Jedburgh_Ops Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 4 minuty temu, Erih napisał: daj linka, mnie wyskakują tylko współczesne (w miarę) zdjęcia. Aczkolwiek nie sądzę żeby to było coś innego niż wtedy u nas na bazarach panowało. Nie ma linka. Ja to pamiętam z Gazety Wyborczej z ery prerafaelickiej.
Erih Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 18 godzin temu, szutnik napisał: "Rzuć kałem a nóż coś się przylepi" . Daj sobie spokój. On jest niereformowalny a próba dyskusji za nadto przypomina kopaninę z koniem. "Jeżeli zamierzasz kopać się z koniem, wzuj mocne buty"* Podobnie, jeżeli chcesz ze mną dyskutować, uzbrój się w argumenty. A co do pana Podhorodeckiego to wiele się nie pomyliłem, gdyby wyskoczył dziś tu na forum ze swoimi poglądami na historię Ukrainy, to ruk-cuk zostałby ochrzczony onucą. Oczywiście należy brać poprawkę że pisał swoją książkę w latach 60tych XX wieku. *"ale i tak prawdopodobnie przegrasz" 1
pawel_breslau Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 28 minut temu, MarekA napisał: hmmm No to kampania na rzecz poprawy wizerunku Ukr w Polsce czy straszenie roSSją i przypominanie o wspólnej historii (którą już tak subtelnie prez Ukrainy wspomniał jakiś czas temu), która, jak mi się wydaje da więcej złego nić dobrego.
pawel_breslau Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Ukraina wystosowała do Rosji propozycję, by obie strony powstrzymały się od ataków na cele cywilne na Morzu Czarnym — podaje Agencja Reutera. Oferta została przekazana za pośrednictwem państwa trzeciego. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-ma-propozycje-dla-rosji-chodzi-o-morze-czarne/kggl79w?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg
pawel_breslau Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Służba Bezpieczeństwa Ukrainy (SBU) poinformowała o rozbiciu 14-osobowej grupy szpiegowskiej, która działała na rzecz rosyjskiego wywiadu wojskowego (GRU). Członkowie tej siatki mieli zbierać informacje na temat rozmieszczenia samolotów F-16 i Mirage 2000, co mogło posłużyć Rosji do przeprowadzenia ataków rakietowych na ukraińskie lotniska. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjska-siatka-szpiegowska-rozbita-w-ukrainie-sbu-ujawnia-szczegoly-operacji/661st87
pawel_breslau Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Ja jestem za tym aby 50% zasobów USA sprzedać Ukrainie. Gdyby USA sprzedały Ukrainie 10 proc. swoich zapasów pocisków przechwytujących, moglibyśmy strącić wszystkie rakiety balistyczne, którymi atakuje nas Rosja — powiedział CNN prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/wolodymyr-zelenski-chce-pociskow-z-usa-prosi-o-10-proc-zapasow/dcycszp Zaciekawiła mnie jedna część wypowiedzi W tym roku mamy dwa i pół raza mniej pocisków przechwytujących, niż mieliśmy w 2025 r. Rosja ma dwa razy więcej rakiet balistycznych miesięcznie, niż miała wcześniej Czyli gdzie te wyczerpujące się zasoby ruSSkich, gdzie co jakiś czas jest to ogłaszane?
pawel_breslau Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 8 minut temu, MarekA napisał: Chińska inwazja rozwija się W raSSiji wykluwa się nowa opozycja
Erih Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 19 minut temu, pawel_breslau napisał: Czyli gdzie te wyczerpujące się zasoby ruSSkich, gdzie co jakiś czas jest to ogłaszane? A na jak długo Rosjanom kasy wystarczy, żeby płacić za części? Kazachowie, Chińczycy i inni nie będą ryzykować za bezdurno.
MarekA Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: Ciekawe, czy obecnemu rządowi przyszłoroczne wybory niemiłe? Bo jeśli da/sprzeda te rakiety to może się pożegnać z dobrze rokującym wynikiem wyborczym, a przywitać się z paczuszkami z pastą do zębów i cebulą w lokalach o zakratowanych wysoko osadzonych okienkach. To są negocjancie w ramach całego NATO. Czy jeśli za przekazanie kilkudziesięciu rakiet uzyskamy np. licencje na produkcje tańszych zamienników (podobno USA nad takimi pracuje) rakiet do zwalczania balistyków do Patriotów to ja jestem za. Patrząc na to co się dzieje to brutalnie aktualny jest wymóg produkowania w kraju jak największego asortymentu uzbrojenia.
Jedburgh_Ops Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 11 minut temu, MarekA napisał: To są negocjancie w ramach całego NATO. Socjo-pato-psycho-prawicy kraju nadwiślańskiego tego się nie przetłumaczy. 11 minut temu, MarekA napisał: Czy jeśli za przekazanie kilkudziesięciu rakiet uzyskamy np. licencje na produkcje tańszych zamienników (podobno USA nad takimi pracuje) rakiet do zwalczania balistyków do Patriotów... Te tanie zamienniki będą certyfikowane za parę lat, a za parę lat może nie być m.in. mojej wsi w stanie używalności. 28 minut temu, MarekA napisał: ...to ja jestem za. Patrząc na to co się dzieje to brutalnie aktualny jest wymóg produkowania w kraju jak największego asortymentu uzbrojenia. Tutaj zgoda; też byłbym za, tylko takie procesy z tanimi zamiennikami nie są szybkie.
Cypis Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 9 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Za Romanowskim ruszyli "łowcy cieni". „Ich międzynarodowe kontakty mogą pomóc” Miejsce ukrywania się tego PiSowskiego męta jest takie, że bez współpracy z wywiadami Ukrainy i Rumunii łatwo nie będzie. a wszysy wierzą w te pierdy , że on jest w naddniestrzu .
Cypis Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 7 godzin temu, bjar_1 napisał: Znaczy się, że mają kompromaty na naszych troglodytów? a jesteś pewien , że to do końca nasza decyzja ?
Cypis Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 6 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Przesłanie dla ukraińskiego generała/ambasadora Załużnego: Najpierw zlikwidujcie debili w swoich siłach zbrojnych, a dopiero potem wygaduj pan, że NATO to doktryny z II wojny światowej. e , takie tam The Wall Street Journal, podczas manewrów wojskowych Combined Resolve w Niemczech ukraińscy operatorzy dronów błyskawicznie "wyeliminowali" pełną amerykańską brygadę pancerną. Pokazało to trudności armii USA w adaptacji do nowoczesnej wojny bezzałogowców.
bjar_1 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 18 minut temu, Cypis napisał: a wszysy wierzą w te pierdy , że on jest w naddniestrzu . A gdzie jak nie tam? W Szwajcarii siedzi i list z Naddniestrza wysłał?
Cypis Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowane) 16 minut temu, bjar_1 napisał: A gdzie jak nie tam? W Szwajcarii siedzi i list z Naddniestrza wysłał? znaczy się widziałeś jak on osobiście list w naddniestrzu wrzucał do skrzynki , a obok przechodził tatuś alinki i taki duży żółnierz , co jak list wrzucał to kucał , a to przepraszam masz rację , Romanowski jest w Naddniestrzu a tak na poważnie , list pisany niby w Tyraspolu , po dwóch tygodniach od daty napisania list wysłany w mieście Bender/Bendery (taki jest stempel "Bender 11") . I taka ciekawostka , w Tyraspolu i w Benderach są siedziby parafii zakonu sercanów , tak , tak nie mylicie się tych samych sercanów, w których zakonie jest ojciec salceson. Edytowane 20 godzin temu przez Cypis 1
Jedburgh_Ops Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Ciekawe, czy mąż też dostał lewy paszport.
bjar_1 Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Miał o wiele więcej oleju w głowie, bo wybrał inny kierunek i nie pokazał, że tak na żywca siedzi w garści FSB.
Cypis Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 9 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Ciekawe, czy mąż też dostał lewy paszport. ale przecież mąż nie jest poszukiwany , a jak twierdzi pan lampka , służby nie mogą śledzić osoby , która jest niewinna.
Jedburgh_Ops Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 4 minuty temu, Cypis napisał: ale przecież mąż nie jest poszukiwany , a jak twierdzi pan lampka , służby nie mogą śledzić osoby , która jest niewinna. Ale musiałem zapytać, jako żarliwy wyznawca tradycyjnych, polskich, prawicowych, rodzinnych wartości.
Cronos Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 6 godzin temu, Cypis napisał: znaczy się widziałeś jak on osobiście list w naddniestrzu wrzucał do skrzynki , a obok przechodził tatuś alinki i taki duży żółnierz , co jak list wrzucał to kucał , a to przepraszam masz rację , Romanowski jest w Naddniestrzu a tak na poważnie , list pisany niby w Tyraspolu , po dwóch tygodniach od daty napisania list wysłany w mieście Bender/Bendery (taki jest stempel "Bender 11") . I taka ciekawostka , w Tyraspolu i w Benderach są siedziby parafii zakonu sercanów , tak , tak nie mylicie się tych samych sercanów, w których zakonie jest ojciec salceson. Niech pokażą pełne nagranie, a nie wyrwane z kontekstu, bo każdy wie że został sprowokowany!!!!11 1
Rekomendowane odpowiedzi