Spirit of Warsaw Napisano 5 Grudzień 2024 Napisano 5 Grudzień 2024 13 godzin temu, M81 napisał: RWD-8, MLP w Krakowie.. ...ale kapota silnika jest z Sadyby - MPTW. Cytuj
Landszaft Napisano 5 Grudzień 2024 Napisano 5 Grudzień 2024 trochę długo składają tego RWDziaka . może dożyję całkowitej rekonstrukcji tej repliki 1 Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 6 Grudzień 2024 Napisano 6 Grudzień 2024 http://www.samolotypolskie.pl/samoloty/611/126/Cameron-N-90 Cytuj
sebek1974 Napisano 29 Grudzień 2024 Napisano 29 Grudzień 2024 5 godzin temu, Woodhaven napisał: Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 1 Styczeń Napisano 1 Styczeń Unikatowe fotografie prototypu Handley Page HP52 Hampden nr K4240 na lotnisku Radlett pod Londynem w czerwcu 1936 r. Hampden to ..brytyjski ŁOŚ https://allegrolokalnie.pl/oferta/angielski-samolot-handley-page-foto-z-1936r?rep=1079291898 Cytuj
karpik Napisano 5 Luty Napisano 5 Luty 2 godziny temu, Spirit of Warsaw napisał: To się nazywa dezinformacja i manipulacja. Taka wrzutka może stworzyć wrażenie, że odrzucono projekt budowy CPK, a w rzeczywistości pisdzielce nazwali "tak dla CPK" swoją ustawę(obywatelską jak nowogrodzki )dotyczącą lotniska. Wrzutkę odrzucono tak jak i piss odrzucał wszystkie ustawy ówczesnej opozycji. 3 Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 6 Luty Napisano 6 Luty Gdyby ta koalicja zbudować Gdynię to do dziś by nie powstała. P.S.: Nawet MacLasek był na tak.. 1 Cytuj
karpik Napisano 6 Luty Napisano 6 Luty 5 godzin temu, Spirit of Warsaw napisał: Gdyby ta koalicja zbudować Gdynię to do dziś by nie powstała. P.S.: Nawet MacLasek był na tak.. https://m.demotywatory.pl/5286171 1 Cytuj
lowiec Napisano 6 Luty Napisano 6 Luty karpik Czyli piszesz. że to jest "na złość" - za dawne szkody moralne, znaczy jak w przedszkolu ? Twój żart nie zmienia faktu, że "Gdyby ta koalicja (miała) zbudować Gdynię to do dziś by nie powstała." I słusznie "zauważasz" , że chodzi o podtrzymywanie sztucznie rangi Okęcia Chopin. Mimo, że z tej gąbki wiele się już nie wyciśnie. Ale KO-PO jak mantra promuje metropolie zamiast stawiać na rozwój regionów... Trzaskowski powiedział kiedyś, że Okęcie gwarantuje rozwój Warszawy i dlatego jest przeciw CPK. Ja osobiście mam w nosie rozwój Warszawy. Było Gniezno, był Kraków, jest Warszawka. Może być teraz Baranów Projekt CPK ma zupełnie inny wymiar. I ten miś mi się podoba. I większości społeczeństwa też. A to oznacza skłonność społeczeństwa na poniesienie dodatkowych kosztów podatkowych. I ten nieoczekiwany "bonusowy smaczek podatkowy" chcą liberałowie/platformersi zagospodarować - tylko nie tak jak chcą obywatele - i mnie osobiście to boli. Bo znam historycznie "organoleptycznie" ich skłonności a nie są one moimi. Region w którym mieszkam został zredukowany dzięki paniom i panom z tego ugrupowania (już od czasów KLD) do dawcy taniej siły roboczej. Paradoksalnie więcej dla rozwoju regionów Polski uczynili komuniści po II WW. Więc im wcześniej ten zwornik powstanie tym lepiej. A projekt zebrał ileś tam podpisów i jest obywatelski. Takie mamy prawo. Cytuj
karpik Napisano 7 Luty Napisano 7 Luty 5 godzin temu, lowiec napisał: karpik Czyli piszesz. że to jest "na złość" - za dawne szkody moralne, znaczy jak w przedszkolu ? Twój żart nie zmienia faktu, że "Gdyby ta koalicja (miała) zbudować Gdynię to do dziś by nie powstała." I słusznie "zauważasz" , że chodzi o podtrzymywanie sztucznie rangi Okęcia Chopin. Mimo, że z tej gąbki wiele się już nie wyciśnie. Ale KO-PO jak mantra promuje metropolie zamiast stawiać na rozwój regionów... Trzaskowski powiedział kiedyś, że Okęcie gwarantuje rozwój Warszawy i dlatego jest przeciw CPK. Ja osobiście mam w nosie rozwój Warszawy. Było Gniezno, był Kraków, jest Warszawka. Może być teraz Baranów Projekt CPK ma zupełnie inny wymiar. I ten miś mi się podoba. I większości społeczeństwa też. A to oznacza skłonność społeczeństwa na poniesienie dodatkowych kosztów podatkowych. I ten nieoczekiwany "bonusowy smaczek podatkowy" chcą liberałowie/platformersi zagospodarować - tylko nie tak jak chcą obywatele - i mnie osobiście to boli. Bo znam historycznie "organoleptycznie" ich skłonności a nie są one moimi. Region w którym mieszkam został zredukowany dzięki paniom i panom z tego ugrupowania (już od czasów KLD) do dawcy taniej siły roboczej. Paradoksalnie więcej dla rozwoju regionów Polski uczynili komuniści po II WW. Więc im wcześniej ten zwornik powstanie tym lepiej. A projekt zebrał ileś tam podpisów i jest obywatelski. Takie mamy prawo. Zwykłe pierdolenie. Czyli dokładnie to co piss zrobiła w sprawie CPK przez 8 lat. Rozkradła przy tym miliony złotych. 1 Cytuj
Cronos Napisano 7 Luty Napisano 7 Luty Ta koalicja nie wybudowała by Gdynii, bo nie ma spiny żeby budować taka inwestycję. I nie zbuduje szybko CPK, tak jak i PiS i ktokolwiek, bo, uwaga... Nie ma spiny na taki populistyczny farmazon. Choć w sprawie koleji, a to bardzo ważna część CPK, obecna koalicja działa, w porównaniu do cyrków poprzedników 1 Cytuj
lowiec Napisano 7 Luty Napisano 7 Luty 14 godzin temu, karpik napisał: Zwykłe pierdolenie. Nie ... No... Oczywiście! No bo jakże by nie 14 godzin temu, karpik napisał: Czyli dokładnie to co piss zrobiła w sprawie CPK przez 8 lat. No i oczywiście wszyscy byli chętni od zaraz do wybudowania CPK (opozycja, mieszkańcy terenów przewidzianych do wykupu, lobby zagraniczne) tylko ten wredny prawo/katolsko/proruski PiS mącił w celach defraudacyjnych przez te 8 lat. Teraz też Horała z tą posłanką z Razem mącą wespół zespół ? Tak karpik, tak. Ja cie nawet rozumiem. Rozumiem, bo mam takiego kolegę co czyta tylko Wyborczą. I żyje w swoim (wyimaginowanym) świecie. Cytuj
karpik Napisano 7 Luty Napisano 7 Luty (edytowane) 26 minut temu, lowiec napisał: Nie ... No... Oczywiście! No bo jakże by nie No i oczywiście wszyscy byli chętni od zaraz do wybudowania CPK (opozycja, mieszkańcy terenów przewidzianych do wykupu, lobby zagraniczne) tylko ten wredny prawo/katolsko/proruski PiS mącił w celach defraudacyjnych przez te 8 lat. Teraz też Horała z tą posłanką z Razem mącą wespół zespół ? Tak karpik, tak. Ja cie nawet rozumiem. Rozumiem, bo mam takiego kolegę co czyta tylko Wyborczą. I żyje w swoim (wyimaginowanym) świecie. Nadal nie wiem co ty i tobie podobni chcą osiągnąć takim biadoleniem(prócz bicia politycznej piany). Władza się zmieniła, projekt jest kontynuowany. Wprowadzają swoje zmiany i głosami Polaków mają do tego prawo. Nie widzę powodu, żeby wprowadzali uchwały pissowskie w sprawie CPK i w ogóle z nimi w tej sprawie rozmawiali. Nie wiesz czemu? Twój problem, a mi się nie chce nawet pisać. Edytowane 7 Luty przez karpik Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 8 Luty Napisano 8 Luty 2 godziny temu, M81 napisał: https://thaimilitaryandasianregion.wordpress.com/2015/12/19/antonov-an-178/ Cytuj
M81 Napisano 8 Luty Napisano 8 Luty Obawiam się, że na tym egzemplarzu skończy się jego historia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi