Skocz do zawartości

Figury ● Rozdział VII

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

karpik- ciesz się, jak jako mieszkaniec Stolycy zDolnego Śląska dostawałem różne- o wyborach, o zmianie w TV, nawet o burzy czy huraganie, ale... o Odrze jeszcze (?) nie dostałem...

Co gorsza, za kilka dni w Lubuskie się wybieramy...

Mi właśnie drugie przyszło, takie samo. Polski ordung😅

1 godzinę temu, balans napisał:

No to teraz wyobraźmy sobie, że jest wojna i doszło do skażenia chemicznego i do tego przy zupełnym braku schronów dla ludności cywilnej...

Poleciały właśnie głowy. Sprawa zamknięta. Jeżeli wina była, to po stronie starej ekipy i Niemców. 

Edytowane przez karpik

Następnym razem zareaguje:

Jak podkreślił premier, wnioski na przyszłość zostaną wyciągnięte, a procedury ulepszone." Odpowiedzialność urzędników to kwestia ważna, ale teraz najbardziej na sercu leży nam ochrona ludzi i przyrody" - zaznaczył. 

"FBI znalazło 11 zestawów tajnych dokumentów podczas przeszukania posiadłości Trumpa. Może stanąć w obliczu więzienia – The Wall Street Journal i Politico

Funkcjonariusze znaleźli cztery paczki oznaczone "ściśle tajne", trzy - oznaczone "tajne", trzy kolejne - poufne. Wśród znalezionych - profil „prezydenta Francji”.

Istnieje również infa, że istniały tajne materiały związane z bronią jądrową. Niektóre media sugerują nawet, że Trump może być zwerbowanym agentem Federacji Rosyjskiej."

3 godziny temu, balans napisał:

To, że akurat dwóch dupków polecało [ciekawe gdzie teraz trafią?], nie zmienia faktu, że doszło do gigantycznej katastrofy ekologicznej, a państwo z tektury przez dwa tygodnie zupełnie nie reagowało.

po uj ich dymisjonowano? niech naprawiają co spier.....lili. Nic lepszego spotkać ich nie mogło. A ten teść Sasina nie poleciał?

Podsłuchane w piekarni, warzywniaku, przy okazji zakupów wędlin...

- Odrę zatruli Niemcy, bo tak już mają...
- Odrę zatruli Niemcy, żeby nasza socjalistyczna Ojczyzna nie mogła z niej zrobić spławnego szlaku transportowego...
- Odrę zatruł Putin, żeby Polskę z Niemcami skłócić...
- Odrę zatruł Trzaskowski mszcząc się za Czajkę...

Dobrze, że od żony nie miałem za długiej listy zakupów...

12 godzin temu, karpik napisał:

"FBI znalazło 11 zestawów tajnych dokumentów podczas przeszukania posiadłości Trumpa. Może stanąć w obliczu więzienia – The Wall Street Journal i Politico

Funkcjonariusze znaleźli cztery paczki oznaczone "ściśle tajne", trzy - oznaczone "tajne", trzy kolejne - poufne. Wśród znalezionych - profil „prezydenta Francji”.

Istnieje również infa, że istniały tajne materiały związane z bronią jądrową. Niektóre media sugerują nawet, że Trump może być zwerbowanym agentem Federacji Rosyjskiej."

32 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Podsłuchane w piekarni, warzywniaku, przy okazji zakupów wędlin...

- Odrę zatruli Niemcy, bo tak już mają...
- Odrę zatruli Niemcy, żeby nasza socjalistyczna Ojczyzna nie mogła z niej zrobić spławnego szlaku transportowego...
- Odrę zatruł Putin, żeby Polskę z Niemcami skłócić...
- Odrę zatruł Trzaskowski mszcząc się za Czajkę...

Dobrze, że od żony nie miałem za długiej listy zakupów...

winny.jpg

13 godzin temu, fala napisał:

po uj ich dymisjonowano? niech naprawiają co spier.....lili. Nic lepszego spotkać ich nie mogło. A ten teść Sasina nie poleciał?

A ja bym im kazał zbierać te martwe ryby. Swoją drogą, to państwowe służby robią wszystko aby nie wykryć sprawców. Bo jaki problem jest skontrolować dokładnie wszystkie zakłady powyżej Oławy? A przy tym wyznaczyć wysoką nagrodę, powiedzmy 100 tyś. za ujawnienie sprawcy zatrucia Odry, w której na długości kilkuset kilometrów przestało istnieć życie biologiczne. Ale jak mamy państwo z tektury i styropianu, to mnie już nic nie zaskoczy...

https://www.onet.pl/styl-zycia/whitemad/zatrucie-odry-dziewiec-absurdalnych-watkow-w-tej-sprawie/dpw94tf,30bc1058

24 minuty temu, balans napisał:

Bo jaki problem jest skontrolować dokładnie wszystkie zakłady powyżej Oławy? A przy tym wyznaczyć wysoką nagrodę, powiedzmy 100 tyś. za ujawnienie sprawcy zatrucia Odry, w której na długości kilkuset kilometrów przestało istnieć życie biologiczne. Ale jak mamy państwo z tektury i styropianu, to mnie już nic nie zaskoczy...

Weźno looknij na tą Ozdobę , ty od kogoś takiego wymagasz takich karkołomnych działań, a bo to i wymyśleć trzeba a to decyzję podjąć , bez konsultacji z zerem i prezesem się nie godzi. Poza tym wszyscy na urlopach , nikt nie będzie zarywał wypoczynku dla zatrutej jednej rzeki.

15 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

+/- tydzień od pierwszych zgłoszeń...

Wojewódzcy Inspektorzy Ochrony Środowiska z trzech regionów: Dolnego Śląska, Opolszczyzny i Śląska - Mariusz Wojewódka, Wojciech Jarczak, Agata Bucko-Serafin

wojewodowie Sławomir Kłosowski, Jarosław Obremski. Jarosław Wieczorek

z28786076IH,Pismo-GIOS-do-Wojewodzkich-Inspektorow-Ochrony-Sro.jpg

z28786077IH,Pismo-GIOS-do-wojewodow-z-3-sierpnia-2022-r-.jpg

Wszyscy z przewodniej siły narodu, to jak oni mogli podjąć jakieś samodzielne decyzje? Kurdupel by się obraził i nie tylko ich , ale i ich rodziny z posad zwolnił. Zapłacimy Niemcom takie odszkodowanie , przy których kwoty roszczeń o reparacje wojenne to będą drobne.

[...]

– Nie widzimy bezpośredniego zagrożenia dla życia ludzkiego. Nasze badania tego nie potwierdzają, ale będziemy to monitorować - zapewniał wiceszef MSWiA. – Jestem przekonany, że ten zakaz wejścia do rzeki, jest takim prewencyjnym zakazem w dużym stopniu, niemniej jednak, jeżeli padają zwierzęta, także może to nie być korzystne dla ludzi, stąd te zakazy podjęte w trzech województwach - wskazał.

[...]

https://tvrepublika.pl/Przebadali-probki-wody-z-Odry-Czy-sa-tam-metale-ciezkie,141101.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie