Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol. 6

Rekomendowane odpowiedzi

Lider włoskiej Ligi przeciwko rozszerzeniu NATO. "Czy zbliżenie granic Sojuszu do granic z Rosją przybliża pokój?"

Koncentruję się na dniu dzisiejszym. Przyłączenie Finlandii i Szwecji do NATO to nie jest sprawa na dziś

— powiedział były wicepremier Włoch podczas sobotniej konwencji jego partii w Rzymie.

Są to kraje suwerenne, ale myślę tylko wyłącznie w kategoriach pokoju. Co przybliża pokój trzeba zrobić natychmiast, to co oddala, należy umieścić na liście oczekujących. Czy zbliżenie granic Sojuszu Atlantyckiego do granic z Rosją przybliża pokój? Pozostawiam wam to do osądzenia

[...]

https://wpolityce.pl/swiat/598680-salvini-przeciw-rozszerzeniu-nato-czy-to-przybliza-pokoj

Salvini, Salvini.. z kimś mi to nazwisko w raju nad Wisłą kojarzy...

15 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Lider włoskiej Ligi przeciwko rozszerzeniu NATO. "Czy zbliżenie granic Sojuszu do granic z Rosją przybliża pokój?"

Czy ten debil spagetti nie ma   mapy?! Albo niedouczony, albo... No właśnie. Co jest, Italiano?

Edytowane przez formoza58

W dniu 15.05.2022 o 16:57, balans napisał:

Nie rozumiemy się, bo ja też olewam tą całą Eurowizję. Ale złośliwość tych, którzy powinni być w stosunku do nas przynajmniej chociaż trochę obiektywni, bo mają za co, mnie mocno razi.

Nawet nie próbuj jątrzyć, bo tam zwykli  ludzie mają więcej świadomości, co się stało w tym " muzycznym chlewiku" i bez Twoich uwag , w tym przypadku, czują się nie hallo, delikatnie mówiąc...

Tak, że balans, nie próbuj, bo jest w tym przypadku, mniej więcej jak " Lokomotywie". Dlaczego? Bo nie udźwigniesz, taki to ciężar...

https://teleshow.wp.pl/eurowizja-2022-polsko-ukrainska-afera-nabiera-rozpedu-w-sieci-jest-bardzo-goraco-6769494496795520a

39 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Koncentruję się na dniu dzisiejszym. Przyłączenie Finlandii i Szwecji do NATO to nie jest sprawa na dziś

— powiedział były wicepremier Włoch podczas sobotniej konwencji jego partii w Rzymie.

Są to kraje suwerenne, ale myślę tylko wyłącznie w kategoriach pokoju. Co przybliża pokój trzeba zrobić natychmiast, to co oddala, należy umieścić na liście oczekujących. Czy zbliżenie granic Sojuszu Atlantyckiego do granic z Rosją przybliża pokój? Pozostawiam wam to do osądzenia

[...]

https://wpolityce.pl/swiat/598680-salvini-przeciw-rozszerzeniu-nato-czy-to-przybliza-pokoj

Salvini, Salvini.. z kimś mi to nazwisko w raju nad Wisłą kojarzy...

No ale to wrzuć ten post na intranet najbardziej plugawej partii w Europie, czyli urynacyjnej partii piss. Najbardziej plugawej, bo inne partie w Europie przynajmniej nie udają, czym są, a tylko partia piss udaje, jaka to jest teraz dobra dla Ukraińców, a niedobra dla Rosji.

Największy przyjaciel urynacyjnej partii piss, czyli Salvini, jest przynajmniej uczciwy; on niczego nie udaje, że jest neofaszystą trzymającym z austriackimi neonazistami z FPÖ i niemieckimi neonazistami z AfD. Tak samo, jak strategiczny partner piss. Salvini, jest bardzo uczciwy i nie udaje, że jest finansowany przez Camorrę, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie robiłby sobie selfie z Antonio Matrone, synem Franchino Matrone, ksywa „bestia” (mafijny morderca i jeden z bossów Camorry).

To jest własnie partia piss rządząca w kraju nadwiślańskim.

Poniżej Salvini z synusiem cyngla Camorry, czyli przyjaciele PiS.

Matteo Salvini'.jpg

2 godziny temu, karpik napisał:

Nienawidzę ruskich na maksa od dzieciństwa; odkąd dowiedziałem się, jak ruskie krasnoarmiejne bydło zmarnowało życie moim babkom i dziadkom (jak wielu milionom Polaków wówczas); jak strzelało do mojego dziadka (cywila), ale było tak pijane w trupa, że nie trafiło; jak strzelało dla zabawy do mojej matki (wtedy dziewczynki), ale też było tak pijane w trupa, że nie trafiło; jak dowiedziałem się (już w połowie podstawówki), jak wyglądało „wyzwalanie” Polski oraz Europy Środkowo-Wschodniej przez zwierzęta cywilizacji turańskiej z czerwoną gwiazdką na furażerkach. Nienawidzę ich na maksa także dziś, bo to jest zakała ludzkości. W walce z tym bydłem nie brałbym żadnych jeńców, bo żeby być jeńcem to trzeba sobie na to zasłużyć cywilizowanym zachowaniem.

Ale jednego im nie zazdroszczę, bo to już widać na tych filmikach, także tym. Mają oni psychozę patrzenia w niebo i nasłuchiwania. Tego nigdy nie było na żadnej wojnie. To pierwsza taka wojna w historii. W filmiku, który wrzuciłeś, a w którym ruski śmieć „przyjął na główkę” piłkę od drona było widać, że coś poczuli, że coś z nieba może ich odwiedzić i zaczęli się rozpraszać. Nieskutecznie, bo „przyjęcie na główkę” było wprost idealne.

W tym filmiku widać to samo – psychozę cichego ataku przez coś z powietrza. Ruskie śmiecie zaczynają się rozpraszać, ale nic to nie daje, a przynajmniej „wybrańcom bogów’, którzy ich „powołali do siebie”.

Tego – mimo nienawiści do ruskich – im nie zazdroszczę.

2 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

srbm- że Je... nie napisał prawdy?
Wiem, że ona boli, ale wykaż się i przyjmij na klatę...

Przecież nawet zaproponowałem aby wydał swoją teorię w formie książki. Będzie to też forma terapii.

1 minutę temu, Czlowieksniegu napisał:

srbm- czyli co? Ani kontrargumentów, ani śladów odwagi cywilnej?

Nie, że jestem zaskoczony...

Liczę na egzemplarz z autografem.

Widać że nasze firmy wysyłają na Ukrainę wszystko co mają, licząc na recenzje. I bardzo dobrze - Ukraińcom sprzęt się tak czy inaczej przyda, a my zyskamy praktyczną wiedzę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie