Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 (edytowane) Wojna w Ukrainie. Rosjanin chwali się matce torturami: Mam na koncie 20 zabitych. „Uwielbiam to” Gdzieś tu przewinął się w wypowiedziach esteta-pięknoduch, któremu nie spodobało się słownictwo w tych forumowych wątkach o wojnie na Ukrainie oraz bełkotał coś o prawach jeńców rosyjskich. Będziesz sobie gamoniu brał rosyjskich jeńców, gdy - dokładnie według standardów serbskich z wojny w b. Jugosławii oraz z obecnej wojny na Ukrainie - twoi Rosjanie z pełnią ich praw jenieckich przed śmiercią obetną ci prącie i każą ci je połknąć, obetną ci jądra i każą ci je połknąć, a na koniec wyłupią ci oczy i też każą ci je połknąć, bo takie ofiary były i są znajdowane dokładnie na modłę serbską. Edytowane 5 Maj 2022 przez Jedburgh_Ops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 Je... Problem może być, duży... Patrząc po nick'u, to przedstawicielka płci pięknej pisała, więc z tym obcinaniem przyrodzenia bym się nie rozpędzał... A patrząc na przywołany wpis, niech się orki modlą, aby w razie W ich kadyrowcy spotkali a nie rozpędzeni i napędzeni Ukraińcy.. przynajmniej ci, którzy w rzyci mają KGenewską i podobne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 Na tej wojnie w ogóle prawie „nie ma” jeńców. Zauważ, jakie mikroskopijne są liczby jeńców podczas ich wymian. Ostatnio chyba było 15 za 15, a przecież walczą ze sobą setki tysięcy luda i do „niewoli” idą całe związki taktyczne typu co najmniej batalionowa grupa taktyczna, a w każdym razie jej resztki. Kula w łeb ruskiemu jeńcowi, bo w przeciwnym razie to jest tylko dokarmianie potwora-zwyrodnialca, który po ewentualnej wymianie jeńców wróci do obiegu. Dziś był materiał o gwałceniu przez ruskie bydło dziewczynek do tego stopnia, żeby im kompletnie zrujnować narządy rodne, a miały przy tym mówione, że to po to, aby nigdy nie urodziły Ukraińca. Zero jeńca rosyjskiego. Ja bym nie brał, żeby nawet mi grożono sądem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 Je... Na początku Kijów pokazywał dość duże grupy orków wziętych do niewoli i/lub takich, którzy się poddali... Moskwa także coś tam pokazywała... Pamiętaj, że dość szybko pojawiło się wsteczne odliczanie ze strony Kijowa, kogo nie będą brać do niewoli- lotników, artylerzystów, można się domyśleć, że kadyrowców czy element z samozwańczych także... Gorzej, że coraz częściej pojawiają się potwierdzone informacje, że Ukraińcy, którzy się poddali i/lub zostali wzięci do niewoli są mordowani... "Dziś był materiał o gwałceniu przez ruskie ..." Płeć dla orków wyraźnie nie ma znaczenia... A masowa i bestialskie gwałty od dłuższego czasu są wpisane w wojny, jako kolejna broń... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 1 godzinę temu, soldierprzemo napisał: Sankcje. U nas też powoli zaczyna się panika. W piątek w dość znanym banku i jego oddziałach brakło pieniędzy, a po świętach przed bankiem ustawiają się długie kolejki. A przy tym ludzie nie kryją się z tym, że wypłacają pieniądze, bo boją się wojny. Ze sklepów znika też woda butelkowana i suchy prowiant. Myślę, że PAD nie uspokoił sytuacji apelując 3 dni temu do zachodnich przywódców, aby w końcu przestali się bać rosyjskiej broni nuklearnej i zaatakowali Rosję całą potęgą NATO. Nowy Rydz Śmigły nam się rodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedy Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Najnowszy T-90M pojawił się na Ukrainie i... został zniszczony Korzystając z okazji zapytam: czy widział ktoś może rysunek-przekrój tego wozu? Wiem, że podobno radykalnie zmieniono w nim układ wnętrza, podobno zlikwidowano automat ładowania armaty z magazynem typu karuzela i zastosowano inny, a magazyn amunicji (czy całej?) znalazł się "po zachodniemu" w tylnej części wieży, znacznie w tym modelu powiększonej. Podobno - a czy ktoś widział może zdjęcia lub rysunki jak to tam jest rozwiązane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 5 minut temu, Speedy napisał: Wiem, że podobno radykalnie zmieniono w nim układ wnętrza, podobno zlikwidowano automat ładowania armaty z magazynem typu karuzela i zastosowano inny, a magazyn amunicji (czy całej?) znalazł się "po zachodniemu" w tylnej części wieży, znacznie w tym modelu powiększonej. Podobno - a czy ktoś widział może zdjęcia lub rysunki jak to tam jest rozwiązane? Jest o tym wszystkim podcast, ale, kurczę, nie dam Ci linka, bo tylko wysłuchałem tego. Nie zapisuję linków do wszystkich wojennych materiałów z Ukrainy, z których wysłuchuję na dobę chyba wszystkich, bo bym zwariował... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: Je... Problem może być, duży... Patrząc po nick'u, to przedstawicielka płci pięknej pisała,... To niech sobie estetka poczyta - bo można - jak 10-letnia dziewczynka gwałcona przez kilka dni przez kilkudziesięciu żołdaków, jak ma to teraz miejsce wszędzie na Ukrainie, musi przejść do 14 operacji, żeby w miarę przywrócić jej funkcjonalność narządów płciowych. A do zdrowia psychicznego i do założenia rodziny nigdy u niej nie dojdzie. Zero jeńców spośród ruskich skurwysynów, bo to jest - za przeproszeniem - inwektywa jak najbardziej na miejscu, ponieważ matki tego bydła są takie same i jest o tym dziś materiał. Gdyby była „W” to ja ruskich jeńców „nie biorę”, bo to nie są ludzie. To jest tylko takie coś w kształcie człowieka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 Je.... Sugeruję, abyś nad językiem popracował... Wiem, że lato idzie i sanatoria na szeroką skalę otwierają, ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 5 Maj 2022 Autor Share Napisano 5 Maj 2022 Gdzieś na południu Ukrainy. VID_20220505_151358_377.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 57 minut temu, balans napisał: U nas też powoli zaczyna się panika. W piątek w dość znanym banku i jego oddziałach brakło pieniędzy, a po świętach przed bankiem ustawiają się długie kolejki. A przy tym ludzie nie kryją się z tym, że wypłacają pieniądze, bo boją się wojny. Ze sklepów znika też woda butelkowana i suchy prowiant. Tak, u Was, Balansie, i owszem. Natomiast u nas w Polsce - nie. M. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 9 minut temu, beaviso napisał: Tak, u Was, Balansie, i owszem. Natomiast u nas w Polsce - nie. M. U nas w Polsce też nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: Je... Wiesz, są pewne granice wytrzymałości. My, ludzie cywilizacji łacińskiej też je mamy, bo takie nasze prawo. Jakież było oburzenie po 6 VI 1944 r., gdy alianci „nie brali” jeńców, albo nie zawsze, nie wszędzie i nie z każdej niemieckiej formacji. Po przekonaniu się, czym jest hitlerowski żołdak to podczas operacji Market-Garden amerykańscy spadochroniarze zrzucali hitlerowskich rannych z mostu do rzeki, bo im „puściło”, bo już widzieli tyle niemieckich zbrodni wojennych na cywilach, że bez żadnych skrupułów dobijali rannych i „nie brali” jeńców. Tak samo jest teraz na Ukrainie. Przy ruskiej soldatesce Dirlewanger to ministrant. Nie spodobało Ci się moje słówko na „s”? Tak tylko informacyjnie - nawet taki zacny periodyk historyczny, jak „Air Classics” dopuszcza to słowo, aczkolwiek - przyznaję - w wersji skrótowca, czyli SOB, czyli „syn plaży” :-) :-) :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 41 minut temu, beaviso napisał: Tak, u Was, Balansie, i owszem. Natomiast u nas w Polsce - nie. M. No i znowu robisz z siebie prymitywnego buca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 2 hours ago, Czlowieksniegu napisał: Je... Problem może być, duży... Patrząc po nick'u, to przedstawicielka płci pięknej pisała, więc z tym obcinaniem przyrodzenia bym się nie rozpędzał... A patrząc na przywołany wpis, niech się orki modlą, aby w razie W ich kadyrowcy spotkali a nie rozpędzeni i napędzeni Ukraińcy.. przynajmniej ci, którzy w rzyci mają KGenewską i podobne... ależ wodzu, co wódz.. bo chyba o mnie tu mowa. 1. oburzyłam się jedynie na robienie sobie jaj z gwałtów i mordów w Ukrainie 2. jeśli chodzi o jeńców , to sugerowałam aby pamiętać co robili " wyzwoliciele" w 45 i przyglądać się temu co robią obecnie orki i w świetle tego sugerowałam nienachalnie aby się zastanowić czy brać jeńców. 3. ciężko by było nie tylko z powodu płci ale ogólnie nie jadam mięsa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 25 minut temu, balans napisał: No i znowu robisz z siebie prymitywnego buca... Dlaczego jest wg. Ciebie " prymitywnym bucem"? 2 godziny temu, balans napisał: U nas też powoli zaczyna się panika. W piątek w dość znanym banku i jego oddziałach brakło pieniędzy, a po świętach przed bankiem ustawiają się długie kolejki. A przy tym ludzie nie kryją się z tym, że wypłacają pieniądze, bo boją się wojny. Ze sklepów znika też woda butelkowana i suchy prowiant. Piszesz świadomie lub nie " u nas"... że panika, ze w sklepach znika. To gdzie mieszkasz, jesli to tabu. Po Twoim dictum mogę tyle napisać, że w Wwie jeszcze tego nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 A pociąg jeszcze jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 Jeszcze nie mogę, kruca, dojść do siebie po tych słowach z Watykanu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 5 minut temu, bodziu000000 napisał: Jeśli chodzi o mosty... Ukraina ma obiecane, albo już dostarczone, HIMARS, czyli zabawki o zasięgu 300-500 km w zależności od zastosowanych rakiet. Aż by się prosiło, żeby w nocy z 8 na 9 maja ukraińskie HIMARSy skasowały Most Krymski, a jest on zaledwie ok. 380 km np. od Odessy wolnej od ruskiego bydła. Miałby putler o czym mówić podczas „defilady zwycięstwa”... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 formoza... "Jeszcze nie mogę, kruca, dojść do siebie po tych słowach z Watykanu... " Pomyśl, co będzie, jak ABW w ramach zamykania internetów przedstawiających rosyjską wersję Świata, zajmie się Watykanem... Jakby nie patrzeć "szczekające NATO, które może sprowokowało", jak w mordę strzelił kremlowska propaganda :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 5 minut temu, formoza58 napisał: Dlaczego jest wg. Ciebie " prymitywnym bucem"? Piszesz świadomie lub nie " u nas"... że panika, ze w sklepach znika. To gdzie mieszkasz, jesli to tabu. Po Twoim dictum mogę tyle napisać, że w Wwie jeszcze tego nie ma... Bo nie pierwszy raz zarzuca/sugeruje mi [i nie tylko on], że nadaję z Moskwy więc jestem człowiekiem Putina, który z Polską nie ma nic wspólnego. A ja tu mieszkam od urodzenie i to w patriotycznej rodzinie, a do tego nigdy nie byłem na wschód od Buga. A więc jakie ma podstawy aby tak twierdzić? Za wyjątkiem tylko braku innych argumentów. Ja tylko opisałem sytuację przed bankiem, w którym mam konto, no i widzę jak ludzie wypełniają całe bagażniki wodą butelkowaną. Acz do paniki jeszcze daleko i oby nie nastąpiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 22 minuty temu, MonikaNJ napisał: bo chyba o mnie tu mowa. :-) Chyba nie o Ciebie chodziło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 Balans, gdzie w "Tak, u Was, Balansie, i owszem. Natomiast u nas w Polsce - nie." beaviso sugerował, że ty akurat spod Kremla? Pomijając fakt, że w panice ci się, zapewne, z kimś innym pomylił :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Maj 2022 Share Napisano 5 Maj 2022 Teraz, Jedburgh_Ops napisał: U nas w Polsce też nie. Potwierdzam, w Polsce spokój. Dzięki Balans za newsy z kacaplandu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi