Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 4

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Tyr...

Ale nie pytam o Merkel, którą w Małej czerwonej książeczce opisano widocznie jako zło wcielone... Możemy się tego trzymać...

Ja pytam o tych wymienionych z nazwiska, którzy od lat na krótkiej smyczy Putina i, niektórzy, za rosyjską kasę... A których namaszczono przez prezesa i Morawickiego na sojuszników i przyjaciół...
Rozumiem, że w cię ze spodniami opuszczonymi do kostek złapałem, ale trudno- musisz się określić, czy i co dalej z tymi "sojusznikami"...

Ja nie wiem, czy ty Człowieku łapiesz na czym polega polityka skoro takie dyrdymały wypisujesz. Czy nasz sojusznik nie może mieć relacji innych niż my z naszym wrogiem? W interesie Węgier jest mieć dobre stosunki z Polską i z Rosją (teraz trochę się popsuły), tak to sobie wymyślili i tak mają. My uważamy to za błąd ale Węgry mają prawo nawet do błędów. To wolny i demokratyczny kraj.

les

"Czy nasz sojusznik nie może mieć relacji innych niż my z naszym wrogiem?"

Ja...

I, że Smoleńsk, zachowanie i pomysły Putina, wojna na Ukrainie nic nie znaczą?

Zauważ, przy okazji, że nie wspominałem o Orbanie...

PS "Naszym" wrogiem? Patrz... kolejny nr wątku, że Putin jest śmiertelnym, dosłownie i w przenośni wrogiem całego cywilizowanego Świata, a ty ... o "naszym"?

3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

les

"Czy nasz sojusznik nie może mieć relacji innych niż my z naszym wrogiem?"

Ja...

I, że Smoleńsk, zachowanie i pomysły Putina, wojna na Ukrainie nic nie znaczą?

Zauważ, przy okazji, że nie wspominałem o Orbanie...

PS "Naszym" wrogiem? Patrz... kolejny nr wątku, że Putin jest śmiertelnym, dosłownie i w przenośni wrogiem całego cywilizowanego Świata, a ty ... o "naszym"?

Oczywiście, że obecna wojna zmienia wszystko i polityka Orbana też będzie się zmieniała z powodów oczywistych. Orban z tych wszystkich postaci jest najważniejszy, bo on rządzi. Pozostali albo w ogóle nie sprawowali władzy albo mało znaczą w rządach. Rządzić a być w opozycji to są zupełnie różne światy i powinieneś o tym wiedzieć. Le Pen może gadać co chce bo jej słowa nie mają wpływu na nic, no może tobie podnoszą ciśnienie, ale w realnej polityce Francji nie znaczą nic.

"Zestrzelił Su-34, który jest znacznie lepszy i droższy" - sprostował w komentarzu Ołeksij Arestowycz, doradca prezydenta Wołodymyra Zełenskiego.

Czyżykow zlikwidował wrogi samolot przy użyciu MANPADS "Igła-1", czyli rosyjskiego ręcznego, naprowadzanego na podczerwień systemu pocisków ziemia-powietrze. Nie jest jednak zwykłym listonoszem, na Facebooku zaznacza, że uczył się w Połtawskiej Wyższej Szkole Dowództwa Pocisków Przeciwlotniczych. "Dziękuję za naukę! Śmierć okupantom! Chwała Ukrainie!" - napisał uradowany.

274883860_4924301134327989_8229172985851583663_n.jpg

les...

Zajrzyj gdzieś dalej niż do przekazu dnia... już pali licho, czy z publicznej, czy partyjnego...

"Le Pen może gadać co chce bo jej słowa nie mają wpływu na nic, no może tobie podnoszą ciśnienie, ale w realnej polityce Francji nie znaczą nic. "

vs

Marine Le Pen, kandydatka Zjednoczenia Narodowego na prezydenta Francji, wysforowała się w sondażach z powrotem na drugie miejsce. Między kandydatami prawicy - Le Pen, Erikiem Zemmourem i Valerie Pecresse - trwa zażarta walka o wejście do drugiej tury.

luty 2022

Śmigłowiec zestrzelony dzięki polskiemu Piorunowi?

W internecie pojawiło się nagranie z zestrzelenia jednego z rosyjskich śmigłowców bojowych przez ukraińskie siły.

Jak podaje Visegrad24, śmigłowiec został zestrzelony dzięki przenośnemu przeciwlotniczemu zestawowi rakietowemu Piorun, który pozwala na zwalczanie nisko lecących maszyn wroga.

Pioruny są produkcji polskiej i zostały przekazane Ukraińcom przez nasz kraj.

http://wpolityce.pl/swiat/588503-kolejne-sukcesy-ukraincow-stracono-rosyjskie-smiglowce

Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

Marine Le Pen, kandydatka Zjednoczenia Narodowego na prezydenta Francji, wysforowała się w sondażach z powrotem na drugie miejsce. Między kandydatami prawicy - Le Pen, Erikiem Zemmourem i Valerie Pecresse - trwa zażarta walka o wejście do drugiej tury.

luty 2022

I życzę jej by wygrała, bo Francję trzeba ratować przed lewactwem, liberalizmem, islamem i UE. Może dla Francji zrobi to co Thatcher dla Anglii.

les

"Le Pen może gadać co chce bo jej słowa nie mają wpływu na nic, no może tobie podnoszą ciśnienie, ale w realnej polityce Francji nie znaczą nic. "

vs

"I życzę jej by wygrała, bo Francję trzeba ratować przed lewactwem, liberalizmem, islamem i UE. "

a wszystko podane Putinowi na tacy...

No tak, ale on przecież nie twój wróg...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie