Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 (edytowane) Wojna w Ukrainie. Rosjanin chwali się matce torturami: Mam na koncie 20 zabitych. „Uwielbiam to” Gdzieś tu przewinął się w wypowiedziach esteta-pięknoduch, któremu nie spodobało się słownictwo w tych forumowych wątkach o wojnie na Ukrainie oraz bełkotał coś o prawach jeńców rosyjskich. Będziesz sobie gamoniu brał rosyjskich jeńców, gdy - dokładnie według standardów serbskich z wojny w b. Jugosławii oraz z obecnej wojny na Ukrainie - twoi Rosjanie z pełnią ich praw jenieckich przed śmiercią obetną ci prącie i każą ci je połknąć, obetną ci jądra i każą ci je połknąć, a na koniec wyłupią ci oczy i też każą ci je połknąć, bo takie ofiary były i są znajdowane dokładnie na modłę serbską. Edytowane 5 Maj 2022 przez Jedburgh_Ops
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Je... Problem może być, duży... Patrząc po nick'u, to przedstawicielka płci pięknej pisała, więc z tym obcinaniem przyrodzenia bym się nie rozpędzał... A patrząc na przywołany wpis, niech się orki modlą, aby w razie W ich kadyrowcy spotkali a nie rozpędzeni i napędzeni Ukraińcy.. przynajmniej ci, którzy w rzyci mają KGenewską i podobne...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Na tej wojnie w ogóle prawie „nie ma” jeńców. Zauważ, jakie mikroskopijne są liczby jeńców podczas ich wymian. Ostatnio chyba było 15 za 15, a przecież walczą ze sobą setki tysięcy luda i do „niewoli” idą całe związki taktyczne typu co najmniej batalionowa grupa taktyczna, a w każdym razie jej resztki. Kula w łeb ruskiemu jeńcowi, bo w przeciwnym razie to jest tylko dokarmianie potwora-zwyrodnialca, który po ewentualnej wymianie jeńców wróci do obiegu. Dziś był materiał o gwałceniu przez ruskie bydło dziewczynek do tego stopnia, żeby im kompletnie zrujnować narządy rodne, a miały przy tym mówione, że to po to, aby nigdy nie urodziły Ukraińca. Zero jeńca rosyjskiego. Ja bym nie brał, żeby nawet mi grożono sądem.
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Je... Na początku Kijów pokazywał dość duże grupy orków wziętych do niewoli i/lub takich, którzy się poddali... Moskwa także coś tam pokazywała... Pamiętaj, że dość szybko pojawiło się wsteczne odliczanie ze strony Kijowa, kogo nie będą brać do niewoli- lotników, artylerzystów, można się domyśleć, że kadyrowców czy element z samozwańczych także... Gorzej, że coraz częściej pojawiają się potwierdzone informacje, że Ukraińcy, którzy się poddali i/lub zostali wzięci do niewoli są mordowani... "Dziś był materiał o gwałceniu przez ruskie ..." Płeć dla orków wyraźnie nie ma znaczenia... A masowa i bestialskie gwałty od dłuższego czasu są wpisane w wojny, jako kolejna broń...
balans Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 1 godzinę temu, soldierprzemo napisał: Sankcje. U nas też powoli zaczyna się panika. W piątek w dość znanym banku i jego oddziałach brakło pieniędzy, a po świętach przed bankiem ustawiają się długie kolejki. A przy tym ludzie nie kryją się z tym, że wypłacają pieniądze, bo boją się wojny. Ze sklepów znika też woda butelkowana i suchy prowiant. Myślę, że PAD nie uspokoił sytuacji apelując 3 dni temu do zachodnich przywódców, aby w końcu przestali się bać rosyjskiej broni nuklearnej i zaatakowali Rosję całą potęgą NATO. Nowy Rydz Śmigły nam się rodzi...
Speedy Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Najnowszy T-90M pojawił się na Ukrainie i... został zniszczony Korzystając z okazji zapytam: czy widział ktoś może rysunek-przekrój tego wozu? Wiem, że podobno radykalnie zmieniono w nim układ wnętrza, podobno zlikwidowano automat ładowania armaty z magazynem typu karuzela i zastosowano inny, a magazyn amunicji (czy całej?) znalazł się "po zachodniemu" w tylnej części wieży, znacznie w tym modelu powiększonej. Podobno - a czy ktoś widział może zdjęcia lub rysunki jak to tam jest rozwiązane?
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 5 minut temu, Speedy napisał: Wiem, że podobno radykalnie zmieniono w nim układ wnętrza, podobno zlikwidowano automat ładowania armaty z magazynem typu karuzela i zastosowano inny, a magazyn amunicji (czy całej?) znalazł się "po zachodniemu" w tylnej części wieży, znacznie w tym modelu powiększonej. Podobno - a czy ktoś widział może zdjęcia lub rysunki jak to tam jest rozwiązane? Jest o tym wszystkim podcast, ale, kurczę, nie dam Ci linka, bo tylko wysłuchałem tego. Nie zapisuję linków do wszystkich wojennych materiałów z Ukrainy, z których wysłuchuję na dobę chyba wszystkich, bo bym zwariował... :-)
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: Je... Problem może być, duży... Patrząc po nick'u, to przedstawicielka płci pięknej pisała,... To niech sobie estetka poczyta - bo można - jak 10-letnia dziewczynka gwałcona przez kilka dni przez kilkudziesięciu żołdaków, jak ma to teraz miejsce wszędzie na Ukrainie, musi przejść do 14 operacji, żeby w miarę przywrócić jej funkcjonalność narządów płciowych. A do zdrowia psychicznego i do założenia rodziny nigdy u niej nie dojdzie. Zero jeńców spośród ruskich skurwysynów, bo to jest - za przeproszeniem - inwektywa jak najbardziej na miejscu, ponieważ matki tego bydła są takie same i jest o tym dziś materiał. Gdyby była „W” to ja ruskich jeńców „nie biorę”, bo to nie są ludzie. To jest tylko takie coś w kształcie człowieka.
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Je.... Sugeruję, abyś nad językiem popracował... Wiem, że lato idzie i sanatoria na szeroką skalę otwierają, ale...
karpik Napisano 5 Maj 2022 Autor Napisano 5 Maj 2022 Gdzieś na południu Ukrainy. VID_20220505_151358_377.mp4
beaviso Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 57 minut temu, balans napisał: U nas też powoli zaczyna się panika. W piątek w dość znanym banku i jego oddziałach brakło pieniędzy, a po świętach przed bankiem ustawiają się długie kolejki. A przy tym ludzie nie kryją się z tym, że wypłacają pieniądze, bo boją się wojny. Ze sklepów znika też woda butelkowana i suchy prowiant. Tak, u Was, Balansie, i owszem. Natomiast u nas w Polsce - nie. M. 1 2
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 9 minut temu, beaviso napisał: Tak, u Was, Balansie, i owszem. Natomiast u nas w Polsce - nie. M. U nas w Polsce też nie.
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: Je... Wiesz, są pewne granice wytrzymałości. My, ludzie cywilizacji łacińskiej też je mamy, bo takie nasze prawo. Jakież było oburzenie po 6 VI 1944 r., gdy alianci „nie brali” jeńców, albo nie zawsze, nie wszędzie i nie z każdej niemieckiej formacji. Po przekonaniu się, czym jest hitlerowski żołdak to podczas operacji Market-Garden amerykańscy spadochroniarze zrzucali hitlerowskich rannych z mostu do rzeki, bo im „puściło”, bo już widzieli tyle niemieckich zbrodni wojennych na cywilach, że bez żadnych skrupułów dobijali rannych i „nie brali” jeńców. Tak samo jest teraz na Ukrainie. Przy ruskiej soldatesce Dirlewanger to ministrant. Nie spodobało Ci się moje słówko na „s”? Tak tylko informacyjnie - nawet taki zacny periodyk historyczny, jak „Air Classics” dopuszcza to słowo, aczkolwiek - przyznaję - w wersji skrótowca, czyli SOB, czyli „syn plaży” :-) :-) :-)
balans Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 41 minut temu, beaviso napisał: Tak, u Was, Balansie, i owszem. Natomiast u nas w Polsce - nie. M. No i znowu robisz z siebie prymitywnego buca...
MonikaNJ Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 2 hours ago, Czlowieksniegu napisał: Je... Problem może być, duży... Patrząc po nick'u, to przedstawicielka płci pięknej pisała, więc z tym obcinaniem przyrodzenia bym się nie rozpędzał... A patrząc na przywołany wpis, niech się orki modlą, aby w razie W ich kadyrowcy spotkali a nie rozpędzeni i napędzeni Ukraińcy.. przynajmniej ci, którzy w rzyci mają KGenewską i podobne... ależ wodzu, co wódz.. bo chyba o mnie tu mowa. 1. oburzyłam się jedynie na robienie sobie jaj z gwałtów i mordów w Ukrainie 2. jeśli chodzi o jeńców , to sugerowałam aby pamiętać co robili " wyzwoliciele" w 45 i przyglądać się temu co robią obecnie orki i w świetle tego sugerowałam nienachalnie aby się zastanowić czy brać jeńców. 3. ciężko by było nie tylko z powodu płci ale ogólnie nie jadam mięsa
formoza58 Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 25 minut temu, balans napisał: No i znowu robisz z siebie prymitywnego buca... Dlaczego jest wg. Ciebie " prymitywnym bucem"? 2 godziny temu, balans napisał: U nas też powoli zaczyna się panika. W piątek w dość znanym banku i jego oddziałach brakło pieniędzy, a po świętach przed bankiem ustawiają się długie kolejki. A przy tym ludzie nie kryją się z tym, że wypłacają pieniądze, bo boją się wojny. Ze sklepów znika też woda butelkowana i suchy prowiant. Piszesz świadomie lub nie " u nas"... że panika, ze w sklepach znika. To gdzie mieszkasz, jesli to tabu. Po Twoim dictum mogę tyle napisać, że w Wwie jeszcze tego nie ma...
formoza58 Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Jeszcze nie mogę, kruca, dojść do siebie po tych słowach z Watykanu...
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 5 minut temu, bodziu000000 napisał: Jeśli chodzi o mosty... Ukraina ma obiecane, albo już dostarczone, HIMARS, czyli zabawki o zasięgu 300-500 km w zależności od zastosowanych rakiet. Aż by się prosiło, żeby w nocy z 8 na 9 maja ukraińskie HIMARSy skasowały Most Krymski, a jest on zaledwie ok. 380 km np. od Odessy wolnej od ruskiego bydła. Miałby putler o czym mówić podczas „defilady zwycięstwa”...
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 formoza... "Jeszcze nie mogę, kruca, dojść do siebie po tych słowach z Watykanu... " Pomyśl, co będzie, jak ABW w ramach zamykania internetów przedstawiających rosyjską wersję Świata, zajmie się Watykanem... Jakby nie patrzeć "szczekające NATO, które może sprowokowało", jak w mordę strzelił kremlowska propaganda :-)
balans Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 5 minut temu, formoza58 napisał: Dlaczego jest wg. Ciebie " prymitywnym bucem"? Piszesz świadomie lub nie " u nas"... że panika, ze w sklepach znika. To gdzie mieszkasz, jesli to tabu. Po Twoim dictum mogę tyle napisać, że w Wwie jeszcze tego nie ma... Bo nie pierwszy raz zarzuca/sugeruje mi [i nie tylko on], że nadaję z Moskwy więc jestem człowiekiem Putina, który z Polską nie ma nic wspólnego. A ja tu mieszkam od urodzenie i to w patriotycznej rodzinie, a do tego nigdy nie byłem na wschód od Buga. A więc jakie ma podstawy aby tak twierdzić? Za wyjątkiem tylko braku innych argumentów. Ja tylko opisałem sytuację przed bankiem, w którym mam konto, no i widzę jak ludzie wypełniają całe bagażniki wodą butelkowaną. Acz do paniki jeszcze daleko i oby nie nastąpiła.
Jedburgh_Ops Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 22 minuty temu, MonikaNJ napisał: bo chyba o mnie tu mowa. :-) Chyba nie o Ciebie chodziło...
Czlowieksniegu Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Balans, gdzie w "Tak, u Was, Balansie, i owszem. Natomiast u nas w Polsce - nie." beaviso sugerował, że ty akurat spod Kremla? Pomijając fakt, że w panice ci się, zapewne, z kimś innym pomylił :-)
bjar_1 Napisano 5 Maj 2022 Napisano 5 Maj 2022 Teraz, Jedburgh_Ops napisał: U nas w Polsce też nie. Potwierdzam, w Polsce spokój. Dzięki Balans za newsy z kacaplandu. 1
Rekomendowane odpowiedzi