takafura Napisano 2 Styczeń 2020 Share Napisano 2 Styczeń 2020 3 godziny temu, balans napisał: A odnośnie tego Michnika, to już wcześniej odpowiedziałem Ci pisząc, że jeszcze jakieś 20-lat temu wyrok na niego przyjąłbym z satysfakcją, bo ma na sumieniu kilka KS-ów i udział w wielu sfingowanych procesach [tłumaczył się, że był młody i naiwny]. Ale dzisiaj uważam, że jest to robienie szopki dla gawiedzi, bo po pierwsze z góry wiadomo, że Szwecja go nie wyda, a po drugie i tak zapewne by się nie udało postawić przed sądem 90-latka, chociażby ze względu na stan zdrowia. Czyli igrzyska dla maluczkich... Postawienie zarzutów sprawcy 93 modów sądowych to szopka ? Dla mnie bezkarność przez tyle lat to cyrk. Tym się różnimy. I na tym "protokole rozbieżności" może poprzestańmy bo testujemy cierpliwość moderatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 3 Styczeń 2020 Share Napisano 3 Styczeń 2020 W dniu 2.01.2020 o 18:45, balans napisał: Do tego widzę, że Tobie, jak pewnemu kapralowi w wojsku, wszystko kojarzy się z jednym - jemu z dupą, a Tobie z GRU. Bo dalej nie wiem co miał wspólnego nasz płytki wywiad w Afganistanie, który osłaniał nasz kontyngent, z GRU??? Czekam na poważną odpowiedź. Pomijając już wszystko inne, to dalej nie odpowiedziałeś mi na na to proste pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 W dniu 2.01.2020 o 13:58, balans napisał: Na jakiej podstawie twierdzisz, że WSI w Afganistanie była w 100% transparentna dla GRU? Pisałem o wiarygodności WSI ogólnie a nie wyłącznie o Afganistanie. Te służby były od fundamentów po dach skażone formalnymi i nieformalnymi powiązaniami z Sowietami. Bez szkoleń w GRU i KGB nie było możliwości awansu, kuriozalne były comiesięczne raporty składane przez WSI Rosjanom w latach 80-tych. Podczas głosowania w Sejmie w 2006 przeciw rozwiązaniu WSI było tylko SLD i Komorowski. Dziwna zgodność pozostałych posłów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 13 minut temu, takafura napisał: Podczas głosowania w Sejmie w 2006 przeciw rozwiązaniu WSI było tylko SLD i Komorowski. Dziwna zgodność pozostałych posłów. A że tak zapytam, co ci głosujący poza osobistymi animozjami wiedzieli o fachowości tych służb?, Vide casus świr AM, osobiste fobie stały się wyznacznikiem kto jest kim, no ale jak to w domu wariatów to i sprzątaczka może być prezydentem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 23 minuty temu, fala napisał: A że tak zapytam, co ci głosujący poza osobistymi animozjami wiedzieli o fachowości tych służb ? Aż 375 posłów miało osobiste uprzedzenia wobec WSI ? Śmiała, wręcz rewolucyjna wizja tłumacząca meandry najnowszej historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 2 godziny temu, takafura napisał: Aż 375 posłów miało osobiste uprzedzenia wobec WSI ? Śmiała, wręcz rewolucyjna wizja tłumacząca meandry najnowszej historii. Przy statystycznej 80% idiotów, to wychodzi że 75 wiedziało za czym głosują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 7 godzin temu, takafura napisał: Podczas głosowania w Sejmie w 2006 przeciw rozwiązaniu WSI było tylko SLD i Komorowski. Dziwna zgodność pozostałych posłów. Pajace z Platformy i pozostali dali się wtedy łatwo wypuścić pisowcom, nie tylko zresztą w temacie WSI, ale też w swojej niewyobrażalnie wielkiej głupocie zagłosowali za powstaniem IPN i CBA. I tak zrodziła się w Polsce policja historyczna i policja polityczna, czyli sami na siebie ukręcili bata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 9 godzin temu, fala napisał: Przy statystycznej 80% idiotów, to wychodzi że 75 wiedziało za czym głosują. Nabijasz posty czy Ty tak serio postrzegasz świat dookoła... za krótko tu jestem aby ocenić. 5 godzin temu, balans napisał: I tak zrodziła się w Polsce policja historyczna i policja polityczna...(...) Co za ironia, zadeklarowany obrońca świetności LWP czy WSI ( tak w uproszczeniu) w temacie o odszkodowaniach dla rodzin żołnierzy więzionych, torturowanych i mordowanych po 1945 zrównuje współczesne CBA z działaniem UB. Naprawdę potrzeba finezji i mentalności najtwardszego "betonu" aby taki szpagat wykonać. No i ten IPN - prowadzący poszukiwania i ekshumacje żołnierzy, oficerów zabitych po wyrokach sądowych prokuratora Michnika, grzebanych w nocy w bezimiennych dołach z wapnem. Co za "niewyobrażalna głupota".