Skocz do zawartości

Macierewicz: Aerokluby będą wspierać wojska obrony terytorialnej

sonicsquad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 349
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Na forum jestem od kilkunastu lat. Rzadko się udzielam, cenię je za zamieszane zdjęcia i informacje. W tym czasie zmieniały się opcje polityczne i było fajnie. Teraz jest dobra zmiana" i polityka wkroczyła w zabłoconych gumofilcach. Smutno jakoś się zrobiło.
Napisano
Kol. balans, AM nie ujawnił niczego, co w jakikolwiek sposób naruszałoby bezpieczeństwo kraju. Jego przeciwnicy, mając swoich sędziów, prokuratorów, służby i prawników przez 7 lat panowania nad wszystkim, wsadziliby AM do więzienia, gdyby był choć cień prawdy w tym co piszesz. Za bardzo wierzysz w narrację wrogów Macierewicza.

Co do bredzenia w Sprawie Smoleńska, to wiedz, że jego pogląd na sprawę podziela 30% społeczeństwa. Ja jestem w następnych 30%, tych którzy mają wątpliwości i nie podzielają opinii ani Millera ani Macierewicza, może zmienię zdanie gdy upubliczni swój ostateczny raport. Ale to już inna historia.
Napisano
Czlowieksniegu, gdybyśmy z kolan nie wstali, to takie sprawy, Amerykanie załatwialiby przez swojego ambasadora, albo jego kierowcę.
Napisano
Dziś nie chcą załatwiać nawet przez sprzątaczkę.Dużo obietnic i w efekcie sprzedali parę samolotów do wożenia vipom dup za paskarską cenę bez przetargu , wbrew prawu.W najbliższym czasie nie sprzedadzą nam nic zaawansowanego technologicznie co pokazali przy Patriotach, dali cenę nie do przyjęcia i klient spławiony.
Napisano
les05 - co do skutków ujawnienia raportu. Gdyby zawarte w nim tezy były prawdziwe, wszystkie osoby, które uznały że zostały pokrzywdzone w wyniku jego ujawnienia, przegrały by wytoczone sprawy w sądzie. O takim przypadku nie słyszałem, wszyscy wygrywają. Wniosek z tego taki, że raport zawiera nieprawdę.
To, że ok 30% ludzi wierzy w zamach smoleński. Kluczem jest słowo: wierzy. Gdy brak dowodów pozostaje tylko wiara.
Napisano
Kol.les05 - AM ujawnił metody działania naszego wywiadu, ujawnił naszych agentów, ujawnił technikę operacyjną, ujawnił metody pozyskiwania źródeł osobowych, ujawnił obszary wywiadowczego zainteresowania naszego państwa. Mało???

W tym miejscu chciałem zauważyć, że POWAŻNE państwa po dziś dzień nie opublikowały wszystkich dokumentów własnego wywiadu z czasów II Wojny Światowej!!!

Do tego na zwolnione po czystce miejsce zatrudnił HARCERZY po 3-y tygodniowym kursie na Dżejmsa Błonda" i to w czasie gdy nasz kraj brał udział w napaści na Afganistan, a więc prowadził wojnę!

P.S.
Na temat 30% obywateli, którzy dali sobie zrobić przez Radyjo z mózgu coś, co przypomina konsystencją meduzę albo inną amebę, nie będę się wypowiadał, bo to ich problem...
Napisano
Tak tylko dla porównania bantustanu Bolanda z krajami cywilizowanymi - Francja nie ujawnia niczego, co się wiąże z jej wywiadem jeszcze grubo przed wojnami napoleońskimi. Nikt niczego nie dowie się o pracy wywiadu francuskiego od stuleci - w Bolandzie masa informacji podana światu na tacy.
Napisano
Osobiście nie jestem przekonany, aby dane z czasów Talleyranda i Bignona były obecnie tajne. Ale na pewno we Francji tajne pozostają dane wywiadowcze z ostatnich kilkudziesięciu lat.

To tylko w Bolandii jest jak w tym filmie Wszystko na sprzedaż". Ale w kraju Gdzie morze jest zimne, a cola ciepła" nigdy nie będzie normalnie - takie to już nad nami fatum jest...
Napisano
Kol. MarekA, również jestem na forum kilkanaście lat i za poziom dyskusji nie obwiniałbym mityczną dobrą zmianę" i nawet nie osoby z nowego pokolenia, które pojawiły się tu, ale ogólny upadek kultury wypowiedzi, sposobów zachowania się itp.
Wiek i zmiany polityczne mają tylko niewielkie znaczenie. Trochę żal kilku osób, które w międzyczasie opuściły to forum z powodu chamstwa, które zbyt często zastępuje merytoryczną, twardą, ale kulturalną dyskusję.
Jeśli chodzi o raporty Macierewicza, to chyba mówimy o dwóch różnych.
Co do wiary, to pokaż, w którym miejscu użyłem tego słowa, bo ja go tam nie widzę. A nawet, gdybym użył, to w znaczeniu psychologicznym, a nie religijnym, a to jednak różnica.
Napisano
Spokojnie- nawet jak na mnie doniesie, to podatku nie zapłaci od nagrody. Zawsze to jakiś zysk i, mam nadzieję, zostanie w rodzinie.

PS A a propos i exilibris- Ty, po prostu, nie możesz przyjąć do wiadomości, że są ludzie, którym nie po drodze z kapłanem smoleńskim i pozwalający sobie na jego krytykę. Każdy taki bierzesz, jako atak na przewodnią linię partii. I niestety, nawet gdy podawane są argumenty, masz manierę odpowiadania na zasadzie A w Ameryce biją murzynów".
Ucieka (?) Ci, że ilość kłamstw, niedomówień, bredni, które AM wydala jest niesamowita.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 14:03 13-01-2018
Napisano
Nic mi nie ucieka. Nie jestem ortodoksyjny w tej materii i zdaję sobie sprawę, że brednie i niedomówienia są po każdej stronie.
Napisano
Tylko widzisz....
Przykład, choćby śmigłowców wskazuje, że albo kłamał w żywe oczy*, albo sam nie wiedział, co i o czym opowiada, co dla odmiany w kiepskim świetle stawia i jego, i np Kownackiego z resztą menażerii.

* nie mam, w tym wypadku, na myśli Alfonsa i dziwnych układów
Napisano
Tak na szybko:

10 października 2016 r.: Już niedługo takimi śmigłowcami będą latały polskie siły specjalne. W tym tygodniu zaczną się rozmowy, w tym roku będą miały swoje zwieńczenie".

11 października 2016: Już w tym roku zostaną dostarczone przynajmniej dwa helikoptery z Mielca".

8 listopada 2016: Oferta (na śmigłowce z Mielca) nigdy nie była aktualna".

21 listopada 2016: Pierwsze śmigłowce zostaną dostarczone do końca roku".

12 stycznia 2017 r.: ostał przesunięty termin o jeden miesiąc i w tym terminie zostaną one zrealizowane".

18 stycznia 2017: Pierwsze dwa śmigłowce na przełomie stycznia i lutego zostaną dostarczone polskim siłom specjalnym".

9 lutego 2017: Właśnie przed chwilą, gdy wychodziłem, powiedziano mi, że najpóźniej będzie to marzec tego roku".

grudzień 2017: Termin zakreślony przez ministra obrony narodowej to rok 2019. Jest to warunek realizacji tego przetargu. Będzie to szesnaście śmigłowców - osiem dla sił specjalnych, cztery do zwalczania okrętów podwodnych i cztery ratownictwa morskiego. Z tym, że 5 polskich śmigłowców Anakonda zostało oddanych ratownictwu medycznemu już w tym roku"

Podczas, gdy tak naprawdę, poza tym, że nadal nie ma śmigłowców, w lutym 2017 MON rozpisało postępowanie na 16 śmigłowców - po osiem w wersjach bojowego poszukiwania i ratownictwa (CSAR) dla Wojsk Specjalnych oraz do zwalczania okrętów podwodnych (ZOP/SAR), wyposażonych dodatkowo w sprzęt medyczny pozwalający na prowadzenie akcji poszukiwawczo-ratowniczych.

A w maju 2017 Inspektorat Uzbrojenia MON po ocenie wstępnych ofert w postępowaniu na śmigłowce dla sił specjalnych poinformował, że rozpoczyna negocjacje ze wszystkimi oferentami: konsorcjum PZL Mielec i Sikorsky, WSK PZL-Świdnik" oraz konsorcjum Airbus Helicopters i Heli Invest. Te same podmioty konkurowały w postępowaniu, w którym wybrano Caracale.

Termin zakreślony przez ministra obrony narodowej to rok 2019."

Przecież śmigłowce, każdego rodzaju kupuje się w sklepach ze śmigłowcami- wie to każde dziecko w Moskwie, tfu w Warszawie.
Rozumiem, że nadal wierzysz, że cokolwiek do nas zostanie dostarczone do końca 2019?
Napisano
Czy ty teraz aby tylko kawą się raczysz, czy inne używki też konsumujesz?
Zacząłeś o Smoleńsku, teraz cytujesz, wyrwane z kontekstu, jego (czy aby na pewno?) wypowiedzi o śmigłowcach, o Alfonsie nie wspomnę. Kontrakty na sprzęt są ustalane w MON i jak z nimi jest naprawdę, to trzeba być w środku, żeby to ocenić. A w środku jest bałagan zapewne, jak zawsze i jak w każdym urzędzie i nie ma powodu, żeby winić za to AM, bo to Polska właśnie.
Napisano
A w środku jest bałagan zapewne, jak zawsze i jak w każdym urzędzie i nie ma powodu, żeby winić za to AM, bo to Polska właśnie"

kiepski argument bo i wina tuska" i reprywatyzacja

czyli ktoś winny ale wszyscy święci
Napisano
Spirit of Warsaw (1176 / 26) 2018-01-13 15:29:13

MY wszyscy jesteśmy dziećmi PRL-u..."

Ja sobie wypraszam- ja jestem dzieckiem moich Rodziców.
Którzy na moje i Ich szczęście nie wiedzieli, co ja w tym PRL wyprawiam....

les05 (624 / 67) 2018-01-13 15:27:58

...."

Czyli w punkt trafiłem przywołując A u Was murzynów biją".
Napisano
Próba podsumowania:
-----------------------------------
1. Odlotowy Antoni zniszczył polski wywiad.
2. Sukcesywnie zwijał nasze wojska liniowe na rzecz wyklętych" z WOT.
3. Jest naczelnym kapłanem smoleńskim dla tych, którzy uwierzyli w jego brednie. Ciekawe czy sam w nie wierzy?
4. Zakupił bez przetargu i po paskarskiej cenie samoloty dla VIP - aby mieli czym nawiewać w razie W"?
5. Ale i tak nie przebije arcy-szkodnika, który w tym samym czasie postanowił wyciąć wszystkie drzewa w Polsce i wystrzelać wszystko co biega po lasach i polach. Jakiś psychopata?
Napisano
Bo śmigłowce w naszej sytuacji nie są aż tak istotne. Czy będą kupione w tym, przyszłym roku, czy za dwa lata to armia się, przez tę zwłokę, nie zawali. To tylko środek transportu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie