Skocz do zawartości

Figury level VI

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

balans- ale, że co?

Przewodnia partia narodu zaliczyła w ostatnich dniach taka makabryczną liczbę wpadek, że postanowiła uciec do przodu i wrócić do Lex TVN...

Ciekawe, dlaczego nałożyło się to, przez przypadek oczywista oczywistość, na nowe informacje o Szydło, na informacje z URE, na spięcia dotyczące paszportów C-19, itp, itd...

20 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

balans- ale, że co?

Przewodnia partia narodu zaliczyła w ostatnich dniach taka makabryczną liczbę wpadek, że postanowiła uciec do przodu i wrócić do Lex TVN...

Ciekawe, dlaczego nałożyło się to, przez przypadek oczywista oczywistość, na nowe informacje o Szydło, na informacje z URE, na spięcia dotyczące paszportów C-19, itp, itd...

Na to wygląda. Sytuacja jest nieciekawa - polityka spłacania długu za pomocą inflacji wymknęła się z pod kontroli - w sklepach drożyzna, a do tego PiS z udziałem debili z opozycji dzielnie wywalczył dla Europy i Polski kosmiczne ceny gazu. Prąd też mocno w górę, bo elektrownie pod światłym kierownictwem ludzi z Partii mają część bloków wyłączonych, a dla tych pracujących już zaczyna brakować węgla, no i jeszcze doszły opłaty za CO2. A do tego nie wiadomo czy i kiedy dostaniemy ekstra środki z UE, no i jeszcze ta pandemia, na którą zaczynają umierać nawet ci zaszczepieni. A tu zima za pasem...

21 minut temu, Tyr napisał:

Jakim trzeba być idiotą, żeby wszystkie katastrofy sprowadzone na unię i nie tylko przypisywać rządzącym... 

A kto dzielnie wywalczył zablokowanie NS2 [pomijam już, że mógł być Jamal 2], a więc automatycznie spowodował wzrost cen gazu spotowego nawet o 1000%, jak nie nasi rządzący, zresztą z udziałem naszej debilnej opozycji. No kto?

Tak więc idiotów poszukaj sobie we własnej rodzinie...

7 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

takafura...

Nie, nie sądzę- powody są dwa: pośpiech i Piotr Świec, z którego próbowano wariata zrobić...

Wygląda na to, że dowiedziałeś się o całej historii dopiero wczoraj- onet chyba zbytnio nie rozpisywał się o śmierci Diduszki. 
Jest jeszcze jedna możliwość- uznałeś za tragedię zdemaskowanie "zabitego".

1 minutę temu, Czlowieksniegu napisał:

srbm

"Wygląda na to, że dowiedziałeś się o całej historii dopiero wczoraj- onet chyba zbytnio nie rozpisywał się o śmierci Diduszki. "

Nie wiem, jak tam onet, ale masz rację- nie wiedziałbym kto to Diduszka, gdyby nie twój wpis...

A ostrzegałem.

9 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

srbm

"Wygląda na to, że dowiedziałeś się o całej historii dopiero wczoraj- onet chyba zbytnio nie rozpisywał się o śmierci Diduszki. "

Nie wiem, jak tam onet, ale masz rację- nie wiedziałbym kto to Diduszka, gdyby nie twój wpis...

To być może nie wiesz najciekawszego.

Diduszko upozował się na Benno Ohnesorga. Był to student zastrzelony przez policjanta w czasie rewolty w 1968 roku. Zdjęcie stało się symbolem brutalności policji, każdy starszy Niemiec je kojarzy. No i zdjęcie prawie zabitego Diduszki pojawiło sie w wielu mediach zachodnich opisujących protesty w Polsce.

Ps. Policjant który zastrzelił studenta był agentem Stasi.

2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

Myślisz, że po zmianie władzy to pisowskie bydło, ta hołota, ta szumowina, te męty nie bekną za to z paragrafu karnego za złamanie regulaminu Sejmu? Otóż bekną.

17 minut temu, Tyr napisał:

balans, ty nadal albo przygłup,  albo  tuba rosyjska albo oba dwa...

Kiedy za dyżurnego PRZYGŁUPA ty tu robisz, a ja przy tobie nie mam szans...

Zapamiętaj sobie raz na zawsze - Europa potrzebuje bardzo dużo taniego gazu, a taki może jej zapewnić tylko Rosja. Polska tak przy okazji mogła stać się hubem gazowym dla Zachodu i zarabiać miliardy na swoim położeniu geostrategicznym, zamiast go przeklinać. Ale górę wzięło przekonanie naszych, beznadziejnych zresztą "elit", o naszej Misji na Wschodzie, czyli Mesjaniźmie i gierdroyciźmie.  Bo dbanie o polskie interesy by zaszkodziło Ukrainie, która zresztą szykanuje naszą mniejszość u siebie i nie pozwala na ekshumację dołów śmierci z okrutnie pomordowanymi Polakami, w większości zresztą kobietami, starcami i dziećmi. A obecnie blokując NS2 jesteśmy jak ten pies ogrodnika, który sam nie zje i drugiemu nie da. Wszystko fajnie, ale rykoszetem wszyscy za taką politykę zapłacimy bardzo wysoką cenę, a Rząd i tak się wyżywi...

1 minutę temu, Czlowieksniegu napisał:

Prrrrrrrrrrr...

Szkoda, że mój dziadek nie jest tutejszym forumowiczem. On miał przed wojna piękną luksusową bryczkę i rozumiałby powyższe. Ja to mam słaby kumatox na prrrrrrrrrr. Jam Ci tylko prosty pilot i do mnie to trzeba mówić - Sierra Papa wracaj na kurs... :-)

9 minut temu, balans napisał:

Zapamiętaj sobie raz na zawsze - Europa potrzebuje bardzo dużo taniego gazu, a taki może jej zapewnić tylko Rosja.

Jak zwykle wrzucisz na osłodę jakiś okruszek prawdy.

I jak zwykle pomijasz najważniejsze - gdy już cała Europa będzie zależna od fajnego, taniego Rosyjskiego gazu to będzie to sukces Rosji porównywalny ze zdobyciem Berlina przez Krasnają Armię.

Nie dostrzegają tego dwa typy ludzi o których wielokrotnie wspominałem.

Edytowane przez takafura

20 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Szkoda, że mój dziadek nie jest tutejszym forumowiczem. On miał przed wojna piękną luksusową bryczkę i rozumiałby powyższe. Ja to mam słaby kumatox na prrrrrrrrrr. Jam Ci tylko prosty pilot i do mnie to trzeba mówić - Sierra Papa wracaj na kurs... :-)

Ale na koniach nie umiał... 

11 minut temu, takafura napisał:

I jak zwykle pomijasz najważniejsze - gdy już cała Europa będzie zależna od fajnego, taniego Rosyjskiego gazu to będzie to sukces Rosji porównywalny ze zdobyciem Berlina przez Krasnają Armię.

Pomijając złośliwości, to przestań się przejmować Europą, bo ona sobie doskonale poradzi, gdyby co, to nawet z Rosją, bo UE jako całość jest 2-gą potęgą ekonomiczną na świecie [co zresztą boli Amerykanów]. Tym bardziej przestań się przejmować, bo nami nikt się nie przejmuje, a co najwyżej uważa nas za bufor i ewentualnie strefę zgniotu. A rywalizacji z Rosją i tak nie wygramy, bo to zupełnie inna liga jest...

1 minutę temu, balans napisał:

Pomijając złośliwości, to przestań się przejmować Europą, bo ona sobie doskonale poradzi, gdyby co, to nawet z Rosją, bo UE jako całość jest 2-gą potęgą ekonomiczną na świecie [co zresztą boli Amerykanów]. Tym bardziej przestań się przejmować, bo nami nikt się nie przejmuje, a co najwyżej uważa nas za bufor i ewentualnie strefę zgniotu. A rywalizacji z Rosją i tak nie wygramy, bo to zupełnie inna liga jest...

Właśnie słyszę, że Prowornyj się pali...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie