelski. Takie mamy prawo.

Napisano
5 godzin temu, lowiec napisał:

karpik

Czyli piszesz. że to jest "na złość" - za dawne szkody moralne, znaczy jak w przedszkolu ?  😂

Twój żart nie zmienia faktu, że "Gdyby ta koalicja (miała) zbudować Gdynię to do dziś by nie powstała."

I słusznie "zauważasz" 😘, że chodzi o podtrzymywanie sztucznie rangi Okęcia Chopin. Mimo, że z tej gąbki wiele się już nie wyciśnie.

Ale KO-PO jak mantra promuje metropolie zamiast stawiać na rozwój regionów...

Trzaskowski powiedział kiedyś, że Okęcie gwarantuje rozwój Warszawy i dlatego jest przeciw CPK. Ja osobiście mam w nosie rozwój Warszawy. Było Gniezno, był Kraków, jest Warszawka.

Może być teraz Baranów 😜

Projekt CPK ma zupełnie inny wymiar. I ten miś mi się podoba. I większości społeczeństwa też. A to oznacza skłonność społeczeństwa na poniesienie dodatkowych kosztów podatkowych.

I ten nieoczekiwany "bonusowy smaczek podatkowy" chcą liberałowie/platformersi zagospodarować - tylko nie tak jak chcą obywatele - i mnie osobiście to boli. Bo znam historycznie "organoleptycznie" ich skłonności a nie są one moimi. Region w którym mieszkam został zredukowany dzięki paniom i panom z tego ugrupowania (już od czasów KLD) do dawcy taniej siły roboczej.  Paradoksalnie więcej dla rozwoju regionów Polski uczynili komuniści po II WW.

Więc im wcześniej ten zwornik powstanie tym lepiej.

A projekt zebrał ileś tam podpisów i jest obywatelski. Takie mamy prawo.

Zwykłe pierdolenie. Czyli dokładnie to co piss zrobiła w sprawie CPK przez 8 lat. Rozkradła przy tym miliony złotych.

• Super 1
Napisano

Ta koalicja nie wybudowała by Gdynii, bo nie ma spiny żeby budować taka inwestycję. I nie zbuduje szybko CPK, tak jak i PiS i ktokolwiek, bo, uwaga... Nie ma spiny na taki populistyczny farmazon. Choć w sprawie koleji, a to bardzo ważna część CPK, obecna koalicja działa, w porównaniu do cyrków poprzedników 

• Tak trzymać 1
Napisano
14 godzin temu, karpik napisał:

Zwykłe pierdolenie.

Nie ... No... Oczywiście! No bo jakże by nie              😝

14 godzin temu, karpik napisał:

Czyli dokładnie to co piss zrobiła w sprawie CPK przez 8 lat.

No i oczywiście wszyscy byli chętni od zaraz do wybudowania CPK (opozycja, mieszkańcy terenów przewidzianych do wykupu, lobby zagraniczne) tylko ten wredny prawo/katolsko/proruski PiS mącił w celach defraudacyjnych przez te 8 lat.

Teraz też Horała z tą posłanką z Razem mącą wespół zespół ?           🤓

Tak karpik, tak.      

Ja cie nawet rozumiem. 

Rozumiem, bo mam takiego kolegę co czyta tylko Wyborczą.

I żyje w swoim (wyimaginowanym) świecie.

🥱

Napisano (edytowane)
26 minut temu, lowiec napisał:

Nie ... No... Oczywiście! No bo jakże by nie              😝

No i oczywiście wszyscy byli chętni od zaraz do wybudowania CPK (opozycja, mieszkańcy terenów przewidzianych do wykupu, lobby zagraniczne) tylko ten wredny prawo/katolsko/proruski PiS mącił w celach defraudacyjnych przez te 8 lat.

Teraz też Horała z tą posłanką z Razem mącą wespół zespół ?           🤓

Tak karpik, tak.      

Ja cie nawet rozumiem. 

Rozumiem, bo mam takiego kolegę co czyta tylko Wyborczą.

I żyje w swoim (wyimaginowanym) świecie.

🥱

Nadal nie wiem co ty i tobie podobni chcą osiągnąć takim biadoleniem(prócz bicia politycznej piany). Władza się zmieniła, projekt jest kontynuowany. Wprowadzają swoje zmiany i głosami Polaków mają do tego prawo.

Nie widzę powodu, żeby wprowadzali uchwały pissowskie w sprawie CPK i w ogóle z nimi w tej sprawie rozmawiali. Nie wiesz czemu? Twój problem, a mi się nie chce nawet pisać.

Edytowane przez karpik