Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 4

Rekomendowane odpowiedzi

formoza

"Bucza"

Pisałem wczoraj w odpowiedzi do Je...- nie wiem dlaczego, ale to zdjęcie mi "estetycznie" dokumentnie do 2022 nie pasuje.
Cholera wie, czy to nie inne miejsce, inne okoliczności przyrody, inna data...

Co nie zmienia faktu, że z okolic Buczy jest sporo filmów ze sprzętem, który dalej nie pojedzie, pomijając lawetę czy palniki do cięcia złomu...

32 minuty temu, formoza58 napisał:

.ukr dziewczyny.jpg

Zdjęcie ładne, sympatyczne, patriotyczne, ale... chyba dobra (rekrutacyjna) szkoła military public affairs, bo jak na razie nie ma poboru wśród ukraińskich kobiet, a wśród tych, które przed wojną służyły zawodowo to aż tak na pęczki ślicznotek chyba by nie było.

Nie potępiam, przeciwnie, ale to zdjęcie jest chyba raczej propagandowe, choć oczywiście nie wykluczam pomyłki.

12 godzin temu, Landszaft napisał:

Balans czytam i nie dziwię się że mnogo towarzystwa tobie dogryza bo na polityce  to się kompletnie nie znasz i starasz się to usilnie udowodnić .

Pewnie się nie znam, ale niestety sprawdza się wszystko co tu wcześniej napisałem. A jakoś 8 lat temu napisałem [może się to zachowało], że najgorsze co spotkało Ukrainę i jej mieszkańców, to kolorowe rewolucje i pucz na majdanie, bo to oznacza upadek tego kraju i tak przy okazji to my najbardziej oberwiemy odłamkami. Pomijam tu kwestię tamtejszych oligarchów, którzy rozkradli kraj, który kiedyś był najbogatszą republiką CCCP, a teraz stał się najbiedniejszym krajem w Europie. Jeżeli Dzikie Pola to Europa... 

A ludzi żal, bo na wojnie najbardziej cierpią ci niewinni.

2 minuty temu, balans napisał:

Pewnie się nie znam, ale niestety sprawdza się wszystko co tu wcześniej napisałem. A jakoś 8 lat temu napisałem [może się to zachowało], że najgorsze co spotkało Ukrainę i jej mieszkańców, to kolorowe rewolucje i pucz na majdanie, bo to oznacza upadek tego kraju i tak przy okazji to my najbardziej oberwiemy odłamkami. Pomijam tu kwestię tamtejszych oligarchów, którzy rozkradli kraj, który kiedyś był najbogatszą republiką CCCP, a teraz stał się najbiedniejszym krajem w Europie. Jeżeli Dzikie Pola to Europa... 

A ludzi żal, bo na wojnie najbardziej cierpią ci niewinni.

Yeti- możesz zamknąć znowu ryj temu dywersantowi?

26 minut temu, karpik napisał:

Yeti- możesz zamknąć znowu ryj temu dywersantowi?

Widzę, że prawda zabolała. A ryj to ma krowa i twoja teściowa...

Swoją drogą, to miałem do teraz zupełnie inną opinię o tobie, ale się myliłem.

Bez odbioru.

Balans

"Pewnie się nie znam, ale niestety sprawdza się wszystko co tu wcześniej napisałem.."

I dlatego pokojowo nastawione armie Rosji i Białorusi postanowiły przekonać Ukraińców, jak im źle na tej Ukrainie. Oczywiście w odpowiedzi na ukraińskie bombardowania miast, wsi, szkół, szpitali a nawet винные магазины...

To, że przy okazji zamordują dziesiątki tysięcy Ukraińców, że zniszczą gospodarkę, infrastrukturę, to widać tak musi być. Durni Ukraińcy miast chlebem i solą, to z koktajlami Mołotowa- samo to wystarczy, żeby ich wymordować z zimną krwią. A, że Iskanderami? Cóż.. życie Białorusa czy Rosjanina ważniejsze i cenniejsze, niż jakiegoś tam Ukraińca, któremu się w dodatku Zachodu zachciało..

A, że Janukowycz ma wrócić? Widać ci durni Rzymianie nie docenili jego osoby i dokumentnie niepotrzebnie zachłysnęli się np demokracją... A wyrok nieważny, źle sędziów dobrali...

Szczęście, że Białoruś i Rosja to kraje o ugruntowanej i sprawnie działającej demokracji, z trójpodziałem władzy, wyborami i takie tam...
Oligarchów w nich nie ma, ludzie bogaci i szczęśliwi, kraje mlekiem i miodem płynące- a kto twierdzi inaczej, tego Aleksander z Włodzimierzem przekonają, że błądzi...

15 minut temu, balans napisał:

Widzę, że prawda zabolała. A ryj to ma krowa i twoja teściowa...

Swoją drogą, to miałem do teraz zupełnie inną opinię o tobie, ale się myliłem.

Bez odbioru.

Prosta matematyka.

Wróg mojego wroga jest moim przyjacielem.

Ty, jako wróg wroga mojego wroga jesteś moim wrogiem.

13 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

karpik

"Yeti- możesz zamknąć znowu ryj temu dywersantowi?"

Nie...koniecznie. Nie musisz z obrzydzeniem oglądać RT czy innych- masz wersję rosyjską podaną na tacy...

Rosja uprzedziła, że bazy NATO na rzut beretu od Moskwy oznaczać będą wojnę. No i jest wojna, tyle że proxy i nic dobrego dla nas z tego nie będzie i dla Europy pewnie też. I jeszcze jedno - nigdy nie wchodziłem na rosyjskie strony, a ostatnich ruskich [wystraszonych zresztą] widziałem w mojej wiosce w sierpniu 1991 roku podczas puczu Janajewa, gdy weszli do sklepu gdzie był telewizor i się pytali co co się tam u nich wyprawia.

Zaraz się odezwą głosy w UE, że Ukraińcy pogardzają mniejszościami LGBT ;)
W większości relacji z pola bitwy dominują trzy słowa: Su..., bl... i "pidry" względnie "pidorasy" (naturalnie "jiobanyje").
Dziś pod jednym z filmików podpis nazywający "kacapskich chytrożopych pidorasów" :D
M.

• Super 1
  • Haha 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie