Jedburgh_Ops Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 7 minut temu, karpik napisał: "Ukraina udostępni Polsce dostęp do systemów śledzenia dronów zmierzających w stronę Polski — Szmyhal Ukraina i Polska uzgodniły utworzenie wspólnej grupy operacyjnej ds. systemów bezzałogowych. Poinformował o tym Szmyhal po rozmowach w Kijowie z ministrem obrony Polski, Władysławem Kosiniakiem-Kamyszem. Polski kolega z kolei oświadczył, że częścią pracy grupy będą wspólne ćwiczenia. Wyraził również zainteresowanie współpracą z Ukrainą w dziedzinie dronów." Późno, bo późno, ale nareszcie. Baty dla pediatry za brak wyobraźni sytuacyjnej. Cytuj
beaviso Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 54 minuty temu, Cronos napisał: Tak, sam mam znajomych którzy kupili w Barcelonie mieszkanie za psi pieniądz i zarabiają na wynajmie a mieszkają w Polsce. Wszystko zdalnie, nawet sprzątaczkę przez tel ogarniają. A i gdzie "wyjechać w ciężkich czasach" mają awaryjnie, jak mówią. Ale tu chodzi o inwestycję, a w Twoim artykule chodziło o wyjazd w razie W. Wszystko zdalnie. A lokalnie - ocupas :D M. 1 1 Cytuj
bodziu000000 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Edytowane 7 godzin temu przez bodziu000000 Cytuj
karpik Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu "Załoga MiG-29 zniszczyła tamę w Myroliubiwce na Wschodzie uderzeniem AASM-250 HAMMER" Później poszukam co odcinają. VID_20250918_163620_442.mp4 Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 54 minuty temu, bodziu000000 napisał: Dawid Kamizela dokonał brutalnego dla aparatu państwa come backu do źródeł informowania o nalocie. Od samego początku było mówione, że wleciały drony i niezidentyfikowany pocisk. Potem pocisk radykalnie wyrżnięto z tych informacji i zostały tylko dziadowskie drony ze „sklejki i styropianu”. Narzucony właścicielom domu w Wyrykach zakaz fotografowania i filmowania tego, co wylądowało na podłodze domu jest ciekawy. Państwo i tak zresztą nie wyglądają na takich, którzy mają profile na fejsie czy iksie. Za to młodziaki w chwilę po walnięciu czegoś w ich dom zaraz by to ogłosili i pokazali w społecznościówkach co to było, a wojsko mogłoby im wtedy - i całej infosferze - skoczyć na snopowiązałkę. Ale wyszło, co wyszło i jest inaczej. Cytuj
Landszaft Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu To co spadło na dom w Wyrkach to widzimy tylko efekt zniszczeń bo na fotkach oprócz tego co ma przypominać skrzydło nic więcej nie widać " anichilowało ??" . Przy takim przygrzaniu w budynek to powinny części letadła leżeć w okolicy i w tym zrujnowanym pokoju , a tu echo . Tak szybko wszystko posprzątano a skrzydła zwisającego z sufitu zapomniano ???, coś tu nie gra . Cytuj
karpik Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, bodziu000000 napisał: Z cyklu "mądrości" przygłupa I dalej wciąga biedną Albanię w wojnę... VID_20250918_171234_442.mp4 Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 3 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: Instytut Badań Pollster Gdy zadziało się w 02.22 nasi b. dobrze sytuowani znajomi, którzy mają nieruchomość w Hiszpanii momentalnie dali znać, że jeśli będą wyjeżdżać z dziećmi, to naszych zabierają i nie dopuszczają dyskusji. Fakt- ona, to żona przy mężu, on... nie wiem, czy wymieni swoje firmy. A dolewając oliwy do ognia- jeśli stałoby się nieszczęście, to bez mrugnięcia okiem, pakujemy naszych i wysyłamy. Z wielu, wielu różnych powodów, które z prawilnym patriotyzmem nie mają nic wspólnego. PS I nigdy nie ukrywałem, choć może cyniczne, ale mojej poparcie dla U. właśnie z powyższego wynika- aby moi nie musieli w okopach, czy jako nawóz... Cytuj
