Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
13 minut temu, bjar_1 napisał:

Ładna ta V-1.

Miałem identyczne skojarzenie, jak zobaczyłem toto kilka dni temu.

Ale Ukraińcy kiszą to, tak samo jak ich dwa typy balistyków. A Plac Czerwony czeka...

Napisano

Zdaniem byłego ambasadora USA w Warszawie Marka Brzezinskiego brak reprezentanta Polski przy stole to błąd.

„Polskie spojrzenie na kryzys ukraiński jest szczególnie cenne, ponieważ żaden inny kraj nie odegrał takiej roli. Polska z jednej strony przyjęła miliony uchodźców z Ukrainy i zapewniła im opiekę, a z drugiej – przekazała miliardy dolarów na pomoc wojskową i niewojskową dla Ukrainy. Ma szczególne zrozumienie sytuacji panującej na Ukrainie, które mogłoby być przydatne dla uczestników szczytu” — stwierdził dyplomata.

Całość tu.

Napisano
W dniu 17.08.2025 o 20:34, MarekA napisał:

Nie ma to jak alkoholikowi (jakim jest Glenn) dać flaszkę - wszystko potwierdzi, albo wszystkiemu zaprzeczy w zależności od zamówienia ofiarodawcy flaszki.

Napisano
7 minut temu, bodziu000000 napisał:

Ciekawe czy oni o tym wiedzą 

🤣

- Przystąpienie Ukrainy do NATO zawsze było dla Rosjan tematem tabu. To było na długo przed Putinem.

🔹Na terytorium Ukrainy nie będzie amerykańskich wojsk.

🔹Francja, Niemcy i Wielka Brytania chcą obecności amerykańskich wojsk na terytorium Ukrainy jako gwarancji bezpieczeństwa.

🔹Ukraina otrzyma dużo terytorium.

🔹Nie dzwoniłem do Putina w obecności europejskich przywódców. Uznałem, że byłoby to wobec niego nieuprzejme.

🔹Rosja to potężne mocarstwo wojskowe, czy się to ludziom podoba, czy nie. Jest znacznie większa. Nie można rzucać wyzwania krajowi, który jest 10 razy większy od ciebie.

🔹Ukraina była swego rodzaju buforem między Rosją a resztą Europy. Wszystko szło dobrze, dopóki nie wmieszał się Biden.

Napisano
28 minut temu, bodziu000000 napisał:

Ciekawe czy oni o tym wiedzą 

Są już wywiady ze współpracownikami troglodyty.

Mówią, że całymi dniami nie robi nic innego, jak tylko siedzi i ogląda Fox News (czyli ichnią Republikę) i sprawdza, co mówią o nim. Jest to treść jego życia.