Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ale urwał! Wiedziałem, że coś będzie. Musiało coś być!

Zełeński a Lublinie, to wiedziałem, że coś zmajstrują z naruszeniem granicy, ale poszło grubiej! Do 3:15 czekałem przy „radyjku”, ale musiałem iść spać z rozsądku. No i nie posłuchałem, choć może i tak byłem za daleko. Tu nie ma mowy o „awarii”. Mamy eskalację, bo tym razem głowica nie była betonowa.

M.

Napisano

Ja już wszedłem w internety i wszystko wiem o temacie. 

Parafrazując - wczoraj na wizycie Żeleński z Tuskiem się dogadali, że dej wyśle do nas rakietę, żeby przykryć afery Tuska.

Oczywiście złego słowa o rosji nie ma. Można się rozejść.

• Super 1
  • Słabe 1
Napisano

Zostawię dla potomnych.

"banderoski sprzedawca jaj Daj był u pomarańczki prosić o rakiety coś nie wyszło wczoraj wyjmował pyzę żeby her Tussk mógł pociumkać i się dogadali że Daj wysyła już na Polskę rakiety że niby ruskie a her Tussk ma już idealny temat zastępczy dla wszystkich afer co ostatnio wyszli bo teraz "uuu roszja atakujo! zaczęło siem!" ostatnio robili testy syren przypadkowo, później wynąjęte zbiry atakują ukrów, żeby mieć pożywkę jacy biedni ci windlarze mordercy dzieci i kobiet, dziś wpuszczają JEDNĄ rakietkę bez zeszczelenia chujem wali z kilometra wyjdźcie z melexa i otwórzcie oczy "

• Słabe 1
Napisano
10 minut temu, bjar_1 napisał:

Spokojnie, zaraz spece z Konfederacji wyjaśnią czyje to było i skąd przyleciało.

Wystarczy Teresa z Ostródy, ponoć już przeczytała prawdę w prasie z Bielska.

Wizyta w Lublinie wizytą w Lublinie, ale wybuch trollozy i bootozy, to co się teraz dzieje w fejsbukach, i to że część zwykłych użytkowników FB łyka to, jest porażajace.

Napisano

Nie wiem, co tu jeszcze robi ambasada tego przeklętego ruskiego bydła po tych wszystkich numerach z ruskimi dronami i cruise'ami? Szlag mnie trafia od dzieciństwa jak patrzę na pałac tej ambasady. Nie ma żadnej wymiany gospodarczej na linii PL-FR; nie ma żadnej wymiany kulturalnej; nie ma żadnych innych konsultacji bilateralnych; ruskie bydło z tej ambasady nie jest zapraszane na żadne imprezy, spotkania itp., a tylko szpieguje w PL. Do niczego ambasada tej dziczy nie jest potrzebna. Po co to ten wrzód pięknego Mokotowa utrzymywać? I kuźwa za dwie godziny mam sprawy prawie pod tą ambasadą i będę musiał na ten przeklęty wrzód patrzeć.

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, beaviso napisał:

Ale urwał! Wiedziałem, że coś będzie. Musiało coś być!

Zełeński a Lublinie, to wiedziałem, że coś zmajstrują z naruszeniem granicy, ale poszło grubiej! Do 3:15 czekałem przy „radyjku”, ale musiałem iść spać z rozsądku. No i nie posłuchałem, choć może i tak byłem za daleko. Tu nie ma mowy o „awarii”. Mamy eskalację, bo tym razem głowica nie była betonowa.

M.

Twoje radyjko jest supercenne i już to udowodniło dając nam tu informacje szybsze i lepsze niż MON i media.

Do następnego razu, bo na pewno radyjko jeszcze się wykaże.

👍

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano (edytowane)

Rzecznik DORSZ ppłk Jacek Goryszewski:

Cytat

"Zgodnie z prawem w czasie pokoju", w takich przypadkach "obiekt przed neutralizacją musi zostać zidentyfikowany, czy to nie jest jakiś obiekt cywilny, który się pojawił w naszych systemach". - Musi dojść do przechwycenia, identyfikacji tego obiektu przez chociażby myśliwiec i wtedy dowódca operacyjny może dać rozkaz do jego ewentualnej neutralizacji.

To jest chore nadwiślańskie państwo.

Rumuńskie F-16 zestrzeliły ostatnio nad swoim państwem trzy ruskie latadła i Rumunia się z tym nie patyczkuje. A wcześniej zestrzeliwała też dwa lub trzy.

A dla Polski najbardziej potrzebne byłoby przeprowadzenie grzecznego wywiadu prasowego z ruskiem odpalającym na Polskę Ch-101, żeby potwierdził, że faktycznie właśnie nacisnął cyngiel i cruise już leci do Polski.

DORSZ po prostu wstydu nie ma w kwestii robienia głupców z polskiej opl, ale także z tzw. opinii publicznej, czyli też z nas. Jeśli znad Ukrainy wlatuje do Polski małe coś o cechach RCS cruise'a (a radar przecież to rozpoznaje); jeśli to coś ma napęd turboodrzutowy i typową dla cruise'a prędkość (a radar prędkość też przecież rozpoznaje) - to, kużwa, co to jest dla ryby DORSZa - zbłąkany ukraiński Jak-52 albo Cessna 170 przemytników papierosów? Albo Mi-dwójka też używana przez przemytników?

Od czasu Przewodowa tylu wojskowych apeluje do tych zakichanych polskich rządów, że radykalnie trzeba zmienić prawo i procedury, bo tylko będziemy się kompromitować mając najnowocześniejszą na świecie opl i jedne z najnowocześniejszych myśliwców z sektora WSB, a ruskie bydło całkowicie bezkarnie będzie tu robiło, co będzie chciało ich latadłami.

I nic się nie zmienia. DORSZ potrzebuje fafnastu kwitów, fafnastu zapisów korespondencji z Linka-16, fafnastu zdjęć i filmów z kamer myśliwców, żeby - może - podjąć jakąś decyzję o strzelaniu. Rumunia nie potrzebuje, zestrzeliwuje szybko, sprawnie i bardzo mądrze, bo bezpiecznie, gdzie nikt na ziemi na tym nie cierpi od odłamków. A tutaj - jak zawsze - ocean niemożności.

Przy takich procedurach i przy takiej „decyzyjności” polskiego wojska żadne balony Barbara niczego nie zmienią i tylko pieniądze na nie pójdą w błoto. Rumunia szybko i bezpiecznie załatwia sprawę bez żadnych Barbar.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano
3 minuty temu, soldierprzemo napisał:

Czekam na pierwsze selfie polityka z lejem po rakiecie i hasłem wyborczym 🤣🍺

Nie no, żadnego konfiarza żandarmeria nie dopuści.

Napisano
4 minuty temu, soldierprzemo napisał:

Czekam na pierwsze selfie polityka z lejem po rakiecie i hasłem wyborczym 🤣🍺

Podobno Tusk już tam jedzie 😅