bodziu000000 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) Edytowane 6 godzin temu przez bodziu000000 1 Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Gdy zadziało się w 02.22 nasi b. dobrze sytuowani znajomi, którzy mają nieruchomość w Hiszpanii momentalnie dali znać, że jeśli będą wyjeżdżać z dziećmi, to naszych zabierają i nie dopuszczają dyskusji. Fakt- ona, to żona przy mężu, on... nie wiem, czy wymieni swoje firmy. A dolewając oliwy do ognia- jeśli stałoby się nieszczęście, to bez mrugnięcia okiem, pakujemy naszych i wysyłamy. Z wielu, wielu różnych powodów, które z prawilnym patriotyzmem nie mają nic wspólnego. PS I nigdy nie ukrywałem, choć może cyniczne, ale mojej poparcie dla U. właśnie z powyższego wynika- aby moi nie musieli w okopach, czy jako nawóz... Z zainteresowaniem obserwuję, jak by „to” wyglądało w moim kręgu rodzinnym i przyjacielskim. Widzę, że chyba podobnie. Dzieci - eksport typu daleki zachód UE lub USA. Kategoria 20+/30+ różnie, ale z przewagą eksportu. Starszaki też różnie, ale raczej bliżej pozostania w PL. Ja zostaję, chyba że coś by mnie zmusiło do radykalnej zmiany decyzji. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 20 minut temu, bodziu000000 napisał: Zalegają Polakom z informacją, skąd wytrzasnęli 21 latadeł w nalocie z 9/10 września. Chyba że znowu czegoś mózgowcy nie zrozumieli. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 13 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Z zainteresowaniem obserwuję "Dowcip" jest dość prosty- starszy, dawno pełnoletni, nawet w minimalnym stopniu i fizycznie, i psychicznie, się nie nadaje. Młodszy, który ma bałagan w głowie, jak Cyganka w tobołku, fizycznie jak najbardziej, psychicznie... to już różnie, ale przede wszystkim to jeszcze gówniak. Jego "ale ja chcę" nie miałoby znaczenia. Cytuj
karpik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 15 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Kategoria 20+/30+ różnie, ale z przewagą eksportu. Starszaki też różnie, ale raczej bliżej pozostania w PL. Pragnę tylko przypomnieć, że mężczyźni 18-60 i spory krąg kobiet w tym wieku, w razie W nigdzie nie pojadą... Legalnie... Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Teraz, karpik napisał: Pragnę tylko przypomnieć, że mężczyźni 18-60 i spory krąg kobiet w tym wieku, w razie W nigdzie nie pojadą... Legalnie... Zależy od sprawności łapanki. Bo jak PL weźmie przykład z Ukrainy to wypłynie stąd wielka rzeka tej kategorii wiekowej. Cytuj
beaviso Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowane) Na dom w Wyrykach obiekt spadł o godz. 0643. To bardzo późno. Rakiety manewrujące minęły Kijów ok. 0500 (polskiego czasu) i Lwów (450 km dalej) ok. 0530. Spod Lwowa pod Włodawę jest 200 km. Jeśli miała polecieć dalej, to 75 minut lotu rakiety to jakieś 1100 km. To cruise musiałby zrobić sobie godzinę przerwy po drodze spod Lwowa do Wyryk(ów). Świadkowie w Wyrykach słyszeli samoloty „okrążające wieś”. Tak by rakiety nie śledzili. Drona - owszem. M. Edytowane 5 godzin temu przez beaviso Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, beaviso napisał: Na dom w Wyrykach obiekt spadł o godz. 0643. To byłby ten ostatni, o którym mówił Tusk. Cytuj
karpik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, beaviso napisał: Na dom w Wyrykach obiekt spadł o godz. 0643. To bardzo późno. Rakiety manewrujące minęły Kijów ok. 0500 (polskiego czasu) i Lwów (450 km dalej) ok. 0530. Spod Lwowa pod Włodawę jest 200 km. Jeśli miała polecieć dalej, to 75 minut lotu rakiety to jakieś 1100 km. To cruise musiałby zrobić sobie godzinę przerwy po drodze spod Lwowa do Wyryk(ów). Świadkowie w Wyrykach słyszeli samoloty „okrążające wieś”. Tak by rakiety nie śledzili. Drona - owszem. M. A nie przelatywało coś tam "naszego" w tym czasie? Może jakiś zapasowy zbiornik zgubili? Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu "...Ukrainie brakuje sprzętu albo żołnierzy...." Mało ciekawe jest konto, które cytujesz, ale... trudno nawet dyskutować z brakami w linii, czy problemach z rezerwami. Podobnie, jak z częścią amunicji- tu "ukłony" w stosunku do Trumpa. Cytuj
bjar_1 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu To nie ma w końcu problemu z ludźmi, czy jest? Cytuj
M81 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 32 minuty temu, Jedburgh_Ops napisał: Zalegają Polakom z informacją, skąd wytrzasnęli 21 latadeł w nalocie z 9/10 września. Chyba że znowu czegoś mózgowcy nie zrozumieli. https://dlapilota.pl/wiadomosci/gen-kukula-o-dronach-nad-polska-odnotowalismy-21-przekroczen-polskiej-przestrzeni Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi