Frozzer Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 poki co to nie jets pojazd - a fragment lufy z jazmem, i czescia plyty czoloweji nic wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek80 Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 dobra i kazamata z lufą jak na nasze warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asia Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 To właśnie jest Polska. Od dwóch lat kłócicie się zażarcie o nic. Padają pomówienia i oskarzenia.I ja pisałam na tym forum wyżej :Frozer nie udawaj,że nie wiesz. Zwykła pomyłka chodzi o Górowo Iłowieckie. Z drugiego postu to wynika. Jest to właściwie betonowy tunel pod szosą. W prawej jej podporze po wojnie zalano betonem resztki rozbitego działa, które nie bardzo było wtedy jak wyciagnąć. Zanim resztki tego złomu zalano betonem przeszukali go rosjanie zaprali broń i pociski. Silnik wymontowali przesiedleńcy w 45, poszedł do młyna w okolicy, bo nie było prądu. Potem zaglądały tam od czasu do czasu dzieciaki. Dzisiaj wystaje z betonu zalana lufa z jażmem i wszyscy robią z tego sęsację. Ta lufa była tam od półwieku i wszyscy miejscowi oraz przebywający dłużej w okolicy o niej wiedzieli. Ja wiem o tym trochę więcej bo brat mojego ojca przybył tu już wiosną 45. Zanim będziecie kruszyć beton, - popytajcie starych mieszkańców których pojazd był miejscem zabaw, powiedzą wam co zamurowano. Trzymaj się Frozzer."Wtedy szanowny wszystko wiedzący Frozer obrońca Jaga mnie zbeształ. Teraz sam pisze, że to tylko kilka fragmentów pojazdu.Te Polskie kłótnie przerastają epokę, naprawdę jesteście zabawni. Dobrze że nikt nie stwierdził że skradziono na złom pojazd którego nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 to byla moja odpowiedz na post ktory przytoczyles rzymam sie dobrze, a ty poraz wtory popelniles (as) blad w nazwie miejscowosci. cos nie chce mi sie wierzyc, ze jako osoba zwiazana z tamtym miejscem, nie znasz nawet nazw najblizszych miejscowosci :)))poza tym, historie calego pojazdu, oraz co to wogole i ile tego jest to ja doskonale wiem :)"i teraz prosze mi powiedziec w jaki sposob ja ciebie zbesztalem"?? i gdzie ja wczesniej pisalem, ze to caly pojazd??? (patrz ostatni wers z mojej cytowanej odpowiedzi.asia - moim skromnym zdaniem, to ty wlasnie wywolujesz te klutnie które przerastają epoke" i to ty a prawde jestes zabawny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Czy to prawda, ze dzis skoro swit o 8:00 rozpoczeto wydobycie pojazdu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 A skąd masz takie informacje??? Chyba pojadę i sprawdzę!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Jeśli to prawda to ciekawe co tam naprawdę kryje się pod betonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Teraz w listopadzie??!! to chyba jakaś bujda, kto by tam na zimę mostek rozbierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 To nie wiedziałeś, że drogi w Polsce remontuje się zimą? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Jasne :) Szczególnie strategiczne drogi tranzytowe pod Górowem Iławeckim ;).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 i co tam w temacie ? wrak jeszcze leży czy juz w europie lub za oceanem :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ColdDemons Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 Dawno tam nie zaglądałem, ale pewnie leży... może jutro wpadnę spojrzeć!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 Wrak leży jak leżał pod zwałami betonu w Górowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
liha Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 i będzie tak leżał bo raczej nikt nie rozwali mostu tylko po to aby wydobyc jakiś szwabki szmelc.....taka prawda.liha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wm71 Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Gdyby tym szmelcem był czołg Tygrys to na pewno by już go dawno wyciągneli! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luuka 12 Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 NADAL TAM JEST ,MOZE NIE POD GOROWEM ILAWIECKIM , ALE POD JANIKOWEM!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 a woda nadal chłodzi lufe hehehehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 13 Lipiec 2009 Share Napisano 13 Lipiec 2009 lukka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luuka 12 Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 Jak bedzie tak dalej to nie badzie miala czego chlodzic hehehehehehehehehe..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 28 Maj 2010 Share Napisano 28 Maj 2010 wydobył to już ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 28 Maj 2010 Share Napisano 28 Maj 2010 nikt nie wydobyl, w koncu ktos sie skusi ... . .... ale po nocy z palnikiem zeby miec w domu fifkę gwintowaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 kilka ocalonych części z tego wraku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greku Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 w Lokalnej Izbie Historycznej prowadzonej przez Stowarzyszenie Dreyse" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 O,ładnie je wyeksponowali. Brawo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 31 Maj 2010 Share Napisano 31 Maj 2010 jednego nie rozumiem.jak on się tam znalazł? robi za fundament? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.