Skocz do zawartości

Epidemia

fala

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ja wiem że niema antidotum na głupotę ,promieniująca od zarażonego osobnika który posiada jakąkolwiek władzę sprowadza nieszczęscia na resztę społeczeństwa.
http://www.swietokrzyska.policja.gov.pl/kie/dzialania-policji/aktualnosci/17158,Posiadal-bron-palna-bez-zezwolenia.html
Napisano
Jak dzieci...albo kumochy pod geesem.
Prawo jednoznacznie określa, że posiadanie broni bez zezwolenia jest karalne. I nie ma tam nic o tym, w jakim stanie ta broń jest. Zadaniem sądu jest rozstrzygnięcie zgodności faktu z prawem a opinia biegłego potrzebna jest do określenia skali zagrożenia. Takie są procedury. U nas.

C.
Napisano
Prawo, prawem, ale.... Broń palna – broń miotająca pociski energią gazów powstałych ze spalania ładunku miotającego.
Czy eksponat ze zdjęcia to BROŃ PALNA? Coś co było kiedyś bronią palną, dzisiaj jest bezużytecznym kawałkiem żelaza.

Policja z góry zakłada że POSIADAŁ BROŃ PALNĄ BEZ ZEZWOLENIA", a od tego są biegli.
Napisano
Zdrowy rozsądek policjanta w wypadku znalezienia takiego przedmiotu nakazuje mu go zabezpieczyć do badań - Yeti ma rację.
Napisano
Najnowsza ustawa mówi, że pozwolenie jest wymagane na broń zdolną do miotania pocisków na odległość, bądź jej gotowe i obrobione istotne cześci wymienione w ustawie. Więc w tym przypadku to paranoja całkowita i obciach dla milicji oraz pismaków. Takie moje zdanie.
Napisano
bsam20 (582 / 22) 2016-10-10 21:29:12

Ale

Czlowieksniegu (15363 / 818) 2016-10-10 19:44:25

Policjant ma na węch sprawdzić, czy naboje są w bębenku? I, czy jeśli są, to jak z ich sprawnością?

Ja nie dyskutuję o sensie lub bez przepisów- daję przykład, że rozsądek lub jego brak nie ma znaczenia :-(
Napisano
No ok, mozliwe że miał naboje w komorze. I co z tego? Widać, że destrukt i nie był używany. Spisać protokół, biegły niech stwierdzi, czy te naboje tam są i już. A jak są, to niby nadają się do użytku? Ciekawe jak? Po co zatrzymanie tego gościa? Bandyta? Po co to halo? Jeszcze niedawno takie szroty na giełdach staroci bywały i nikt sobie tym d...y nie zawracał, bo i po co. Szkodliwość zerowa. Takie moje zdanie.
Napisano
Bsam20- większości Użytkowników Forum nie musisz tego tłumaczyć.
Tyle, że przedmiot ma jakieś tam szanse podlegać pod Ustawę :-( To raz.
Dwa- pada stwierdzenie, że pacjent został zatrzymany. Nie wiemy, czy np na 2 godziny celem złożenia zeznań, czy np na 24, w co akurat nie wierzę.
Trzy- sam sobie bat na dupę ukręcił, a news na O. niemal jak łote cuś" :-(
Napisano
Wiem, że tak jest. Dowód na to, że głupota sięga zenitu. Wcale bym sie nie zdziwił, jakby rzeczywiście gość znalazł to na polu i dobrej wierze chciał powiesić nad kominkiem jako kawałek historii nie podejrzewając nawet, że ktoś może chcieć podpiąć to pod ustawę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie