Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
37 minut temu, M81 napisał:

I?

Teraz w prostych żołnierskich słowach spróbuj wykonać potężne akrobacje, aby ten nieszczęśliwy i krytykowany pomysł RT porównać z dzisiejszym vetem.

Na początek, tak z dobrego serca, sugeruję, abyś dokładnie przeczytał ze zrozumieniem, jakie przepisy N. zablokował.

Napisano
8 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Już dziś MON powinien zlecić w Alphabet Inc./Google LLC blurring powiedzmy 100 polskich miejscówek ∅ 20 km, z których 96 to będzie lipa, a na reszcie będą Barbary. Ktoś wierzy w takie posunięcie MON? Ja nie.

Ponieważ generalnie się zgadzam, to tylko tu się odniosę: I dyskretnie dać w kieszeń, żeby kilkunastu zdjęć uprzejmie nie aktualizowały/robiły to w bardzo ograniczonym zakresie.

I niech się wróg skupi na tych miejscach rozmytych.

Napisano
5 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

„Nawrocki wyłącza swoją decyzją internet Ukrainie”

„Karol Nawrocki wyłącza swoją decyzją internet Ukrainie, bo de facto to oznacza jego decyzja dotycząca ustawy o pomocy obywatelom Ukrainy” - napisał na portalu X wicepremier i minister cyfryzacji Krzysztof Gawkowski.

To koniec internetu Starlink, który Polska dostarcza toczącej wojnę Ukrainie. To również koniec wsparcia dla przechowywania danych administracji ukraińskiej w bezpiecznym miejscu” - napisał szef MC.

Gawkowski stwierdził, że odcięcie Ukrainy od internetu jest „prezentem dla wojsk Putina”

„Panie Prezydencie - musi Pan przestać na ślepo wyprowadzać ciosy w kierunku rządu w imię politycznej walki. Krzywdzi Pan ludzi, którzy walczą o swoją niepodległość i jednocześnie pomaga Rosji” - napisał.

„Jedni powiedzą Wstyd, inni Zdrada sąsiada!” - podsumował.

Kolejna wrzutka?  🔝

Napisano
36 minut temu, Erih napisał:

Ponieważ generalnie się zgadzam, to tylko tu się odniosę: I dyskretnie dać w kieszeń, żeby kilkunastu zdjęć uprzejmie nie aktualizowały/robiły to w bardzo ograniczonym zakresie.

I niech się wróg skupi na tych miejscach rozmytych.

A HUMINT? Nasz MON ma zapewne kupić czapki niewidki. Ewentualnie ustawić w pobliżu obiektu tabliczki z prośbą aby patrzeć w przeciwnym kierunku.

Napisano (edytowane)
19 minut temu, M81 napisał:

A HUMINT? Nasz MON ma zapewne kupić czapki niewidki. Ewentualnie ustawić w pobliżu obiektu tabliczki z prośbą aby patrzeć w przeciwnym kierunku.

A uważasz że stanowiska Barbary będą na terenach powszechnie dostępnych? No i wbrew pozorom taki balon wcale nie musi wisieć pionowo nad stanowiskiem naziemnym.

Edytowane przez Erih
Napisano
2 godziny temu, karpik napisał:

Co mnie obchodzi co sądzą Polacy. Ten naród przechodzi galopującą degenerację mózgową. Systemowe działania każdych kolejnych rządów w celu ogłupienia społeczeństwa działają lepiej niż ktokolwiek mógł się spodziewać.

wrMRZv9uafXbM0ROhC0Loe9m32mqbEXv.jpg

Napisano
35 minut temu, Erih napisał:

A uważasz że stanowiska Barbary będą na terenach powszechnie dostępnych? No i wbrew pozorom taki balon wcale nie musi wisieć pionowo nad stanowiskiem naziemnym.

Lina nośna jest jednocześnie mocowaniem aerostatu do ziemi, przewodem zasilającym elektronikę jak i nośnikiem danych z rozpoznania.

Polska to nie Kanada i dosyć trudno ukryć sporej wielkości balon unoszący się na 3000 m. Może należałoby go wypuszczać tylko w nocy?😄

Napisano
6 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Dla porównania – jak działa państwo normalne.

Moja żona od kilkunastu lat musi jeździć służbowo do Francji od dwóch do trzech razy w roku. Zawsze w to samo miejsce, zawsze do tego samego hotelu, nierzadko do tego samego pokoju. Gdy ostatnio wróciła to z głupia frant zapytałem:
- Jak tam hotel, wszystko okay, nadal dobrze karmią?
- Tak, wszystko dobrze, tylko teraz czasami trochę ciężko tam przysnąć.
- Ale że co?
- A bo jakieś śmigłowce latają, często a to lądują, a to startują.
- Jakie śmigłowce? W jakim kolorze? Małe? Duże?

No to opisała mi te śmigłowce. Od razu wiedziałem, że wojsko. To jeszcze poprosiłem, żeby mi na Google Mapsach pokazała ten hotel i w ogóle to miejsce. I co? I jest piękny blurring.

Tak działa państwo normalne.

Zaśmiewam się do rozpuku, jak czytam ten artykuł z Gazety Wyborczej, który podlinkowałem tu wcześniej, o tym, jak to WP szuka miejsca na bazy balonów Barbara i jakie to jest „tajne”. Jest, kuźwa, tak „tajne”, jak moja po sąsiedzku miejscówka Patriotów wyblurrowana na Google Mapsach po dwóch latach.

Google Maps są aktualizowane w cyklach od co 16 dni do co 3 lata – w zależności od różnych uwarunkowań. Jak ruscy będą chcieli wiedzieć, gdzie są kotwiczone Barbary to przy polskiej głupocie posadzą nad Google Mapsami studentów akademii wywiadu, żeby przeczesywali mapę Polski milimetr po milimetrze. I znajdą te Barbary. Już nie mówiąc o rozpoznaniu satelitarnym.

Ciekawe, czy takimi samymi głupcami są Ukraińcy, odkąd 2,5 roku temu Zełenski powiedział, że Ukraina buduje 200 DOL-i? Czy tam też nikt nie poszedł do władz Alphabet Inc. i Google LLC (czyli do właścicieli Google Maps) i nie załatwili tam natychmiastowego wyblurrowania np. 400-500 odcinków jakichś co lepszych dróg, żeby ruscy za chińskiego boga nie domyślili się, które to DOL-e, a które to lipa?

Barbary będą najbardziej strategicznymi obiektami w Polsce. Jak jakieś Mesko lub Grupa WB zarobi cruisem to się odbuduje i/lub ewakuuje. Barbara za to będzie skasowana. Już dziś MON powinien zlecić w Alphabet Inc./Google LLC blurring powiedzmy 100 polskich miejscówek ∅ 20 km, z których 96 to będzie lipa, a na reszcie będą Barbary. Ktoś wierzy w takie posunięcie MON? Ja nie.

To ja też mam pytanie. Od kiedy ta baza francuska jest wyblurowana?

Tak sobie spojrzałem na Google w rejonie Cattenom (koło Thionville). Jest tam elektrownia atomowa. I wiesz co wyblurowanie jest już od grudnia 1985 roku i ciągnie się aż do dziś.

Wrzuciłem tez do googla feste Kaiser Wilhelm II. Obecnie cały teren jest wyblurowany. od 2007 wyblurowano najbardziej istotny fragment. dziś jest wyblurowane wszystko. Przez cały okres aż do dziś ten fragment jest nadal wyblurowany.

Czy sądzisz, że dla wywiadu nagła zmiana czytelności fotografii satelitarnej w danym rejonie nie jest czymś zastanawiającym? Bo jak dla mnie jest to czyste powiedzenie TAM COŚ JEST INTERESUJĄCEGO!

Napisano

Wypatrzenie balonu na 3000 metrów (a nie jest to wielki balon) nieuzbrojonym okiem nie jest takie proste. To nie jest samolot zostawiający za sobą smugę kondensacyjną. Poza tym, nie da się odróżnić faktycznego stanowiska od balonu-pozoranta patrząc z większej odległości.

Napisano
Godzinę temu, Erih napisał:

Wypatrzenie balonu na 3000 metrów (a nie jest to wielki balon) nieuzbrojonym okiem nie jest takie proste. To nie jest samolot zostawiający za sobą smugę kondensacyjną. Poza tym, nie da się odróżnić faktycznego stanowiska od balonu-pozoranta patrząc z większej odległości.

Jeżeli założymy, że ogół społeczeństwa ma problem z liczbą dioptrii- to tak.
Ponadto nie będzie żadnych balonów pozorantów.

Napisano
6 godzin temu, M81 napisał:

Jak z komci troli się robi statystyki to ten świat szoruje. I jak się tym chwali i udostępnia dalej, to już szorowanie od spodu.

Napisano
6 godzin temu, M81 napisał:

Teraz należy zadać pytanie co zrobi nadprezes: zagłosuje za czy przeciw przyjęciu weta. Ma to fundamentalne znaczenie: będzie oznaczać kto rządzi na dzielnicy. Weto dotyczy nowelizacji ustawy z czasów prezesa.