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 2 godziny temu, takafura napisał: Co za ironia, zadeklarowany obrońca świetności LWP czy WSI ( tak w uproszczeniu) w temacie o odszkodowaniach dla rodzin żołnierzy więzionych, torturowanych i mordowanych po 1945 zrównuje współczesne CBA z działaniem UB. Naprawdę potrzeba finezji i mentalności najtwardszego "betonu" aby taki szpagat wykonać. No i ten IPN - prowadzący poszukiwania i ekshumacje żołnierzy, oficerów zabitych po wyrokach sądowych prokuratora Michnika, grzebanych w nocy w bezimiennych dołach z wapnem. Co za "niewyobrażalna głupota".... Aleś się napiął. Uważaj, bo Ci jeszcze żyłka pęknie. W kwestii formalnej - gdzie ja niby bronię świetności LWP? Choć z obecnej perspektywy muszę przyznać, że wtedy mieliśmy prawdziwe wojsko, a nie jak obecnie takie na niby, złożone głównie z urzędników w mundurach, kapelanów i niedzielnych harcerzy. Nigdzie też nie przyrównuje CBA do UB - to Twoje słowa. I jeszcze zapamiętaj sobie, że każde państwo na świecie ma swoją policję polityczną - tak było, jest i będzie, bo każda władza dba o to, aby się ktoś na nią nie zamachnął. Różnie się to w różnych państwach nazywa i w większości ociera się o wywiad/kontrwywiad, ale jest wszędzie. U nas jest trochę inaczej, bo u nas różnych służb, którymi kierują politycy, a które inwigilują wszystkich obywateli [system Pegasus] i które mogą z każdym obywatelem zrobić co tylko im się zechce [np. zamknąć na kilka lat bez wyroku] się namnożyło więcej niż w innych krajach, ale to już taka specyfika w bantustanie. A jak masz jakieś wątpliwości, to załóż organizację, która będzie nawoływała do obalenia ustroju [tak jak "wyklęci"], to się przekonasz do czego zdolna jest władza w swojej obronie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 3 godziny temu, takafura napisał: No i ten IPN - prowadzący poszukiwania i ekshumacje żołnierzy, oficerów zabitych po wyrokach sądowych prokuratora Michnika, grzebanych w nocy w bezimiennych dołach z wapnem. Co za "niewyobrażalna głupota".... ...tak i ten sam IPN świadomie i celowo niepodejmujący działań zmierzających do wyjaśnienia pewnych spraw gdzie oprawcami byli ludzie o korzeniach "szydowskich" (Kielce). Za stary jestem by wierzyć w dobre intencje IPN, który pełen jest układów i układzików o których niejeden zainteresowany już się przekonał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 Znaczy się IPN nie zajrzał w gacie Henryka Błaszczyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 Niektórzy myślą, że radzieccy towarzysze wprawdzie, ze względów strategicznych, byli w Polsce ale robili wszystko by nie ingerować w nasze wewnętrzne sprawy. Można i tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 35 minut temu, les05 napisał: Niektórzy myślą, że radzieccy towarzysze wprawdzie, ze względów strategicznych, byli w Polsce ale robili wszystko by nie ingerować w nasze wewnętrzne sprawy. Można i tak. Niektórzy dzisiaj myślą podobnie o obecności Amerykanów w Polsce. Można i tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 les- no to jak wreszcie? Żydzi czy Rosjanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 Godzinę temu, balans napisał: Aleś się napiął. Uważaj, bo Ci jeszcze żyłka pęknie. Dzięki za troskę ale to chyba zadziałał mechanizm przeniesienia - ja jestem spokojny a Ty mi przypisujesz swoje emocje Godzinę temu, balans napisał: W kwestii formalnej - gdzie ja niby bronię świetności LWP? Choć z obecnej perspektywy muszę przyznać, że wtedy mieliśmy prawdziwe wojsko, a nie jak obecnie takie na niby, złożone głównie z urzędników w mundurach, kapelanów i niedzielnych harcerzy W każdym poście (prawie) przebija z utraconym rajem. W syfie gdy bankrutowała komuna spędziłem 540 dni i "prawdziwy" to był tylko szwej z kałałachem a reszta ( łączność, rozpoznanie, logistyka, szkolenie poborowych, itp) to była pozoracja z dykty i sznurka. Godzinę temu, balans napisał: I jeszcze zapamiętaj sobie, że każde państwo na świecie ma swoją policję polityczną - tak było, jest i będzie, bo każda władza dba o to, aby się ktoś na nią nie zamachnął. Różnie się to w różnych państwach nazywa i w większości ociera się o wywiad/kontrwywiad, ale jest wszędzie. U nas jest trochę inaczej, bo u nas różnych służb, którymi kierują politycy, a które inwigilują wszystkich obywateli [system Pegasus] i które mogą z każdym obywatelem zrobić co tylko im się zechce [np. zamknąć na kilka lat bez wyroku] się namnożyło więcej niż w innych krajach, ale to już taka specyfika w bantustanie. A jak masz jakieś wątpliwości, to załóż organizację, która będzie nawoływała do obalenia ustroju [tak jak "wyklęci"], to się przekonasz do czego zdolna jest władza w swojej obronie... Dzięki za banalny wykład - codziennie śledzimy w mediach potworności czynione totalsom. 1 godzinę temu, balans napisał: Nigdzie też nie przyrównuje CBA do UB - to Twoje słowa. A UB nie była policją polityczną ? Więc się nie dziw prostym skojarzeniom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 tak- chcesz napisać, że CBA to policja polityczna? Fakt, do mocno niejasnych deali wykorzystywani, ale nie dajmy się zwariować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 34 minuty temu, takafura napisał: Dzięki za troskę ale to chyba zadziałał mechanizm przeniesienia - ja jestem spokojny a Ty mi przypisujesz swoje emocje Zapamiętaj sobie: Demokracja jest tylko dla tych, którzy mają konta 6-cio cyfrowe i większe. Cała reszta bajek, manipulacji i igrzysk jest obliczona na naiwnych i łatwowiernych. To zamiast komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: les- no to jak wreszcie? Żydzi czy Rosjanie? Jedno drugiego nie wyklucza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Znaczy się IPN nie zajrzał w gacie Henryka Błaszczyka? Durny komentarz, od człowieka, który kiedy nie ma nic mądrego do powiedzenia to sprowadza dyskusję do swojego poziomu. Dziwię się że udajesz tutaj moderatora, a redakcja to toleruje. Jak to mówią "poznać głupiego po śmiechu jego". Tak się składa że tego o którym piszesz poznałem osobiście. Jak masz zamiar pisać takie durne komentarze to lepiej pomyśl dwa razy zanim znowu czymś zabłyśniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 5 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Znaczy się IPN nie zajrzał w gacie Henryka Błaszczyka? Po drugie pajacu Pan Błaszczyk od kilku lat nie żyje, należy mu się szacunek chociażby ze względu na wiek jakiego dożył, był członkiem tego forum i bez względu na to jakie wyznawał poglądy nie wypadało by tak o nim pisać. Dążył do rozwiązania tajemnic kilku morderstw sądowych i poznania okoliczności morderstw związanych z kilkunastoma mogiłami w kieleckich lasach. Poznało go wielu z użytkowników tego forum. Tak więc może sam zajrzyj w swoje gacie i zastanów się jaką tutaj pełnisz funkcję, zamiast klepać chamskie posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 12 minut temu, Sowa74 napisał: Po drugie pajacu Pan Błaszczyk od kilku lat nie żyje, należy mu się szacunek chociażby ze względu na wiek jakiego dożył, był członkiem tego forum i bez względu na to jakie wyznawał poglądy nie wypadało by tak o nim pisać. Dążył do rozwiązania tajemnic kilku morderstw sądowych i poznania okoliczności morderstw związanych z kilkunastoma mogiłami w kieleckich lasach. Poznało go wielu z użytkowników tego forum. Tak więc może sam zajrzyj w swoje gacie i zastanów się jaką tutaj pełnisz funkcję, zamiast klepać chamskie posty. Nie jestem pewny czy piszecie o tej samej osobie. Ale jeżeli piszecie o tym człowieku, tegoż nazwiska, którego ja lata temu poznałem, to, po pierwsze, proszę o minimum szacunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sowa74 Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 11 minut temu, Erih napisał: Nie jestem pewny czy piszecie o tej samej osobie. Ale jeżeli piszecie o tym człowieku, tegoż nazwiska, którego ja lata temu poznałem, to, po pierwsze, proszę o minimum szacunku. Piszemy o tej samej osobie. Na forum kiedy żył miał nick LeszekRanger. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 4 Styczeń 2020 Share Napisano 4 Styczeń 2020 Jeżeli to ta sama osoba, to Yeti, choć nie wiem po co to wyciągnął, w jednym miał rację - byli tacy, co próbowali go obsmarowywać na rozmaite sposoby. Na ogół niezbyt wyszukane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Styczeń 2020 Share Napisano 5 Styczeń 2020 Erih- od czego zaczęły się Kielce? Nie patrząc, kto wywołał-sprowokował-przygotował? PS Henryk Błaszczyk, który był iskrą w Kielcach, zmarł w połowie lat dziewięćdziesiątych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 5 Styczeń 2020 Share Napisano 5 Styczeń 2020 W takim razie, z mojej strony przypadkowa zbieżność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.