Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bodziu000000

3193

• Jedburgh_Ops

2027

• karpik

1838

• MarekA

1348

Napisano

"Widać to nie w deklaracjach, lecz w metrach - 350 metrach, które dzielą dwa zamachy w tym samym miejscu, na tym samym rodzaju celu, w odstępie 14 miesięcy. W działaniach kontrwywiadowczych uderzenie wywiadu w te same miejsce na taką odległość nie nazywa się nie błędem proceduralnym. Nazywa się porażką systemową."

• Tak trzymać 1
Napisano

Sekretarz stanu USA Marco Rubio wskazał, że "Stany Zjednoczone niezmiennie dążą do pokojowego rozwiązania wojny rosyjsko-ukraińskiej".

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/szef-dyplomacji-usa-zlozyl-zyczenia-z-okazji-dnia-rosji-mamy-nadzieje/78hncz1

A najbardziej mi się podoba ta część🤣:

"Mamy nadzieję, że trwały pokój utoruje drogę do lepszej przyszłości narodu rosyjskiego i bardziej konstruktywnych relacji między naszymi krajami" — wskazał sekretarz stanu USA Marco Rubio w oświadczeniu zamieszczonym na stronie Departamentu Stanu z okazji Dnia Rosji.

Napisano
3 godziny temu, pawel_breslau napisał:

A najbardziej mi się podoba ta część🤣:

"Mamy nadzieję, że trwały pokój utoruje drogę do lepszej przyszłości narodu rosyjskiego i bardziej konstruktywnych relacji między naszymi krajami" — wskazał sekretarz stanu USA Marco Rubio w oświadczeniu zamieszczonym na stronie Departamentu Stanu z okazji Dnia Rosji.

Ale znasz przyczyny tego?

Pamiętasz te fafnaście numerów za duże buty, które Rubio dostał w prezencie od pdf-a?

To jest tak: Kobieta Rubia odłożyła te buty na najwyższą półkę, a w stanach, jak to w stanach, było lekkie trzęsienie ziemi, Rubio pechowo przechodził pod tą półką i zarobił w cymbał butem-kajakiem-prezentem od pdf-a. I zaczął gadać, jak wyżej.

Napisano
6 godzin temu, karpik napisał:

Ukraińcy zaatakowali fabrykę bieli tytanowej.

Fabrykę produkującą pigment tlenku tytanu w technologii siarczanowej.

W wojskowości pigment dwutlenku tytanu (TiO₂) otrzymywany metodą siarczanową odgrywa kluczową rolę, choć rzadko występuje tam w postaci czystej bieli. Zamiast tego wykorzystuje się jego zdolność do pochłaniania promieniowania ultrafioletowego (UV), zaawansowane właściwości maskujące (w podczerwieni) oraz funkcje ochronne w trudnych warunkach bojowych.

Napisano
22 minuty temu, Cypis napisał:

Fabrykę produkującą pigment tlenku tytanu w technologii siarczanowej.

W wojskowości pigment dwutlenku tytanu (TiO₂) otrzymywany metodą siarczanową odgrywa kluczową rolę, choć rzadko występuje tam w postaci czystej bieli. Zamiast tego wykorzystuje się jego zdolność do pochłaniania promieniowania ultrafioletowego (UV), zaawansowane właściwości maskujące (w podczerwieni) oraz funkcje ochronne w trudnych warunkach bojowych.

W tej samej technologii produkują u mnie na zakładzie, ale ja na swoim wydziale tylko im dogęszczam siarczan tytanylu na wyparkach.

Dlatego zawsze bardziej mnie cieszy gdy pocelują jakieś zakłady chemiczne/azotowe... Konkurencja...