Skocz do zawartości

Figury Level V

fala

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

Figura wojskowa.

Wczoraj dziennikarka wp.pl napisała, że „Mesko S.A., wiodąca spółka Polskiej Grupy Zbrojeniowej, ofertę rakietową rozwija od blisko 100 lat”.

Czy ktoś mógłby przypomnieć, ile samolotów Luftwaffe zestrzeliły w '39 kierowane i niekierowane pociski rakietowe z Mesko?

I co, nikt nic? Ani Marius Emmerling, ani nikt z polskich badaczy nie wie, ile pocisków rakietowych z Mesko uzyskało trafienia w samoloty Luftwaffe w 1939 r.?

Oślizła (ale za pieniądze) kolaboracja wp.pl z PiS – i dziennikarskie martwe dusze wp.pl wielbiące PiS – są dobrze zdiagnozowane, stąd dziwić musi skromność tezy dziennikarki Moniki Rosmanowskiej. Wszakże nauczyliśmy Francuzów jeść widelcem, to dlaczego Mesko pod rządami PiS zajmuje się techniką rakietową od zaledwie 100 lat? Przecież nikt inny, jak Mesko w roku 969 nauczyło Chińczyków wytwarzania pierwszych rakiet i środka napędowego do nich.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Spirit

"Najbardziej lubię gdy w TVN i GW spotyka się dziennikarz z politykami, wszyscy są dziećmi oficerów NKWD/UB i płaczą nad łamaniem zasad demokracji w Polsce…"

Nie mam pojęcia i dokumentnie mi lata, czy i co z domu wyniosłeś.

Ale dla każdej osoby o ilorazie inteligencji wyższym od ameby* i odrobinie choć dobrego wychowania, zwrot "Chętnie naplułbym ci w twarz" jest obraźliwy i wystawiający obraz żenady wychowawczej autor.

PS Mówią ci coś nazwiska Kryże, Piotrowski? O Rajmundzie K. nie wspomnę, choć na prawilno patriotycznej stronie internetów można sporo "ciekawostek" o nim znaleźć..

Napisano
Teraz, takafura napisał:

w Końskich będzie się zatrzymywać co najmniej 8 pociągów regionalnych dziennie

Pożyjemy, zobaczymy. Jak na razie to województwo nie ma nawet taboru do obsługi tej trasy ;)

Napisano

Bawić się, to trzeba potrafić:

Anita Czerwińska znalazła wytłumaczenia dla odejścia trojga posłów z partii i klubu parlamentarnego PiS. Rzeczniczka partii przekonywała, że Zbigniew Girzyński odszedł ze względu na działania CBA w firmie jego kolegi, Adama Hofmana, a w stosunku do Arkadiusza Czartoryskiego "też toczy się postępowanie". Posłanka Małgorzata Janowska z kolei "została wprowadzona w błąd".

Napisano
W dniu 18.06.2021 o 15:30, Czlowieksniegu napisał:

Kaczyński

"Analiza naszych służb oraz służb specjalnych naszych sojuszników pozwala na jednoznaczne stwierdzenie, że atak cybernetyczny został przeprowadzony z terenu Federacji Rosyjskiej. Jego skala i zasięg są szerokie."

Ten kompetentny inaczej głupiec nawet nie wie, co mówi. Polscy cybernetycy przeciwko temu zaprotestowali. Cybernetyka nie ma nic wspólnego z tym, co się stało z e-mailami kacyków rządzących. Hatakumba głupoty.

Napisano
W dniu 19.06.2021 o 08:06, takafura napisał:

Autentyczności tamtych nagrań nikt nie kwestionował.

Czyli zgodnie z Twoją oraz miłościwie nam panującą linią - nie przyznawać się i już nie jesteśmy niczemu winni.

Jakby policzyć to kilka wałów obecnej ekipy kosztowało każdego podatnika już kilkaset złociszy a to dopiero początek. Zaczynam tęsknić za ośmiorniczkami...

Napisano
57 minut temu, szutnik napisał:

Czyli zgodnie z Twoją oraz miłościwie nam panującą linią - nie przyznawać się i już nie jesteśmy niczemu winni.

Ja tylko sugeruję nieśmiało trzymanie się możliwych do zweryfikowania faktów.

Ale jak lubisz łykać jak pelikan każde niesprawdzalne pomówienie spreparowane i opublikowane przez hakerów "amatorów" np. w "Telegramie" to smacznego. Pamiętaj tylko że przy takim serwowanym przez służby menu biegunka pewna. Umysłowa oczywiście :)

Napisano
21 godzin temu, takafura napisał:

Ja tylko sugeruję nieśmiało trzymanie się możliwych do zweryfikowania faktów.

Czyli dalej po linii Partyjnej ? 

21 godzin temu, takafura napisał:

Ale jak lubisz łykać jak pelikan każde niesprawdzalne pomówienie spreparowane i opublikowane przez hakerów "amatorów" np. w "Telegramie" to smacznego. Pamiętaj tylko że przy takim serwowanym przez służby menu biegunka pewna. Umysłowa oczywiście :)

Jak zwykle pudło! Nie zajmowałem się informacjami podanymi przez Telegram czy jakąś gazetkę opozycyjną ale korzystając z wiedzy nabytej lata temu ( semiotyka kognitywna ) obserwowałem co strona rządowa ma na ten temat do powiedzenia i co właściwie to znaczy. Wnioski są mało ciekawe i właściwie oznaczają przyznanie się do winy ( tylko sami nie wiedzą jak wielkiej ) Ech, gdyby żył jeszcze prof. Leon Koj , to rozłożyłby te ich gadki na czynniki pierwsze i wypunktował wszystko czego nie chcą powiedzieć a niestety już powiedzieli...

Napisano
24 minuty temu, szutnik napisał:

Czyli dalej po linii Partyjnej ?

Nigdy nie byłem w żadnej partii, nawet w ZSMP czy TPPR ;)

Wiemy że używał gównianej poczty której nie powinien. Głupota, bezmyślność, niekompetencja - może wszystko razem.

Ale i tak najbardziej winny jest system czyli procedury. Tak jak już wspominałem nawet w Lasach Państwowych cała komunikacja odbywa się na specjalnych zasadach ( VPN, wymuszanie systematycznego zmieniania haseł, cyrografy na kilka stron do podpisania o BHP przy kopiowaniu, przechowywaniu, łączeniu się, itp. ).

Ps. Semiotyka kognitywna - nawet nie będę udawał że wiem co to jest.

Napisano
21 minut temu, takafura napisał:

Wiemy że używał gównianej poczty której nie powinien. Głupota, bezmyślność, niekompetencja - może wszystko razem.

To bolączka wszystkich kolejnych ekip, ale to jego złapali (na razie) . I pytanie czy z wymienionymi przez Ciebie cechami powinien dalej zasiadać na tym stanowisku ? 

30 minut temu, takafura napisał:

Ps. Semiotyka kognitywna - nawet nie będę udawał że wiem co to jest.

Nie musisz znać by być podmiotem lirycznym jej zastosowania ( niestety ma ona ciemną stronę) Polecam film "Brexit" - pokazuje jak za pomocą znaków , prostych symboli i łatwego do strawienia przekazu wpłynąć na masy. 

Napisano
17 godzin temu, bjar_1 napisał:

Pod judeoambasadą...

209290120_185091556893196_1079946541496706706_n.jpg

Nawet Radosław Sikorski wymiękł i supermerytorycznie wyjaśnił, dlaczego kompletnie nie da się przyznać racji stronie izraelskiej. I ma rację, bo się nie da.

Napisano
15 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Nawet Radosław Sikorski wymiękł i supermerytorycznie wyjaśnił, dlaczego kompletnie nie da się przyznać racji stronie izraelskiej. I ma rację, bo się nie da.

"Prawica nie przyjmuje do wiadomości, że Niemcy stracili na naszą rzecz 20 proc. swojego przedwojennego terytorium, że reparacji i Kresów pozbawił nas Związek Radziecki" 

Niemce przemówili głosem Radzia...

Napisano
2 godziny temu, bjar_1 napisał:

Izraelczycy chyba po prostu zwariowali. Radosław Sikorski świetnie to podsumował mówiąc, że nie ma w Polsce czegoś takiego, jak mienie żydowskie, mienie katolickie, mienie islamskie itp., ponieważ księgi wieczyste czy to z międzywojnia, czy współczesne, nie znają takich pojęć.

Izraelczycy to naprawdę mają odpały. Lubię i szanuję Szewacha Weissa, lubię słuchać jego opowieści z WWII, ale jak trzeba mieć zryte pod jarmułką, żeby zażądać od Polski eksterytorialności Oświęcimia, a to przecież pod przewodnictwem Weissa w Knesecie taka idea się zrodziła.

Kompletne fiksum-dyrdum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie