Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Panie i Panowie...

Ostatnio zdusiłeś to w zarodku. Zmiana polityki? Dajemy tu pole ruskiej propagandzie?

Napisano

karpik....

Po pierwsze primo- nic nie słyszałem o zakazie pro-rosyjskiej propagandzie en masse...

Po drugie primo- mamy, nawet ostatnio rejestrowane, przynajmniej trzy partie polityczne o pro-rosyjskiej orientacji...

Po trzecie primo- fakt pokazywania ukraińskich strat nie bardzo się w pro-rosyjskiej propagandzie mieści, o ile nie są to fake i/lub nie robi się tego jak dzban Panasiuk, czy podobne cudaki...

Po czwarte primo- strasznie czepliwy i marudny się robisz? PMS czy inna andropauza?

Napisano (edytowane)
5 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

karpik....

Po pierwsze primo- nic nie słyszałem o zakazie pro-rosyjskiej propagandzie en masse...

Po drugie primo- mamy, nawet ostatnio rejestrowane, przynajmniej trzy partie polityczne o pro-rosyjskiej orientacji...

Po trzecie primo- fakt pokazywania ukraińskich strat nie bardzo się w pro-rosyjskiej propagandzie mieści, o ile nie są to fake i/lub nie robi się tego jak dzban Panasiuk, czy podobne cudaki...

Po czwarte primo- strasznie czepliwy i marudny się robisz? PMS czy inna andropauza?

Haha. Nie chciałem po prostu,  żeby się  rozpędził. Masz wystawioną onucę a jeszcze marudzisz.😅

Edytowane przez karpik
Napisano
8 minut temu, Dennis napisał:

Banderaskie łapanki - o czym to świadczy?

Świadczy o tym, że ludzie nie chcą umierać na wojnie, wywołanej przez  mordercze ruskie świnie.

Napisano

Dennis

"Banderaskie łapanki - o czym to świadczy? "

Pomijając to, co karpik napisał...
To dodam, że pisałem o powyższych już N tygodni temu.
Ale, dla równowagi, mógłbyś wspomnieć, jak wygląda pobór w Rosji i o ile Putin w ostatnich dniach podniósł kary za unikanie poboru przez tych, którzy w kilkudniowej operacji specjalnej, trwającej ponad 500 dni w realu, nie chcą brać udziału...

Napisano
1 godzinę temu, Dennis napisał:

Tylko dureń ogląda jedną stronę medalu

Noo masz racje. To jak z ofiarami gwałtów: trzeba poznać obie strony medalu. Ona była prowokacyjnie ubrana i nie wytrzymałem. To jej wina, nie moja. Gdyby ubierała się przyzwoicie to bym jej nie zgwałcił. To nie są sytuacje w których trzeba poznać stanowiska obu stron i mieć nadzieję, że prawda jest gdzieś pośrodku.

• Tak trzymać 2
Napisano
Godzinę temu, karpik napisał:

Bjar- zanim zaczniesz gościa serduszkować

Czasem dobrze zobaczyć cos z drugiej strony, bo tak patrząc tylko na te ukraińskie filmy, to powinni być już pod Moskwą.

Napisano
27 minut temu, Dennis napisał:

Banderaskie łapanki - o czym to świadczy?

Skąd wiesz że to łapanka? Do filmu można podłożyć dowolną ścieżkę dźwiękowa. Może zwyczajnie koledzy z wojska dopominali się o zwrot kasy?

Napisano
10 minut temu, bjar_1 napisał:

Czasem dobrze zobaczyć cos z drugiej strony, bo tak patrząc tylko na te ukraińskie filmy, to powinni być już pod Moskwą.

Troszkę inaczej to widzę.

Widzę ponad 500 dni łojenia tyłków "drugiej armii świata" przez, cyt. ruską propagandę- " najbiedniejszy i najbardziej zacofany kraj w Europie".

• Tak trzymać 1
Napisano

karpik...

To, mimo wszystko, źle widzisz, co nie znaczy, że PR Kremla jest prawdziwy...

Do znudzenia będę pisał, że Ukraina tej wojny nie wygra- w najlepszym dla wszystkich przypadku, jej nie przegra...
Ale przez N kolejnych pokoleń nie podniesie się z kolan i przez -dziesiąt lat będzie państwem upadłym, albo państwem zmierzającym w taką stronę.

Strat w ludziach, strat ekonomicznych, strat w populacji, infrastrukturze, itp, nie odbuduje przez kilka pokoleń...

Napisano
1 minutę temu, Czlowieksniegu napisał:

karpik...

To, mimo wszystko, źle widzisz, co nie znaczy, że PR Kremla jest prawdziwy...

Do znudzenia będę pisał, że Ukraina tej wojny nie wygra- w najlepszym dla wszystkich przypadku, jej nie przegra...
Ale przez N kolejnych pokoleń nie podniesie się z kolan i przez -dziesiąt lat będzie państwem upadłym, albo państwem zmierzającym w taką stronę.

Strat w ludziach, strat ekonomicznych, strat w populacji, infrastrukturze, itp, nie odbuduje przez kilka pokoleń...

Nie tragizuj. Plan Marshalla postawił na nogi pół europy w 2 lata. Najwięcej będzie zależeć od samych Ukraińców. Czy będą chcieli sobie pomóc.

Napisano

karpik

"Nie tragizuj. Plan Marshalla postawił na nogi pół europy w 2 lata. Najwięcej będzie zależeć od samych Ukraińców....."

Sprawdź, ile ofiar śmiertelnych wśród Ukraińców przyniósł Putin... i kim były w większości te ofiary...
Sprawdź, ilu Ukraińców wyemigrowało i/lub uciekło z Ukrainy...
Sprawdź, ilu z powyższych otwarcie podaje, że nie wróci już na Ukrainę..
Sprawdź, jakie straty w przeliczeniu na USD Ukraina poniosła...
Sprawdź, dlaczego już zaczyna się rozliczanie Zelenskiego...
itp
itd

Napisano
18 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Marek... ale to w sporej części tak się odbywa..., niestety...

Kilka lat temu byłem światkiem podobnej sytuacji w Polsce. Na światłach przed przejściem dla pieszych zatrzymał się radiowóz. Po zmianie świateł na zielone zjechał na chodnik za przejściem. W tym momencie jeden ze spokojnie przechodzących przechodniów rzucił się do ucieczki. Gdyby Polska był w tym czasie w stanie wojny to propaganda wroga, mając film z zajścia, mogła by go wykorzystać jako przykład łapanek do wojska w Polsce.

Napisano

Marek

"Kilka lat temu byłem światkiem podobnej sytuacji w Polsce. .."

Ale ja, stety lub nie, mam codziennie świeże informacje od "moich" Ukrainek, których rodziny zostały po tamtej stronie...
To, czy akurat film wrzucony przez Dennisa jest prawdziwy czy nie, nie ma, niestety, znaczenia.
Ukraińcom brakuj mężczyzn do przeszkolenia i wysłania na front, więc łapią się każdego pomysłu.
A, że jest jak napisałem, dowodzi reakcja Zelenskiego, który przyznał w ostatnich dniach, że sposób poboru, działania części urzędników, itp jest skandaliczne, nie do przyjęcia i "na wczoraj" ma ulec zmianie plus wyciągnięcie konsekwencji wobec "sprawców"... Czyli nie są to pojedyncze, przypadkowe zdarzenia, niestety...

PS A nie zastanowiło Cię, dlaczego duuuża część "przewozu osób", kurierów, itp itd to Białorusini i Ukraińcy? Nie masz pomysłu, dlaczego tak masowo się w PRL pojawili?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie