Skocz do zawartości

Będą kary za polskie obozy"

mimir

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Film dokumentalny Sprawiedliwi" z 1968 roku z małym komentarzem z 2011 r. Jakże na czasie...
http://www.youtube.com/watch?v=eFSh_J6gLMU

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 12:58 23-02-2018

Ja polecam Miejsce urodzenia". Dokument o rodzinie Henryka Grynberga. Bez happy endu, więc jak kogoś skomplikowanie dnia codziennego czasów okupacji przyprawia o palpitację i bóle głowy, proszę sobie darować.

Sobiepan (1265 / 138) 2018-02-23 12:37:45

Tyle, że biografia i wojenne losy Grynberga- patrz wycięstwo" nie bardzo będzie broniącym Ustawy i toczącym antysemicką pianę pasować :-)

Bo to właśnie takie mało czarno-białe wszystko jest, czego zwolennicy Ustawy, z jednej strony, a część środowisk żydowskich, z drugiej, nie bardzo chcą zauważyć.

Wzruszające są pissowskie nieuki – na czele z ich głównym nieukiem-absolwentem wydziału historii.

Pissowskie nieuki i pissowscy antysemici nawet nie mają pomysłu, jak odgryźć się środowisku żydowskiemu za jego obecną akcję skierowaną przeciwko Polsce.

A wystarczyłoby w przestrzeni publicznej grzecznie zapytać Żydów, co światowi historycy i opinia publiczna nazwała „Hidden Holocaust” i jaki udział wziął w nim sekretarz skarbu Stanów Zjednoczonych Henry Morgenthau będący amerykańskim Żydem.

Je...

Ale ja 2018-02-22 16:34:33 napisałem, że jeśli ktoś chce na serio i merytorycznie w maksymalnie możliwy sposób, to się oskarżeń Aliantów i diaspory nie uniknie.

Ale widać ani nikt z naszych sfer rządowych na to nie wpadł, albo po prostu cohones jak ziarnka ryżu...

Błysnąłeś...

A, gdybyś, dla odmiany coś mądrego napisał?

Wiem, wiem- nie tylko ty byś się tym faktem poczuł zaskoczony, pozostali Użytkownicy Forum także...

PS Zabrakło cohones, żeby po polsku napisać?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:54 23-02-2018

@ Czlowieksniegu 2018-02-23 13:26:13

Je...

Ale ja 2018-02-22 16:34:33 napisałem, że jeśli ktoś chce na serio i merytorycznie w maksymalnie możliwy sposób, to się oskarżeń Aliantów i diaspory nie uniknie.

Ale widać ani nikt z naszych sfer rządowych na to nie wpadł, albo po prostu cohones jak ziarnka ryżu...
_____

Ano nie uniknie się. Każdy - bez żadnych wyjątków - ma jakiegoś trupa w wersalce, a niektórzy i w wersalce, i w szafie.

Świata guzik obchodzi rachunek wzajemnych krzywd między Żydami a Polakami. Ale tzw. Plan Morgenthaua to było żydowskie podrugowojenne przedsięwzięcie międzynarodowe. Wystarczyłoby dziś zapytać Żydów, co kanclerz Adenauer sądził o panu Morgenthaurze?

I już krzywa świętoszkowatości Żydów poleciałaby w dół. Nie wiem, czy dałoby to jakiś stan równowagi na szali wizerunkowej, ale coś by pewnie dało.

Je...

Każdy - bez żadnych wyjątków - ma jakiegoś trupa w wersalce, a niektórzy i w wersalce, i w szafie."

Niektórzy, to jeszcze w lodówce*, w nakastniku i na stoliku z telewizorem...
I na tym wic powinien polegać, że nie ustawa, której w żaden sposób się nie da obronić, ale pokazanie, kto-co-dlaczego. Zwłaszcza, że akurat Zrzeszenie Gmin cały czas broni bardziej polskiej.

* w lodówce, żeby w dowolnym momencie takiego świeżego móc wyjąć i pokazać...

kubulek (309 / 12) 2018-02-23 15:37:43

Ale ja, na szczęście, nie planuję pewnych Użytkowników podstaw kindersztuby uczyć.
Zwłaszcza, że takimi pustymi wpisami sobie i podobnym świadectwo wystawiają.

Bo w sumie, można być i antysemitą, ale rozgarniętym inaczej antysemitą, to już jak dla mnie przesada.

Czlowieksniegu (17726 / 962) 2018-02-23 11:35:42

Co na to lekarz?

trudno powiedzieć, bo lekarz od 1990r nie żyje. Tu są szczegóły.

http://wrealu24.pl/wstrzasajacy-zyciorys-ojca-aleksandra-kwasniewskiego/

Ktoś to zdementował, był proces? Sprawa ma przycichnąć, bo w śledztwo naruszyłoby tabu.

Les- jak dla mnie możesz w to wierzyć...
Są ludzie, którzy żyją w przekonaniu, że Ziemia jest płaska..
Są ludzi, którzy założyli Kościół Spagetti..

Tyle, że ja przez krótką chwilę myślałem, że my poważnie o Ustawie piszemy. A tu widzę, że chcąc bronić tego gniota ty już nawet nie do bagna, ale do szamba sięgasz.

Sobiepan- zgodnie z teorią (?) Les05, nieprawomyślne pochodzenia mają, m.in., szary poseł ps Prezes" i kapłan smoleński.. nie licząc dobrych -dziesięciu osób ze świecznika politycznego, kulturalnego, wojskowego i biznesowego :-)

Jeśli nie miałeś okazji się z takowymi listami zapoznać- polecam. W zależności od momentu i nazwiska doskonale usypiają lub powodują ataki histerycznego śmiechu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie