Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
12 minut temu, bjar_1 napisał:

Jest w drugim wątku o tym pedofilu.

ten święty obrazek powinien być w każdym wątku

• Odpowiedzi 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
1 godzinę temu, bjar_1 napisał:

I na ścianach pomieszczeń.

i w klapach wszystkich pisdzielców i załogi lokatora pałacu

Napisano

Łaskawca.

Ktoś bęcwałowi w końcu powiedział, że magazyny rakiet puste, silnie naruszone zapasy strategiczne rakiet, a przemysł nie nadąża z produkcją rakiet i wojo nie ma czym strzelać.

Napisano

"Europie zostało zapasów paliwa lotniczego na sześć tygodni". Czy grożą nam odwołane loty na masową skalę?

Europa ma "paliwa lotniczego może na około 6 tygodni" - powiedział w czwartek Fatih Birol, szef Międzynarodowej Agencji Energetycznej w szerokim wywiadzie dla Associated Press, ostrzegając przed możliwymi odwołaniami lotów, jeśli dostawy ropy pozostaną zablokowane przez wojnę z Iranem.

Napisano (edytowane)

"Cudownie"... Za 5 tyg. mam lecieć i wrócić za 6. No to sobie pozwiedzam i zobaczę Iron Maiden... Tak jak koncerty w Japonii, na jakie miałem lecieć w maju 2020 r.

M.

Edytowane przez beaviso
Napisano

Wydawało się, że to rutyna: na początku tygodnia niemiecki kanclerz Friedrich Merz rozmawiał telefonicznie z izraelskim premierem Benjaminem Netanjahu. Po rozmowie rzecznik Merza, Stefan Kornelius, poinformował o tym w mailu. Ostatnie dwa zdania brzmiały: "Kanclerz wyraził swoje wielkie zaniepokojenie sytuacją na terytoriach palestyńskich. Nie może być de facto aneksji Zachodniego Brzegu". Na kanale X kanclerza Merza pojawił się post po niemiecku i angielsku: "Jasno dałem do zrozumienia: nie może być de facto aneksji Zachodniego Brzegu".

https://www.onet.pl/informacje/deutsche-welle/izraelski-minister-czasy-w-ktorych-niemcy-mowily-zydom-gdzie-moga-mieszkac-juz-nie/wbd92c0,0666d3f1

Napisano
Godzinę temu, beaviso napisał:

"Cudownie"... Za 5 tyg. mam lecieć i wrócić za 6. No to sobie pozwiedzam i zobaczę Iron Maiden... Tak jak koncerty w Japonii, na jakie miałem lecieć w maju 2020 r.

M.

To faktycznie, masz bracie pecha.

Gdybyśmy byli Hiszpanią lub Portugalią to może nie tak zaraz byłby u nas kryzys, ale jako państwo frontowe wojo musi teraz na gwałt magazynować JP-8, JP-8+100, ewentualnie JP-4., bo... wiadomo... pary dyżurne SP latają teraz niemal codziennie, a i NATOwskie myśliwce na misji u nas trzeba jakąś naftą zatankować.

Wprawdzie i dla woja, i dla airlinerów sami sobie robimy naftę, ale jak nie będzie z czego to i airlinery nie dostaną swoich Jet A-1 albo Jet B.

Tak, czy siak, robi się nie za dobrze.