Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.11

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

"Zbudowaliśmy wielowarstwowy system obrony przeciwlotniczej. Mamy Pioruny, zestawy Pilica, Małą Narew i Patrioty. Dzięki staraniom rządu PiS nasze niebo jest bezpieczne"

Ciekawe, czy i kiedy powstanie zborna partyjna wersja, kto-co-kiedy-jak przekazał, tudzież dowiemy się, ile miesięcy trzeba czekać na decyzje personalne...

Czlowieksniegu , widzę , że bardzo się starasz aby by jednym z pierwszych podejrzanych , wezwanych do stawienia się przed PiS-dowską komisją ds. ruskich wpływów 🤣

Edytowane przez Cypis
  • Haha 2

Что там в Мордоре?

🇷🇺 В белгородской области снова происходят очень странные дела: боевые действия на юге, попытки эвакуации, взрывы в белгороде.
Демилитаризация и денацификация БНР идет по плану.

Разгорается ссора кадыровцев  с вагнеровцами:
🤬 Сначала пригожин раскритиковал подразделение «ахмат».
🤬 Потом несколько соратников кадырова синхронно выпустили видео с угрозами.
🤬 Теперь уже выступил сооснователь «вагнера» дмитрий уткин и напомнил, как воевал против чеченцев.
На россию надвигается первая война между кувалдой и тик-током.

🤡 путину сообщают о массовом желании россиян пойти в армию.
Наверняка, это ему сообщают те же люди, что обещали взять Киев за две недели.

📉 Таможня отчиталась о падении сборов в бюджет.
По сравнению с тем же периодом прошлого года, таможенные доходы в россии схлопнулись на 25%.
Граница на замке!

📈 Резко увеличился спрос на страховки от терроризма.
С 2022 года количество обращений по страхованию от терроризма выросло в 3–5 раз.
Самая необходимая страховка, когда живешь в террористическом государстве.

👨‍💻 Начали заменять уехавших из рф айтишников китайцами.
По заявлению российских компаний, «уровень образования и доступности специалистов в Китае уже сильно опередил россию».
Ну вот, все переживали, что китайцы освоят дальний восток, а они сразу взялись за русское айти.

📱 фсб обвинила Apple в сотрудничестве с разведкой США.
За этим, очевидно, последует запрет айфонов.

✈️ В госдуме предложили обязать таксистов выслеживать дроны в небе.
Но ведь логично – не за дорогой же им следить!

Cypis

"Czlowieksniegu , widzę , że bardzo się ...."

Nie sądzę- mnie po prostu bawi do łez, jak się wyznawcy czy po prostu osoby o nienachalnej inteligencji motają i zmieniają zdanie wraz ze zmianą oficjalnej wersji.
Tudzież fascynuje mnie ich ekwilibrystyka słowna czy umysłowa, gdy próbują zaznaczyć czy przywołać partyjną wersję, stając na głowach aby nie odpowiedzieć na dość proste pytania... 

23 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

:-)

Fxm3Ej9WIAE2kKg.jpg

Mumin zawetował swój podpis😅 Parodia westernu.

Niech ta komisja powstanie. Można zaorać ten ugor, ich własnym rodełkiem.

Btw. Nasz największy przyjaciel- tfu orban, którego wczoraj bronił Pinokio, właśnie wezwał Ukrainę do zawieszenia broni 🤣

16 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

Spirit...
Coś uzgodnili? Dla kolegi pytam....

FxhPCfvXgAAhBBL.jpg

Stara agenturalna metoda odwracania uwagi od istoty sprawy. Ta fotografia była wykonana nie w Oslo lecz w Moskwie dn. 15 lutego 2022 r. Z. Rau tam pełnił funkcję jako przewodniczącego OBWE, Panie Moderatorze..

https://www.gov.pl/web/dyplomacja/minister-zbigniew-rau-zakonczyl-wizyte-w-moskwie

Spirit..

"Stara agenturalna metoda odwracania uwagi od istoty sprawy. Ta fotografia była wykonana nie w Oslo lecz w Moskwie dn. 15 lutego 2022 r. Z. Rau tam pełnił funkcję jako przewodniczącego OBWE, Panie Moderatorze.."

A czy ja jakoś błędne opisałem, coś przekłamałem, coś nieprawdziwego dodałem?
Ot takie zdjęcie, jakich wiele....
Podpowiadam, korzystając ze zborności tematu, "paskowemu" w TVP...

PS A przy okazji- przeczytałeś wypowiedź amerykańskiego rzecznika departamentu stanu, podsumowującą spotkanie Rau-sekretarz stanu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie