MarekA Napisano 12 Styczeń 2018 Share Napisano 12 Styczeń 2018 Wstawaliśmy zbyt gwałtownie - okazało się, że sufit jest za nisko :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 12 Styczeń 2018 Share Napisano 12 Styczeń 2018 Na forum jestem od kilkunastu lat. Rzadko się udzielam, cenię je za zamieszane zdjęcia i informacje. W tym czasie zmieniały się opcje polityczne i było fajnie. Teraz jest dobra zmiana" i polityka wkroczyła w zabłoconych gumofilcach. Smutno jakoś się zrobiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 12 Styczeń 2018 Share Napisano 12 Styczeń 2018 Kol. balans, AM nie ujawnił niczego, co w jakikolwiek sposób naruszałoby bezpieczeństwo kraju. Jego przeciwnicy, mając swoich sędziów, prokuratorów, służby i prawników przez 7 lat panowania nad wszystkim, wsadziliby AM do więzienia, gdyby był choć cień prawdy w tym co piszesz. Za bardzo wierzysz w narrację wrogów Macierewicza.Co do bredzenia w Sprawie Smoleńska, to wiedz, że jego pogląd na sprawę podziela 30% społeczeństwa. Ja jestem w następnych 30%, tych którzy mają wątpliwości i nie podzielają opinii ani Millera ani Macierewicza, może zmienię zdanie gdy upubliczni swój ostateczny raport. Ale to już inna historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 12 Styczeń 2018 Share Napisano 12 Styczeń 2018 Czlowieksniegu, gdybyśmy z kolan nie wstali, to takie sprawy, Amerykanie załatwialiby przez swojego ambasadora, albo jego kierowcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Dziś nie chcą załatwiać nawet przez sprzątaczkę.Dużo obietnic i w efekcie sprzedali parę samolotów do wożenia vipom dup za paskarską cenę bez przetargu , wbrew prawu.W najbliższym czasie nie sprzedadzą nam nic zaawansowanego technologicznie co pokazali przy Patriotach, dali cenę nie do przyjęcia i klient spławiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 les05 - co do skutków ujawnienia raportu. Gdyby zawarte w nim tezy były prawdziwe, wszystkie osoby, które uznały że zostały pokrzywdzone w wyniku jego ujawnienia, przegrały by wytoczone sprawy w sądzie. O takim przypadku nie słyszałem, wszyscy wygrywają. Wniosek z tego taki, że raport zawiera nieprawdę. To, że ok 30% ludzi wierzy w zamach smoleński. Kluczem jest słowo: wierzy. Gdy brak dowodów pozostaje tylko wiara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Kol.les05 - AM ujawnił metody działania naszego wywiadu, ujawnił naszych agentów, ujawnił technikę operacyjną, ujawnił metody pozyskiwania źródeł osobowych, ujawnił obszary wywiadowczego zainteresowania naszego państwa. Mało??? W tym miejscu chciałem zauważyć, że POWAŻNE państwa po dziś dzień nie opublikowały wszystkich dokumentów własnego wywiadu z czasów II Wojny Światowej!!!Do tego na zwolnione po czystce miejsce zatrudnił HARCERZY po 3-y tygodniowym kursie na Dżejmsa Błonda" i to w czasie gdy nasz kraj brał udział w napaści na Afganistan, a więc prowadził wojnę!P.S.Na temat 30% obywateli, którzy dali sobie zrobić przez Radyjo z mózgu coś, co przypomina konsystencją meduzę albo inną amebę, nie będę się wypowiadał, bo to ich problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Tak tylko dla porównania bantustanu Bolanda z krajami cywilizowanymi - Francja nie ujawnia niczego, co się wiąże z jej wywiadem jeszcze grubo przed wojnami napoleońskimi. Nikt niczego nie dowie się o pracy wywiadu francuskiego od stuleci - w Bolandzie masa informacji podana światu na tacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Osobiście nie jestem przekonany, aby dane z czasów Talleyranda i Bignona były obecnie tajne. Ale na pewno we Francji tajne pozostają dane wywiadowcze z ostatnich kilkudziesięciu lat.To tylko w Bolandii jest jak w tym filmie Wszystko na sprzedaż". Ale w kraju Gdzie morze jest zimne, a cola ciepła" nigdy nie będzie normalnie - takie to już nad nami fatum jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Kol. MarekA, również jestem na forum kilkanaście lat i za poziom dyskusji nie obwiniałbym mityczną dobrą zmianę" i nawet nie osoby z nowego pokolenia, które pojawiły się tu, ale ogólny upadek kultury wypowiedzi, sposobów zachowania się itp.Wiek i zmiany polityczne mają tylko niewielkie znaczenie. Trochę żal kilku osób, które w międzyczasie opuściły to forum z powodu chamstwa, które zbyt często zastępuje merytoryczną, twardą, ale kulturalną dyskusję. Jeśli chodzi o raporty Macierewicza, to chyba mówimy o dwóch różnych. Co do wiary, to pokaż, w którym miejscu użyłem tego słowa, bo ja go tam nie widzę. A nawet, gdybym użył, to w znaczeniu psychologicznym, a nie religijnym, a to jednak różnica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Kol.Balans, a ty żyjesz w Bolandii, czy szczęśliwie po za nią? A ta Bolandia, to od pana Bolesława mniemam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Nie będąc, co prawda, osobiście zdradziecką mordą i kanalią, ale zaliczając się do gorszego sortu, oplułem właśnie monitor kawą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Uważaj, bo ci jeszcze odwinie z plaskacza. Monitory to wrażliwe bestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Spokojnie- nawet jak na mnie doniesie, to podatku nie zapłaci od nagrody. Zawsze to jakiś zysk i, mam nadzieję, zostanie w rodzinie.PS A a propos i exilibris- Ty, po prostu, nie możesz przyjąć do wiadomości, że są ludzie, którym nie po drodze z kapłanem smoleńskim i pozwalający sobie na jego krytykę. Każdy taki bierzesz, jako atak na przewodnią linię partii. I niestety, nawet gdy podawane są argumenty, masz manierę odpowiadania na zasadzie A w Ameryce biją murzynów".Ucieka (?) Ci, że ilość kłamstw, niedomówień, bredni, które AM wydala jest niesamowita.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 14:03 13-01-2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Nic mi nie ucieka. Nie jestem ortodoksyjny w tej materii i zdaję sobie sprawę, że brednie i niedomówienia są po każdej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Tylko widzisz....Przykład, choćby śmigłowców wskazuje, że albo kłamał w żywe oczy*, albo sam nie wiedział, co i o czym opowiada, co dla odmiany w kiepskim świetle stawia i jego, i np Kownackiego z resztą menażerii.* nie mam, w tym wypadku, na myśli Alfonsa i dziwnych układów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Tak na szybko:10 października 2016 r.: Już niedługo takimi śmigłowcami będą latały polskie siły specjalne. W tym tygodniu zaczną się rozmowy, w tym roku będą miały swoje zwieńczenie".11 października 2016: Już w tym roku zostaną dostarczone przynajmniej dwa helikoptery z Mielca".8 listopada 2016: Oferta (na śmigłowce z Mielca) nigdy nie była aktualna".21 listopada 2016: Pierwsze śmigłowce zostaną dostarczone do końca roku".12 stycznia 2017 r.: ostał przesunięty termin o jeden miesiąc i w tym terminie zostaną one zrealizowane".18 stycznia 2017: Pierwsze dwa śmigłowce na przełomie stycznia i lutego zostaną dostarczone polskim siłom specjalnym".9 lutego 2017: Właśnie przed chwilą, gdy wychodziłem, powiedziano mi, że najpóźniej będzie to marzec tego roku".grudzień 2017: Termin zakreślony przez ministra obrony narodowej to rok 2019. Jest to warunek realizacji tego przetargu. Będzie to szesnaście śmigłowców - osiem dla sił specjalnych, cztery do zwalczania okrętów podwodnych i cztery ratownictwa morskiego. Z tym, że 5 polskich śmigłowców Anakonda zostało oddanych ratownictwu medycznemu już w tym roku"Podczas, gdy tak naprawdę, poza tym, że nadal nie ma śmigłowców, w lutym 2017 MON rozpisało postępowanie na 16 śmigłowców - po osiem w wersjach bojowego poszukiwania i ratownictwa (CSAR) dla Wojsk Specjalnych oraz do zwalczania okrętów podwodnych (ZOP/SAR), wyposażonych dodatkowo w sprzęt medyczny pozwalający na prowadzenie akcji poszukiwawczo-ratowniczych.A w maju 2017 Inspektorat Uzbrojenia MON po ocenie wstępnych ofert w postępowaniu na śmigłowce dla sił specjalnych poinformował, że rozpoczyna negocjacje ze wszystkimi oferentami: konsorcjum PZL Mielec i Sikorsky, WSK PZL-Świdnik" oraz konsorcjum Airbus Helicopters i Heli Invest. Te same podmioty konkurowały w postępowaniu, w którym wybrano Caracale. ___________________________Termin zakreślony przez ministra obrony narodowej to rok 2019."Przecież śmigłowce, każdego rodzaju kupuje się w sklepach ze śmigłowcami- wie to każde dziecko w Moskwie, tfu w Warszawie.Rozumiem, że nadal wierzysz, że cokolwiek do nas zostanie dostarczone do końca 2019? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Czy ty teraz aby tylko kawą się raczysz, czy inne używki też konsumujesz? Zacząłeś o Smoleńsku, teraz cytujesz, wyrwane z kontekstu, jego (czy aby na pewno?) wypowiedzi o śmigłowcach, o Alfonsie nie wspomnę. Kontrakty na sprzęt są ustalane w MON i jak z nimi jest naprawdę, to trzeba być w środku, żeby to ocenić. A w środku jest bałagan zapewne, jak zawsze i jak w każdym urzędzie i nie ma powodu, żeby winić za to AM, bo to Polska właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 MY wszyscy jesteśmy dziećmi PRL-u, proszę obejrzeć film - to tylko 53 min...http://www.youtube.com/watch?v=o9erNgm6lj8P.S. tylko nie mówcie, że nie na temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 A w środku jest bałagan zapewne, jak zawsze i jak w każdym urzędzie i nie ma powodu, żeby winić za to AM, bo to Polska właśnie"kiepski argument bo i wina tuska" i reprywatyzacja czyli ktoś winny ale wszyscy święci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Spirit of Warsaw (1176 / 26) 2018-01-13 15:29:13MY wszyscy jesteśmy dziećmi PRL-u..."Ja sobie wypraszam- ja jestem dzieckiem moich Rodziców.Którzy na moje i Ich szczęście nie wiedzieli, co ja w tym PRL wyprawiam....les05 (624 / 67) 2018-01-13 15:27:58...."Czyli w punkt trafiłem przywołując A u Was murzynów biją". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Zapomnij. Jesteś specjalistą od trafiania w cokolwiek, w byle co, ale nie w punkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Ciemu?Podałem na tacy, z przybliżonymi datami, wypowiedzi AM dotyczące dostaw śmigłowców.A Ty nagle, że to może nie jego opowieści dziwnej treści :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Próba podsumowania:-----------------------------------1. Odlotowy Antoni zniszczył polski wywiad.2. Sukcesywnie zwijał nasze wojska liniowe na rzecz wyklętych" z WOT.3. Jest naczelnym kapłanem smoleńskim dla tych, którzy uwierzyli w jego brednie. Ciekawe czy sam w nie wierzy?4. Zakupił bez przetargu i po paskarskiej cenie samoloty dla VIP - aby mieli czym nawiewać w razie W"?5. Ale i tak nie przebije arcy-szkodnika, który w tym samym czasie postanowił wyciąć wszystkie drzewa w Polsce i wystrzelać wszystko co biega po lasach i polach. Jakiś psychopata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 13 Styczeń 2018 Share Napisano 13 Styczeń 2018 Bo śmigłowce w naszej sytuacji nie są aż tak istotne. Czy będą kupione w tym, przyszłym roku, czy za dwa lata to armia się, przez tę zwłokę, nie zawali. To tylko środek transportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.