Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 4

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

les

"Gdyby teraz wprowadzić do akcji silne zgrupowanie natowskiego lotnictwa, to Ukraina byłaby jeszcze do uratowania. Ale nikt nie chce umierać za Kijów, ja też."

W przeciwieństwie do Ziemi...

Wiem, wiem, Ziemia umiera, Greta mówiła.

5 minut temu, bjar_1 napisał:

Międzynarodowa Federacja Felinologiczna przestaje akceptować rodowody kotów hodowanych w Rosji oraz zabrania kotom należącym do Rosjan występować w pokazach.

Ruskie koty jej tego nie darują.

21 minut temu, karpik napisał:

Nie wklejajcie zdjęć po rusku bo ja nie znam tych literek, lub chociaż proszę streścić sens po polskiemu 😁

Służę tłumaczeniem:

RIA Nowosti

Wydanie państwowe, Rosja

Ministerstwo Obrony: Wśród naszych towarzyszy, uczestniczących w specjalnej operacji wojskowej, są straty - 498 rosyjskich żołnierzy zginęło przy wypełnianiu żołnierskiego obowiązku, 1597 naszych towarzyszy odniosło rany.

Trwa właśnie wojna proxy USA - Rosja, a Ukraińcy robią tam tylko za mięso armatnie. Przecież całkiem niedawno tu na forum przed wojną napisałem, że:

1. Amerykanom zależy na tym, aby zablokować NS2.

2. Amerykanom bardzo zależy na tym, aby maksymalnie osłabić Rosję sankcjami.

3. Amerykanie mają w planie założyć swoje bazy na UPAinie, a Rosja na to, że to oznacza przyparcie ich do ściany, a więc wojnę...

Pisałem również, że Zełenski ma do wyboru - albo wojnę, albo u siebie nowy majdan. Wybrał wojnę [ostrzeliwując infrastrukturę krytyczną w Donbasie i Ługańsku], tyle że liczył, że NATO będzie walczyć, ale Wielki Wuj się nie zgodził.

A odnośnie obecnej wojny i pomijając prymitywną propagandę SBU czy NEXTY, to wygląda na to, że Rosjanie trochę się na początku przeliczyli - chyba myśleli, że to będzie misja "policyjna"? No i wysłali zbyt słabe siły, a do tego nie mogą zastosować taktyki NATO z Jugosławii, czyli pozbawić miast infrastruktury krytycznej, no i użyć na maksa artylerii, bo mają tam sporo sympatyków.

Wielokrotnie słyszałem obawy, ze Ci migranci, którzy nie tak dawno byli wpychani na polską granicę przez władze białoruskie przemieścili się teraz na Ukrainę i wraz z falą uchodźców idą do Polski. Nie mamy żadnego takiego dowodu, aby taka sytuacja miała miejsce - zapewnił Andrzej Duda.

1 minutę temu, bjar_1 napisał:

Wielokrotnie słyszałem obawy, ze Ci migranci, którzy nie tak dawno byli wpychani na polską granicę przez władze białoruskie przemieścili się teraz na Ukrainę i wraz z falą uchodźców idą do Polski. Nie mamy żadnego takiego dowodu, aby taka sytuacja miała miejsce - zapewnił Andrzej Duda.

Dlatego z Brukseli przyjechali do Przemyśla sprawdzić, czy dobrze traktujemy czarnych i śniadych, oczywiście przy okazji zerknęli na Ukraińców, ale bez zbytniej empatii, w końcu to tylko biali supremaci.

17 minut temu, balans napisał:

Trwa właśnie wojna proxy USA - Rosja, a Ukraińcy robią tam tylko za mięso armatnie. Przecież całkiem niedawno tu na forum przed wojną napisałem, że:

1. Amerykanom zależy na tym, aby zablokować NS2.

2. Amerykanom bardzo zależy na tym, aby maksymalnie osłabić Rosję sankcjami.

3. Amerykanie mają w planie założyć swoje bazy na UPAinie, a Rosja na to, że to oznacza przyparcie ich do ściany, a więc wojnę...

Pisałem również, że Zełenski ma do wyboru - albo wojnę, albo u siebie nowy majdan. Wybrał wojnę [ostrzeliwując infrastrukturę krytyczną w Donbasie i Ługańsku], tyle że liczył, że NATO będzie walczyć, ale Wielki Wuj się nie zgodził.

A odnośnie obecnej wojny i pomijając prymitywną propagandę SBU czy NEXTY, to wygląda na to, że Rosjanie trochę się na początku przeliczyli - chyba myśleli, że to będzie misja "policyjna"? No i wysłali zbyt słabe siły, a do tego nie mogą zastosować taktyki NATO z Jugosławii, czyli pozbawić miast infrastruktury krytycznej, no i użyć na maksa artylerii, bo mają tam sporo sympatyków.

I amerykanie napadli na Ukrainę... balans kremlowski trollu иди - ty już wiesz gdzie...

jakiejś tuby propagandowej putlera zapomnieli wyłączyć, że nadal masz dostęp do przekazu dnia z kremla?

Edytowane przez Tyr

"Zła wiadomość dla rosyjskich żołnierzy.

Dziś na Ukrainę przybyło z Niemiec 500 Stingerów i 1000 granatników przeciwpancernych Panzerfaust 3.

Oznacza to, że wkrótce lista 5840 rosyjskich żołnierzy zabitych od początku wojny zostanie uzupełniona."

• Tak trzymać 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie