Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szacunkowy koszt powstrzymania irańskiego ataku: wyniósł 1–2 miliardy NIS*. Większość rakiet balistycznych wystrzelonych przez Iran została przechwycona przez IDF przy użyciu systemu Arrow 3. Koszt każdego pocisku Arrow 3 to około 3 mln $.

* 270 do 549 mln$

Napisano
41 minut temu, bodziu000000 napisał:

Najwyraźniej konfiguracja antydronowa - aż 4 Sidewindery i 2 Sparrowy. W sam raz na względnie tanie strzelanie do powietrznych skuterków.

M.

Napisano
5 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Szacunkowy koszt powstrzymania irańskiego ataku: wyniósł 1–2 miliardy NIS*. Większość rakiet balistycznych wystrzelonych przez Iran została przechwycona przez IDF przy użyciu systemu Arrow 3. Koszt każdego pocisku Arrow 3 to około 3 mln $.

* 270 do 549 mln$

Same straty materialne na ziemi byłyby zapewne wielokrotnie wyższe.

M.

Napisano

Myślałem, że już niewiele mnie jest w stanie zaskoczyć, a tu jednak...

Zjeby* z OWP, nie z tego, z Obozu Wielkiej Polski sugerują/namawiają publicznie, aby skoro aż tak był dobrze zrealizowany co do jakości i efektów nocny "nalot" na Izrael, ale prawdopodobnie nie została zniszczona żadna ambasada Izraela, to może... tak, ambasada Izraela w... Warszawie.
Wtedy Iran i Polska dwie pieczenie na jednym ogniu- Iran + "Damaszek", Polska + Ja'akow Liwne...

* mam nosie poprawność polityczną i cenzurę...

Napisano
6 godzin temu, weteran napisał:

Tymczasem sunnici na całym świecie nabijają się z reżimu ajatollahów i ich wczorajszej ściemy🤣

436769196_1382363822477189_7112007551082244927_n.jpg

Co poszło nie tak?

iran.jpg