Czlowieksniegu Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Wybory lokalne w Gruzji wygrała partia Gruzińskie Marzenie, uzyskując 81,7 proc. głosów. W Tbilisi odnotowano masowe protesty, mimo ostrzeżeń ministerstwa spraw wewnętrznych. Opozycja i część społeczeństwa kwestionują uczciwość wyborów, wskazując na liczne nieprawidłowości. W niedzielę Centralna Komisja Wyborcza ogłosiła, że rządząca partia Gruzińskie Marzenie zwyciężyła w wyborach lokalnych, zdobywając 81,7 proc. głosów. Ugrupowanie to uzyskało ponad 1,1 mln głosów w całym kraju, a wszyscy kandydaci partii na burmistrzów wygrali w swoich okręgach. W stolicy, Tbilisi, urzędujący burmistrz Kacha Kaladze otrzymał 71,5 proc. poparcia. W 26 okręgach Gruzińskie Marzenie nie miało żadnej konkurencji, co przełożyło się na 100 proc. głosów dla ich kandydatów.
Landszaft Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Jedburg -napisano pomysł o rozciagnieciu drutu żyletkowego na ziemi na bardzo niskiej wysokości które to druty MUSZĄ SIĘ OBRACAĆ aby światłowody które opadają zostały przeciete przez ten drut a nikt nie pisał ani nie mówił aby wysłać drona z drutem żyletkowym . To jest twój wpis i pomysł !! świetny pomysł wysłac drona ciągnącego drut żyletkowy . przeciez drut żyletkowy to taki lekki jak światłowód , może wysłać samolocik który śmigłem przetnie światłowód tanie i bezproblemowe jak w II wojnie światowej. Jak na razie światłowodowe drony są obecnie w zdecydowanej wiekszości używane po obu stronach i na razie nie widać aby szybko wyszły z użycia co na pewno kiedyś nastąpi ale jeszcze nie teraz. A pomysł pokazany na filmie jest powiedzmy z lekka abstrakcyjny i technicznie bez sensu ustawianie takiego mechanizmu w strefie walk lub w pobliżu z uwagi na łatwość zniszczenia a zarazem lkiwidacji osób które to będą montowały. Predzej kilka dronów przyleci i zlikwiduję grupę ustawijącą ten typ żyletkowego przecinacza nim grupa to ustawi i napnie oraz sprawdzi działanie.
Cypis Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 50 minut temu, bodziu000000 napisał: czterech , jeszcze kaczor , tylko zdjęcie jest za bardzo obcięte z dołu 1
Cypis Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu w briańsku też już pali się elektrownia IMG_4060.MP4
Jedburgh_Ops Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, Landszaft napisał: Jedburg -napisano pomysł o rozciagnieciu drutu żyletkowego na ziemi na bardzo niskiej wysokości które to druty MUSZĄ SIĘ OBRACAĆ aby światłowody które opadają zostały przeciete przez ten drut a nikt nie pisał ani nie mówił aby wysłać drona z drutem żyletkowym . To jest twój wpis i pomysł !! świetny pomysł wysłac drona ciągnącego drut żyletkowy . przeciez drut żyletkowy to taki lekki jak światłowód , może wysłać samolocik który śmigłem przetnie światłowód tanie i bezproblemowe jak w II wojnie światowej. Jak na razie światłowodowe drony są obecnie w zdecydowanej wiekszości używane po obu stronach i na razie nie widać aby szybko wyszły z użycia co na pewno kiedyś nastąpi ale jeszcze nie teraz. A pomysł pokazany na filmie jest powiedzmy z lekka abstrakcyjny i technicznie bez sensu ustawianie takiego mechanizmu w strefie walk lub w pobliżu z uwagi na łatwość zniszczenia a zarazem lkiwidacji osób które to będą montowały. Predzej kilka dronów przyleci i zlikwiduję grupę ustawijącą ten typ żyletkowego przecinacza nim grupa to ustawi i napnie oraz sprawdzi działanie. Powiedz to Tomaszowi Darmolińskiemu - na pewno wzruszy się twoją opowieścią, jako absolwent największej i najlepszej szkoły ukraińskich droniarzy i jako gość od lat związany z walką dronami na Ukrainie.
karpik Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Na szczęście pani merkel napisała już swoją historię i ile by nie zakłamywała rzeczywistości to zapisze się w niej jako osoba, która zniszczyła gospodarkę, uzależniając ją od ruskich, zabiła społeczeństwo nieograniczoną imigracją i walnie przyczyniła się do wybuchu wojny.
Witek Cisłak Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, bodziu000000 napisał: Tylko celem chyba był ten most pontonowy widoczny za tym trafionym.
Jedburgh_Ops Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, bodziu000000 napisał: Jeśli to dron z nocy 9/10 września to nie 21. a dwudziesty czwarty. Jeśli to dron z wczorajszego ataku na Lwów i szerzej na zachodnią Ukrainę to pierwszy.
Jedburgh_Ops Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 4 godziny temu, karpik napisał: Czemu przygotowują tylko dzieci na powrót skrzywionych morderców? VID_20251005_201526_758.mp4 Marek Menkiszak, kierownik zespołu rosyjskiego OSW - „Według dostępnych danych około 130 tysięcy ludzi zostało zwolnionych po zakończeniu kontraktów i doprowadziło to do gwałtownego wzrostu przestępczości w Rosji. Co ciekawe – utajniono statystyki dotyczące rodzajów przestępstw, ponieważ chciano ukryć wyraźny wzrost najcięższych przestępstw, ale z publicznie zbieranych i analizowanych przypadków wiemy, że co najmniej 380 osób zostało zabitych przez weteranów i kilkuset zostało rannych”. Wypowiedź z 5.10.2025.
Jedburgh_Ops Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu Godzinę temu, karpik napisał: Na szczęście pani merkel napisała już swoją historię i ile by nie zakłamywała rzeczywistości to zapisze się w niej jako osoba, która zniszczyła gospodarkę, uzależniając ją od ruskich, zabiła społeczeństwo nieograniczoną imigracją i walnie przyczyniła się do wybuchu wojny. NRD to wprawdzie stan umysłu, ale powyżej to przykład tego, co można zrobić z jednej wypowiedzi, jak ją zmanipulować, wzmocnić, dodać coś, przerobić, żeby efekt był szokujący i konfliktujący ludzi oraz państwa. Dla porównania inna relacja z tego, co powiedziała Merkel dla ww. węgierskiego medium. A powiedziała kompletnie nie to, nie takimi słowami, nie tak, nie z takim zarzutem wobec Polski i Bałtów, jak jest powyżej. Angela Merkel o przyczynach wojny w Ukrainie. Zaskakujące słowa
karpik Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 5 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: NRD to wprawdzie stan umysłu, ale powyżej to przykład tego, co można zrobić z jednej wypowiedzi, jak ją zmanipulować, wzmocnić, dodać coś, przerobić, żeby efekt był szokujący i konfliktujący ludzi oraz państwa. Dla porównania inna relacja z tego, co powiedziała Merkel dla ww. węgierskiego medium. A powiedziała kompletnie nie to, nie takimi słowami, nie tak, nie z takim zarzutem wobec Polski i Bałtów, jak jest powyżej. Angela Merkel o przyczynach wojny w Ukrainie. Zaskakujące słowa "Była liderka niemieckich chadeków powiedziała, że w czerwcu 2021 roku odniosła wrażenie, że Putin "nie traktuje już porozumienia mińskiego poważnie". Dlatego wraz z prezydentem Francji Emmanuelem Macronem "chciała nowego formatu", by "bezpośrednio jako UE rozmawiać z Putinem". - Ale nie wszyscy to poparli. Przede wszystkim państwa bałtyckie i Polska były przeciwne, bo obawiały się, że nie ma wspólnej polityki wobec Rosji. Moim zdaniem powinniśmy właśnie nad taką wspólną polityką pracować. (...). Potem ustąpiłem ze stanowiska, a następnie rozpoczęła się agresja Putina - wspominała Merkel." Dziękuję za link. Nie zmienia to faktu, że ta "pani" nadal widzi większą winę tych, którzy znali dobrze rosję i nie chcieli uzależniania się od kremla i omijania Ukrainy NSką. "Nie było wspólnej polityki wobec rosji" - tak to jest zarzut dla niej, a nie dla nas- odwraca kota ogonem. Ona to przedstawia tak, a ja widzę zacieśnianie współpracy z putinem ponad głowami innych państw UE, jako wyrachowaną grę gospodarczą pod siebie i polityczny, fatalny błąd nagradzania współpracą imperialisty, który chwilę wcześniej zaatakował niepodległy kraj. Moim zdaniem zdradziła wschód i zrobiła to z rozmysłem- może jej kolega putin powiedział, że nie ma innego wyjścia, jeżeli chce "uratować Niemcy", a ona mu uwierzyła. Podejrzewam, że wiedziała o planach mordercy i stąd była rezygnacja, po której niedługo zaatakował ponownie.
