Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.7

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, balans napisał:

Jeżeli byłeś tam osobiście i potwierdzasz, że takie zbrodnie miały tam miejsce i nie jest to tylko propaganda SBU, to i ja się pod tym co napisałeś podpisuję.

Pozostawię tą wypowiedź bez szerszego komentarza...

278168691_5259911264061682_5460040768933115388_n.jpg

20 godzin temu, fala napisał:

Gadasz jak nawiedzony . Z bandytami tylko po bandycku, ta swołocz rozumie tylko język siły, dla nich traktaty i umowy to papier do dupy. Dzicz szanuje tylko taką władzę która trzyma krótko za gardło i od czasu do czasu da po pysku. Straszenie przez Putina co drugi dzień kogoś innego zamiarem użycia bomb to tylko straszenie. Mają tak sprawne i i nowoczesne te sprzęty że sami się boją iż znikną z powierzchni planety przy próbie ich użycia.

No to na co czekasz?  Pakuj walizki i wylatuj do Ukrainy walczyć w Donbasie! Każdy jest mądry siedząc tysiące kilometrów dalej, zapewne w wygodnym fotelu, klepiąc w klawiaturę i nawołując innych do wojny.

Powinno być ci przy tym o tyle łatwo, bo w Kanadzie jest bardzo wpływowa ukraińska diaspora [podobno dzieło Andersa]. A do tego Ukraińcy w odróżnieniu od nas są solidarni i się nawzajem wspierają, a my jak to od dawna wiadomo - "Polak Polakowi Polakiem"...

"81 samodzielna brygada lotnicza Sił Powietrznych Sił Zbrojnych Ukrainy skutecznie ostrzeliwała okupantów z artylerii

Zniszczono baterię BM-27 „Uragan” MLRS wraz z pojazdami specjalnymi i jednostką wsparcia logistycznego Federacji Rosyjskiej, gdzie okupanci tankowali i serwisowali sprzęt wojskowy w terenie."

3 godziny temu, balans napisał:

No to na co czekasz?  Pakuj walizki i wylatuj do Ukrainy walczyć w Donbasie!

Mówiłem że klepiesz jak nawiedzony. Za stary jestem na wojny po co komu sześćdziesięciolatek w wojsku?. Ukraińców tu ci dużo, ale co mnie do nich. Pracują, mają swoje biznesy przychodzą na nasze imprezy my na ich i nikt sobie do oczu nie skacze i ran nie rozdrapuje. Ty ze swoją postawą bardzo szybko hordy Putina możesz się doczekać na swoim progu, ja jak sam zauważyłeś nie za bardzo. Nie nawołuję nikogo do wojny tylko mówię co myślę o tym wszystkim. Ty jak chcesz to możesz dalej próbować głaskać tego wściekłego psa a on i tak cię pokąsa, (mnie to nie grozi bo jak sam zauważyłeś jestem daleko), tylko że dojdzie do tego że Putin zajmie UA, dojdzie do granic PL i zacznie tu tworzyć niezależne republiki i znów się będziesz kajał jak to źle w życiu wybrałeś.

"Tymczasem wybuchy ponownie w rosyjskich Klinicach w obwodzie briańskim

Poinformowano o dwóch helikopterach, które uderzyły w jednostkę wojskową. W kilku miejscach miasta nie było wody i elektryczności. RosSMI piszą, że są ofiary."

Edytowane przez karpik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie