Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, Landszaft napisał:

Patrzmy jak długo siedzieli w takim Afganistanie i na to się nastawmy.

Tylko , że teraz w 30 dni ponieśli straty większe niż w czasie 10 lat wojny afgańskiej. A ilość broni jaka leci do Ukrainy jest potężna.

Patrząc na to , jak zdeterminowany jest Baiden , to jak Żełeński powie , że mu jest potrzebny lotniskowiec , to go dostanie w pakiecie z 2-3 SSBNami.

Napisano (edytowane)
14 minut temu, ptasznik napisał:

Jakoś nie odnajduję zdjęcia z transportu MiGa-23.

Znalazłem w necie i wstawiłem jako ciekawostkę, gdzie i kiedy to zrobiono nie wiem. Może jakiś pasjonat posiadający dobry sprzęt potrafi odczytać numer boczny , bo ja widzę tylko 28 a chyba coś tam jeszcze jest, no i znaki przynależności na stateczniku pionowym. 

Mig.jpg

Edytowane przez fala
Napisano
21 minut temu, fala napisał:

widzę tylko 28 a chyba coś tam jeszcze jest, no i znaki przynależności na stateczniku pionowym. 

Ciort wie, ale według numeru to nie u nas. Dzięki.

Napisano
9 godzin temu, karpik napisał:

Według rosyjskiego Ministerstwa Obrony jedyną osobą, która zginęła na krążowniku Moskwa, był starszy chorąży Iwan Wachruszew. 27 marynarzy zaginęło.😁

IMG_20220422_220444_342.jpg

Reszta załogi pilnuje okrętu 😄

• Haha 1
Napisano
35 minut temu, bodziu000000 napisał:

Reszta załogi pilnuje okrętu 😄

Przydział się zmienił. To częsta sprawa w wojsku. W tym przypadku z jednostki nawodnej na jednostkę podwodną z nowoczesnym rosyjskim pakietem- Zero Oxygen System.

Napisano

"Jak Rosja obchodzi embargo na ropę?

Rosja ładuje surowce na tankowce pod adresem „przeznaczenie nieznane”. Co więcej, rosyjska ropa jest mieszana z inną ropą, zamieniając się na „mieszankę łotewską” i „mieszankę turkmeńską” na rynku.

Od czasu inwazji na Ukrainę w ramach tego programu załadowano 11 milionów baryłek, w porównaniu do zera przed wojną.

O tym informuje The Wall Street Journal."

Nas to nie dotyczy bo łykamy na żywca każdą ilość ruskiej ropy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie