tyfus Napisano 4 Październik 2018 Napisano 4 Październik 2018 vis - dokładnie :) nie ma to jak socjalistyczny podział na dobrych i złych :)Gawand... obowiązującą, stalinowską ustawę znam. A skoro nie zrozumiałeś, co miałem na myśli pisząc wcześniejszy post - sorry... większość wie o co kaman.
bjar_1 Napisano 4 Październik 2018 Napisano 4 Październik 2018 Tyfus - zawsze wiedziałem, że jesteś rozsądnym człowiekiem ;)
monoceros Napisano 4 Październik 2018 Napisano 4 Październik 2018 LP są bardzo, ale to bardzo przewrażliwione na naruszanie ściółki leśnej i gruntu."Tak?...każdy widział co potrafią dziki.Zrobiączołgowisko sowieckiej dyw.pancernej",a dół wykopią,że pozazdrościć.Jakoś nikt rąk nie załamuje.No wiadomo dzik,to dzika świnia.A jak dziki" to pisać i czytać nie umie.Kiedyś chodził po lesie jeden z Krużewnik z pastowanym kabanem.Ale to inna bajka.Na pewno lepsza od tragikomediiJak uzyskać pozwolenie na wykopki w LP".
tyfus Napisano 4 Październik 2018 Napisano 4 Październik 2018 Dzikowi/dzikom i innym świniom wolno - dwunogim świnioobywatelom Najjaśniejszej Wyzwolonej nie wolno!!
Gawand Napisano 4 Październik 2018 Autor Napisano 4 Październik 2018 Tyfus, co miałem Tobie odpowiedzieć, że masz rację-masz! Twój wpis przyjąłem z szacunkiem i tyle( a uszy po sobie). wis też ma rację z wylizywanym papierkiem. Trzeba jakoś z tym walczyć nie z vis i innymi chłopakami, tylko z (!!!?????!!!!????) – tak ich nazwałem, gorzej już chyba nie można.
bjar_1 Napisano 4 Październik 2018 Napisano 4 Październik 2018 SL ma broń palną, więc nie sądzę byś dał im radę saperką.
Czlowieksniegu Napisano 4 Październik 2018 Napisano 4 Październik 2018 Jak mi właśnie hausgestapo powiedziało:Wytłumacz- jak na Twojej działce znajdą ropę, to należy do Państwa. A jak znajdą np narkotyki, to zawsze Twoje".
tyfus Napisano 4 Październik 2018 Napisano 4 Październik 2018 bjar... z zaskoczenia może daliby radę? :)Temat ujmę jeszcze inaczej, chociaż będzie bardzo trudno.Gawand... szanuję twój wysiłek i pracę włożona w uzyskanie wszystkich bibuł... ale wyrażę opinie (chyba) większości: jak mam się pieprzyć 5 lat z uzyskaniem pozwoleń do legalnego rycia, to chromolę taki biznes, siedzę w fotelu, piję piwo i oglądam M jak miłość" lub jak ja - robić zdjęcia motylkom uprawiającym sex :). ONI właśnie po to wymyślili te nowe przepisy, żeby pokazać obywatelowi Najjaśniejszej Wyzwolonej gdzie jego miejsce, czyli w głębokiej... (wiadomo).Są poszukiwacze, stowarzyszenia itp., które od lat współpracują z wukzetami i im jakoś łatwiej uzyskiwać pozwolenia. Każdy nowy, na wejściu jest mocno podejrzany: skoro występuje, to ryje. A jak ryje, to czy wcześniej tego nie robił? A jak robił, to trzeba to sprawdzić. A jak trzeba sprawdzić, to trzeba nasłać odpowiednie instrumenty władzy i przymusu bezpośredniego, które kipisz w chacie zrobią, w gaciach w gustownych bransoletkach i w wianuszku ciekawskich sąsiadów wyprowadzą i zapakują do limuzyny z niebieskimi lampkami. No i dzięki takiemu podejściu, betonowi jajogłowi odcięli sobie bezcenne źródło informacji, jakim jest poszukiwacz, który przekazałby im informacje cenne dla dziedzictwa narodowego itp.Nie ukrywam, że sam kilka razy brałem udział w akcjach pod patronatem archeo i bardzo sobie cenię taką współpracę, ku uciesze obu stron.Życzyłbym sobie jeszcze wielu takich owocnych spotkań, wypadów i współpracy.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 20:16 04-10-2018
tyfus Napisano 4 Październik 2018 Napisano 4 Październik 2018 Ani zapomniałem dodać jeszcze...W moich stronach lud nieufny (z czasów: nieczytaty-niepisaty)... a gębę" może z 85% da zgodę, ale bibułę o zgodzie może z 10% by podpisało? A to warunek konieczny dla wukazetu... więc niniejszym kapitulacja na całej linii...A w naszej Najjaśniejszej Wyzwolonej a gębę" czy uścisk dłoni (jak to drzewiej u nas bywało a co dalej obowiązuje w krajach cywilizowanych) nie jest traktowane jako zgoda/zawarcie umowy.I (pewną część męskiego ciała) bombkę strzelił :)
Gawand Napisano 4 Październik 2018 Autor Napisano 4 Październik 2018 Tyfus we wszystkim masz rację –„jak się stara to znaczy………….Itd.” Miałem takie naloty, ale tylko 2. Ostatni stosunkowo nie dawno jak napisałem art. „Tajemnicza puszka” Z doniesienia WKZ i Muzeum Wojska Polskiego. Nie życzę nikomu. Pierwszy nalot to jak znalazłem magazynek bębnowy do PPSz41, czyli destrukt do popularnej pepeszy. Przed domem wyeksponowałem pepeszką zrobioną z drewna, jako gniazdo karabinu. Przyjechały sam. Z jakimiś ubranymi na czarno ninja.Karolsowiak jak uczciwie zgłosisz tak malutką skrzynkę to i tak Tobie nie uwierzą, a morze obok była większa? I tak masz nalot. Jak by Tobie się udało to wrzuć ze dwa zdjęcia z mojej kolekcji broni?
tyfus Napisano 4 Październik 2018 Napisano 4 Październik 2018 Panowie... rzecz powinna mieć się całkiem inaczej, ale zgodnie z prawem - zaznaczam, że to mój pomysł i roszczę sobie do niego prawa autorskie. Dodam, że pomysł w obecnych realiach i w stosunku do tego co może jeszcze nastąpić - jest z gatunku mrzonek i sci-fi. Oto on:Poszukiwacz występuje do wucetu (WC) sorry... wukazetu (WKZ) z wnioskiem o pozwolenie na przerycie np. 10 pól (działek z nr, bo teraz takie trza im pod ryj podstawić). Oprócz tego, tak jak oni chcą: czym, po co, na co i dlaczego i kiedy oraz pozostałe pierdolamento jak se Pany życzą, łącznie z przysięgą pod groźbą spalenia na stosie, że wszystko będzie dokładnie opisane tak jak Pany chcą.Jakiś tam wukazetowiec analizuje moje uniżone wypociny pod kątem zasadności i stanowisk archeo. Uznaje, że np. 4 działki są wyłączone z poszukiwań, bo są stanowiska, a ja ciemnogród, mógłbym ich kontekst zdewastować (chociaż do dzisiaj nie wiem jaki może być kontekst dla znalezisk archeo w warstwie ornej, którą Pany mają głęboko w zadzie?). No ale nie ważne... pozostało mi 6 działek (pól) do rycia. Na nie wukazetowiec daje błogosławieństwo, wali pieczęć, datę i podpis i co tam jeszcze trzeba. Uchachany i napalony z radosci, że zgodę mam - w podskokach i z hymnem Najjaśniejszej Wyzwolonej na ustach, udaje się w teren. Lokalizuje dopiero tam właścicieli pól (działek). Pytam się ich czy mi pozwolą na rycie, przedstawiam im urzędową bibułę o zgodzie na poszukiwania i z mocno ściśniętymi zwieraczami czekam na decyzję. Załóżmy że z tych 6, czterech daje zgodę - i tak jestem uchachany po pachy. Proszę tych co się zgodzili i tych co nie wyrazili zgody o dane personalne (nie wiem jak się to ma do RODO?), data i podpis (mogą być trzy xxx) - a to po to, że jak jakiś cieć zadzwoni po limuzynę z niebieskimi lampkami - to palcie gumę, mam zgodę wukazetu i właściciela.Proste? Dla mnie proste jak konstrukcja cepa.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:34 04-10-2018
tyfus Napisano 4 Październik 2018 Napisano 4 Październik 2018 karolsawiak... zgodę ustną można sobie w naszej Najjaśniejszej Wyzwolonej w zad wsadzić. Sąsiad, obywatel lub inny uprzejmie doniesie komu trzeba, że bandyta (poszukiwacz) ryje na czyimś polu. 10 którzy taką zgodę ci dadzą, 9 w obliczu socjalistycznych, umundurowanych funkcjonariuszy aparatu obecnej władzy - wyprze się wszystkiego, że zgody nie dawał i nie zna tego typa, co mu jego ukochaną ziemię sponiewierał - mogą pojawić się niecenzuralne słowa w kierunku poszukiwacza z pomysłami, co on miałby chęć zdobić (nóżki z ... i gdzie je przyspawać itp.) albo co mundurowi mogliby mu zrobić jak on nie będzie patrzył...Nie masz bibuły ze zgodą? - nie istniejesz i nie masz żadnych szans na obronę - gwarantuję ci to.
sqr Napisano 5 Październik 2018 Napisano 5 Październik 2018 Na nagrywanie rozmowy też musisz mieć zgodę... Jeśli nagrasz bez zgody, to do niczego takie nagranie ci się nie przyda.
Gawand Napisano 5 Październik 2018 Autor Napisano 5 Październik 2018 Tyfus bardzo, bardzo dziękuję. Podsumowałeś cały post. Ja powinienem podać te linki te, co są na niebiesko i udzielać krótkich, zwięzłych odpowiedzi jak dla Prospektora, bez głupich uwag. (Jeśli ktoś ma pytania to proszę), „Ale pogadaliśmy sobie” Forum nabrało trochę życia
Gawand Napisano 5 Październik 2018 Autor Napisano 5 Październik 2018 ………………………………………..Karol Wiesz, że jestem nad morzem, nie nad możem i wypoczywam. Mojego laptopa chcą wyrzucić do morza. Wracam w niedzielę .
vis1939 Napisano 7 Październik 2018 Napisano 7 Październik 2018 Jest masa II wojennych złomów" przy których trafienie takiego czarnoprochowca to jak kopniecie polmosa...
IdeL Napisano 8 Październik 2018 Napisano 8 Październik 2018 Już się nie tłumacz - słowo się rzekło, kobyłka u płotu. Nastawiaj w spokoju budzik na 5:30 i bądź gotowy na poranną wizytę. ;D
DJ MHz Napisano 8 Październik 2018 Napisano 8 Październik 2018 dla visa to nawet komendant przyjedzie
bjar_1 Napisano 8 Październik 2018 Napisano 8 Październik 2018 Karolsowiak - daj foto tego visa chociaż.
bjar_1 Napisano 8 Październik 2018 Napisano 8 Październik 2018 Przy tych wizytach, to wcale nie o strzelanie chodzi ;)A visior wygląda na późnego szkopa P.35 (p)
plr78 Napisano 3 Listopad 2018 Napisano 3 Listopad 2018 Mam pytanie odnośnie papierologii". Jak powinien wyglądać raport końcowy po poszukiwaniach?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.