Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał:

A tak wróci szybko i sprawnie razem z 2 mld euro, które knur nam zablokował za pomoc Ukrainie.

Jeszcze słowacki exmafiozo może bruździć w temacie tej kasy.

Napisano
5 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Nie dziwota.

TISZA idzie na większość konstytucyjną. Orban wprowadził takie prawo, że nawet po zwykłym większościowym zwycięstwie Tiszy nie byłoby łatwo przywrócić tego osobnika ojczyźnie. A tak wróci szybko i sprawnie razem z 2 mld euro, które knur nam zablokował za pomoc Ukrainie.

Cipa ciągle ma nadzieję 😂

Napisano
4 minuty temu, fala napisał:

Jeszcze słowacki exmafiozo może bruździć w temacie tej kasy.

Po utracie największego i jedynego sojusznika w UE raczej będzie siedział cicho.

Napisano (edytowane)

"Nad Dunajem gwizdy podczas przemówienia Orbana po jego porażce. Tłum krzyczy 'Ruscy do domu!" - Brak mi słów. Nareszcie! Po 16 latach jestem taki szczęśliwy - słyszę od uradowanych Węgrów" - relacjonuje Maciej Bąk.

Dziennikarz Laszlo Szily z portalu 444.hu zrelacjonował, że wyborcy Fideszu "z przerażeniem wpatrywali się w telefony". - Będziemy z tym walczyć do upadłego - powiedział jeden ze zgromadzonych. "Mężczyzna, który również mówił po angielsku, powiedział z kamienną twarzą do Polaka machającego biało czerwoną flagą: 'Maksymalnie za rok powrót Viktora Orbana'. Ale on sam zdawał się w to nie wierzyć" - napisał dziennikarz.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano

To jeszcze ukraińsko i można kłaść się spać. Choć nie wiem czy dam radę zasnąć, bo nawet pod Szczecinem słychać trzask pękających ruskich zadów...

IMG_20260412_225810_782.jpg

IMG_20260412_225709_428.jpg

Napisano
3 minuty temu, karpik napisał:

Pocałunek śmierci. Występ z debilem, reprezentującym światowej sławy kreatyna. Co mogło pójść nie tak...

zsmEvpEA00H8dqx9zcQi0TevccUOOL38.jpg

Konturówka do oczu szkodzi także na mózg.

Napisano
5 minut temu, bodziu000000 napisał:

Hehe. Mi też pierwsze co przyszło do głowy jak myślałem o reakcji 🍊, to czy ogłosi wysłanie na Węgry dwóch lotniskowców.

Napisano

Stan po podliczeniu 96,37 proc. głosów: 138 mandatów dla Tiszy, 55 dla Fideszu i koalicyjnego KDNP, 6 dla Mi Hazank. 

Większość konstytucyjna to w węgierskim parlamencie 133 mandaty.

Napisano

info od ruskich , nowe drony z Ukrainy do ataków na rafinerie i zbiorniki ropy/gazu

Teraz rozpoczęły się naloty dronów z podwójnymi głowicami.
Pierwszy ładunek jest penetrujący, drugi to mieszanka zapalająca.

Napisano

Mam w garażowym składziku dwie butelki świetnego węgierskiego wina, zaniebawem jadę na wieś do gm. Rachanie w Lubelskiem, to zabiorę je ze sobą. Wypiję za pomyślne lądowanie dwóch pedziów - daleko od Polski. Jednego z nich przed 3 tygodniami odwiedziła sołtyska wsi gminnej, jego asystentka społeczna :) Dwa razy pojechała do Budapesztu, no nie wiem czy i dokąd wybierze się w kolejną podróż :lol:

M.