Cronos Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, karpik napisał: "Była liderka niemieckich chadeków powiedziała, że w czerwcu 2021 roku odniosła wrażenie, że Putin "nie traktuje już porozumienia mińskiego poważnie". Dlatego wraz z prezydentem Francji Emmanuelem Macronem "chciała nowego formatu", by "bezpośrednio jako UE rozmawiać z Putinem". - Ale nie wszyscy to poparli. Przede wszystkim państwa bałtyckie i Polska były przeciwne, bo obawiały się, że nie ma wspólnej polityki wobec Rosji. Moim zdaniem powinniśmy właśnie nad taką wspólną polityką pracować. (...). Potem ustąpiłem ze stanowiska, a następnie rozpoczęła się agresja Putina - wspominała Merkel." Dziękuję za link. Nie zmienia to faktu, że ta "pani" nadal widzi większą winę tych, którzy znali dobrze rosję i nie chcieli uzależniania się od kremla i omijania Ukrainy NSką. "Nie było wspólnej polityki wobec rosji" - tak to jest zarzut dla niej, a nie dla nas- odwraca kota ogonem. Ona to przedstawia tak, a ja widzę zacieśnianie współpracy z putinem ponad głowami innych państw UE, jako wyrachowaną grę gospodarczą pod siebie i polityczny, fatalny błąd nagradzania współpracą imperialisty, który chwilę wcześniej zaatakował niepodległy kraj. Moim zdaniem zdradziła wschód i zrobiła to z rozmysłem- może jej kolega putin powiedział, że nie ma innego wyjścia, jeżeli chce "uratować Niemcy", a ona mu uwierzyła. Podejrzewam, że wiedziała o planach mordercy i stąd była rezygnacja, po której niedługo zaatakował ponownie. To jest bardzo podobna hipokryzja mydlenia oczu jak teraz robi Orban. Nie ważne co się stanie w przyszłości, Orban powie "a nie mówiłem?"
karpik Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Na Krymie płonie obecnie największy terminal naftowy na półwyspie. VID_20251006_081005_881.mp4
karpik Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 13 minut temu, karpik napisał: Na Krymie płonie obecnie największy terminal naftowy na półwyspie. VID_20251006_081005_881.mp4 VID_20251006_082321_180.mp4
Jedburgh_Ops Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu 2 godziny temu, karpik napisał: "Była liderka niemieckich chadeków powiedziała, że w czerwcu 2021 roku odniosła wrażenie, że Putin "nie traktuje już porozumienia mińskiego poważnie". Dlatego wraz z prezydentem Francji Emmanuelem Macronem "chciała nowego formatu", by "bezpośrednio jako UE rozmawiać z Putinem". - Ale nie wszyscy to poparli. Przede wszystkim państwa bałtyckie i Polska były przeciwne, bo obawiały się, że nie ma wspólnej polityki wobec Rosji. Moim zdaniem powinniśmy właśnie nad taką wspólną polityką pracować. (...). Potem ustąpiłem ze stanowiska, a następnie rozpoczęła się agresja Putina - wspominała Merkel." Dziękuję za link. Nie zmienia to faktu, że ta "pani" nadal widzi większą winę tych, którzy znali dobrze rosję i nie chcieli uzależniania się od kremla i omijania Ukrainy NSką. "Nie było wspólnej polityki wobec rosji" - tak to jest zarzut dla niej, a nie dla nas- odwraca kota ogonem. Ona to przedstawia tak, a ja widzę zacieśnianie współpracy z putinem ponad głowami innych państw UE, jako wyrachowaną grę gospodarczą pod siebie i polityczny, fatalny błąd nagradzania współpracą imperialisty, który chwilę wcześniej zaatakował niepodległy kraj. Moim zdaniem zdradziła wschód i zrobiła to z rozmysłem- może jej kolega putin powiedział, że nie ma innego wyjścia, jeżeli chce "uratować Niemcy", a ona mu uwierzyła. Podejrzewam, że wiedziała o planach mordercy i stąd była rezygnacja, po której niedługo zaatakował ponownie. Ja nie fan Merkel, ale chciałem tylko pokazać pracę mediów, a raczej psudomediów, jako wielkie ostrzeżenie, do czego dochodzi i co można zrobić z jedną wypowiedzią polityka, czy w ogóle jakiejkolwiek osoby. Oczywiście wtedy, gdy takich spraw się nie pilnuje, gdy nie interweniuje rzecznik prasowy lub sama zainteresowana osoba. A szczególnie w takich nerwowych czasach z napiętą atmosferą, jak obecnie, gdy byle iskra wystarczy do nikomu niepotrzebnego wybuchu. Nie wiem, skąd jest ta notatka »Angela Merkel: „Polska i kraje bałtyckie winne wojny na Ukrainie”«, ale Merklowa musiałaby zwariować, żeby coś takiego powiedzieć. Ze mną to by była najkrótsza z możliwych piłka za taki numer manipulacyjny. Byłem rzecznikiem prasowym i olbrzymich, i średnich organizmów gospodarczych i gdyby ktoś tak zmanipulował wypowiedź moją albo szefostwa tych podmiotów to natychmiast pod przymusem prawnym musiałby to sprostować, a i to nie byłyby wszystkie kłopoty takiego pseudomedium. I tak robiłem. Są pseudomedia, które są jak ruscy - nie wyprowadzisz ciosu wobec takiego draństwa i oszustwa to takie pseudomedium nie rozumie o co chodzi i będzie to robić nadal, zawsze, wszędzie i ze wszystkimi.
Czlowieksniegu Napisano 9 minut temu Autor Napisano 9 minut temu Kulisy ucieczki byłego szefa RARS do Londynu. W tle przerzut broni na Ukrainę https://www.rp.pl/polityka/art43131401-kulisy-ucieczki-bylego-szefa-rars-do-londynu-w-tle-przerzut-broni-na-ukraine
Rekomendowane odpowiedzi