Tyr Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 Czy nie można tej spurek zabrać obywatelstwa i zrobić pushbacka? Fundusze UE na uchodźców z Ukrainy. Poprawki nie poparła jedna polska europoseł (msn.com)
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 Pasuje, zawsze się mnoży ruskie x10. Tak jak i w drugowojennych kwitach.
karpik Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 12 minut temu, srbm napisał: Nie wklejajcie zdjęć po rusku bo ja nie znam tych literek, lub chociaż proszę streścić sens po polskiemu 1
Czlowieksniegu Napisano 2 Marzec 2022 Autor Napisano 2 Marzec 2022 karpik- masz tam podane dwie liczby... Obie ważne, choć miejmy nadzieję, że mocno zaniżone... Nie, że wymienionym wśród tych liczb źle życzę, ale... w Norymberdze też coś o wykonywaniu rozkazów opowiadali...
les05 Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 Gdyby teraz wprowadzić do akcji silne zgrupowanie natowskiego lotnictwa, to Ukraina byłaby jeszcze do uratowania. Ale nikt nie chce umierać za Kijów, ja też.
Tyr Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 Drony i amunicja krążąca w dużych ilościach by starczyła.
Czlowieksniegu Napisano 2 Marzec 2022 Autor Napisano 2 Marzec 2022 les "Gdyby teraz wprowadzić do akcji silne zgrupowanie natowskiego lotnictwa, to Ukraina byłaby jeszcze do uratowania. Ale nikt nie chce umierać za Kijów, ja też." W przeciwieństwie do Ziemi...
srbm Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 Straty ukraińskie według Rosjan - 2870 zabitych, 3700 rannych, 572 jeńców.
les05 Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 2 minuty temu, Tyr napisał: Drony i amunicja krążąca w dużych ilościach by starczyła. Na początku by wystarczyła, ale interwencja lotnictwa po pewnym czasie byłaby konieczna.
les05 Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 2 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: les "Gdyby teraz wprowadzić do akcji silne zgrupowanie natowskiego lotnictwa, to Ukraina byłaby jeszcze do uratowania. Ale nikt nie chce umierać za Kijów, ja też." W przeciwieństwie do Ziemi... Wiem, wiem, Ziemia umiera, Greta mówiła.
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 Międzynarodowa Federacja Felinologiczna przestaje akceptować rodowody kotów hodowanych w Rosji oraz zabrania kotom należącym do Rosjan występować w pokazach.
les05 Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 5 minut temu, bjar_1 napisał: Międzynarodowa Federacja Felinologiczna przestaje akceptować rodowody kotów hodowanych w Rosji oraz zabrania kotom należącym do Rosjan występować w pokazach. Ruskie koty jej tego nie darują.
Speedy Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 21 minut temu, karpik napisał: Nie wklejajcie zdjęć po rusku bo ja nie znam tych literek, lub chociaż proszę streścić sens po polskiemu Służę tłumaczeniem: RIA Nowosti Wydanie państwowe, Rosja Ministerstwo Obrony: Wśród naszych towarzyszy, uczestniczących w specjalnej operacji wojskowej, są straty - 498 rosyjskich żołnierzy zginęło przy wypełnianiu żołnierskiego obowiązku, 1597 naszych towarzyszy odniosło rany.
balans Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 Trwa właśnie wojna proxy USA - Rosja, a Ukraińcy robią tam tylko za mięso armatnie. Przecież całkiem niedawno tu na forum przed wojną napisałem, że: 1. Amerykanom zależy na tym, aby zablokować NS2. 2. Amerykanom bardzo zależy na tym, aby maksymalnie osłabić Rosję sankcjami. 3. Amerykanie mają w planie założyć swoje bazy na UPAinie, a Rosja na to, że to oznacza przyparcie ich do ściany, a więc wojnę... Pisałem również, że Zełenski ma do wyboru - albo wojnę, albo u siebie nowy majdan. Wybrał wojnę [ostrzeliwując infrastrukturę krytyczną w Donbasie i Ługańsku], tyle że liczył, że NATO będzie walczyć, ale Wielki Wuj się nie zgodził. A odnośnie obecnej wojny i pomijając prymitywną propagandę SBU czy NEXTY, to wygląda na to, że Rosjanie trochę się na początku przeliczyli - chyba myśleli, że to będzie misja "policyjna"? No i wysłali zbyt słabe siły, a do tego nie mogą zastosować taktyki NATO z Jugosławii, czyli pozbawić miast infrastruktury krytycznej, no i użyć na maksa artylerii, bo mają tam sporo sympatyków.
les05 Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 Należy natychmiast zabezpieczyć dzieła sztuki przed zniszczeniem. Na początek, ze Lwowa trzeba wszystkie dzieła sztuki, nadające się do transportu, przewieść do Polski.
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 https://www.onet.pl/informacje/onetopole/wojna-rosja-ukraina-grupa-polakow-jedzie-walczyc-w-ukrainie/1kzewqv,79cfc278
bjar_1 Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 Wielokrotnie słyszałem obawy, ze Ci migranci, którzy nie tak dawno byli wpychani na polską granicę przez władze białoruskie przemieścili się teraz na Ukrainę i wraz z falą uchodźców idą do Polski. Nie mamy żadnego takiego dowodu, aby taka sytuacja miała miejsce - zapewnił Andrzej Duda.
les05 Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 1 minutę temu, bjar_1 napisał: Wielokrotnie słyszałem obawy, ze Ci migranci, którzy nie tak dawno byli wpychani na polską granicę przez władze białoruskie przemieścili się teraz na Ukrainę i wraz z falą uchodźców idą do Polski. Nie mamy żadnego takiego dowodu, aby taka sytuacja miała miejsce - zapewnił Andrzej Duda. Dlatego z Brukseli przyjechali do Przemyśla sprawdzić, czy dobrze traktujemy czarnych i śniadych, oczywiście przy okazji zerknęli na Ukraińców, ale bez zbytniej empatii, w końcu to tylko biali supremaci.
Tyr Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 (edytowane) 17 minut temu, balans napisał: Trwa właśnie wojna proxy USA - Rosja, a Ukraińcy robią tam tylko za mięso armatnie. Przecież całkiem niedawno tu na forum przed wojną napisałem, że: 1. Amerykanom zależy na tym, aby zablokować NS2. 2. Amerykanom bardzo zależy na tym, aby maksymalnie osłabić Rosję sankcjami. 3. Amerykanie mają w planie założyć swoje bazy na UPAinie, a Rosja na to, że to oznacza przyparcie ich do ściany, a więc wojnę... Pisałem również, że Zełenski ma do wyboru - albo wojnę, albo u siebie nowy majdan. Wybrał wojnę [ostrzeliwując infrastrukturę krytyczną w Donbasie i Ługańsku], tyle że liczył, że NATO będzie walczyć, ale Wielki Wuj się nie zgodził. A odnośnie obecnej wojny i pomijając prymitywną propagandę SBU czy NEXTY, to wygląda na to, że Rosjanie trochę się na początku przeliczyli - chyba myśleli, że to będzie misja "policyjna"? No i wysłali zbyt słabe siły, a do tego nie mogą zastosować taktyki NATO z Jugosławii, czyli pozbawić miast infrastruktury krytycznej, no i użyć na maksa artylerii, bo mają tam sporo sympatyków. I amerykanie napadli na Ukrainę... balans kremlowski trollu иди - ty już wiesz gdzie... jakiejś tuby propagandowej putlera zapomnieli wyłączyć, że nadal masz dostęp do przekazu dnia z kremla? Edytowane 2 Marzec 2022 przez Tyr
karpik Napisano 2 Marzec 2022 Napisano 2 Marzec 2022 "Zła wiadomość dla rosyjskich żołnierzy. Dziś na Ukrainę przybyło z Niemiec 500 Stingerów i 1000 granatników przeciwpancernych Panzerfaust 3. Oznacza to, że wkrótce lista 5840 rosyjskich żołnierzy zabitych od początku wojny zostanie uzupełniona." 1
Rekomendowane odpowiedzi