Skocz do zawartości

Muzeum II Wojny do przeróbki"

Czlowieksniegu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
49 minut temu, Tyr napisał:

Widzę, że są jeszcze tacy co by woleli stalina albo jakichś innych, niemieckich socjalistów z nsdap uhonorować w polskim muzeum... 

Pamiętaj, że Twoje wizje nie zawsze muszą być zgodne z rzeczywistością 

Napisano
1 minutę temu, canabis.dw napisał:

Pamiętaj, że Twoje wizje nie zawsze muszą być zgodne z rzeczywistością 

Tyrrrr to prosty wyznawca. Każda jego wizja pochodzi z Tvrubel lub z komentarzy wpolityce. Najśmieszniejsze, że mu się później wydaje, że on sam te wizje płodzi.

Napisano
4 minuty temu, Tyr napisał:

A ty krzywy wyznawca...?

Jak będzie w Polsce partia warta mojego zainteresowania to ci powiem czy prosty/złożony.

Napisano

a na co czekasz? Na odna rassija, czy może kpch albo niemiecką partię komunistyczną? A może coś z knesetu?

Napisano
6 minut temu, Tyr napisał:

a na co czekasz? Na odna rassija, czy może kpch albo niemiecką partię komunistyczną? A może coś z knesetu?

Nie wiem, ale nie jestem fanem pospolitych złodziei, więc piss i przybudówki odpadają.

Napisano (edytowane)
2 hours ago, Spirit of Warsaw napisał:

1234.thumb.jpg.baf1764514cb876441a31564926bfa41.jpg

Fanom TVN i Wyborczej ten obrazek nic nie mówi.

"Polscy bohaterowie narodowi zostali usunięci z Muzeum II Wojny Światowej, kierowanego obecnie przez prof. Rafała Wnuka. Pod osłoną nocy z wystawy wyrzucono św. o. Maksymiliana Kolbe, błogosławioną rodzinę Ulmów i rotmistrza Pileckiego!

Okazało się, że tam, gdzie był rtm. Pilecki jest hydrant, tam, gdzie był św. o. Maksymilian Kolbe, nie ma nic, a tam, gdzie była bł. rodzina Ulmów, pozostaje przejmująca czarna ściana."

Edytowane przez Janko Muzykant
Napisano
4 minuty temu, Janko Muzykant napisał:

Pod osłoną nocy

A okradanie przez 8 lat żywych Polaków, w biały dzień ci nie przeszkadzało.

Napisano

Ile ci ukradli? Masz jakieś wyliczenia, czy tylko artykułujesz na forum przekaz podprogowy z polskojęzycznych. Policz sobie co ci ukradło lewactwo i liberalstwo i co jeszcze wyrwie od ciebie UE z gauleiterem donkiem. 

Napisano

Wprawdzie odbiegacie z lekka od tematu, jak zwykle zresztą, to  dodam do myslenia. Podobnie jak autor , spotkalem się rownież z identycznym bełkotem, który moze wprawic w stan, powiedzmy szpetny... No jak, równiez poszli na taki pakt z diabłem, aby zniknął Donek?

8 lat prania.jpg

Napisano (edytowane)
15 godzin temu, Janko Muzykant napisał:

Fanom TVN i Wyborczej ten obrazek nic nie mówi.

"Polscy bohaterowie narodowi zostali usunięci z Muzeum II Wojny Światowej, kierowanego obecnie przez prof. Rafała Wnuka. Pod osłoną nocy z wystawy wyrzucono św. o. Maksymiliana Kolbe, błogosławioną rodzinę Ulmów i rotmistrza Pileckiego!

Okazało się, że tam, gdzie był rtm. Pilecki jest hydrant, tam, gdzie był św. o. Maksymilian Kolbe, nie ma nic, a tam, gdzie była bł. rodzina Ulmów, pozostaje przejmująca czarna ściana."

Mozesz być pewien, że mówi. Nie masz monopolu na Patriotyzm...

Od kiedy kolego, tak się z nagła zainteresowałeś  Tymi Bohaterami?  Przypominają mi się Twoje wczesniejsze komentarze i tematy.  Teraz czytam i baach, metamorfoza w doborze tematów :-)...

Edytowane przez formoza58
Napisano

A ja pytałem trzech i nie zamarłem. Pis i Rosja? To dlatego w Smoleńsku zabili swojego najlepszego agenta i przyjaciela. Po prostu pomylili samoloty bo miał być ten z Tuskiem.  Rozumiem różne poglądy polityczne ale takie bzdury ... I to zdaję się poważni ludzie tak twierdzą.

Napisano (edytowane)
24 minuty temu, formoza58 napisał:

Wprawdzie odbiegacie z lekka od tematu, jak zwykle zresztą, to  dodam do myslenia. Podobnie jak autor , spotkalem się rownież z identycznym bełkotem, który moze wprawic w stan, powiedzmy szpetny... No jak, równiez poszli na taki pakt z diabłem, aby zniknął Donek?

8 lat prania.jpg

A facecik co chce nazwać CPK imieniem tuska wziął sobie do serca:)

Edytowane przez Tyr
Napisano (edytowane)

i nie mów Formoza, że nie dostrzegasz... Lewactwo i liberalstwo  tak ma, że po trupach do celu. Zero honoru, prawdy i uczciwości... Cel? - związek socjalistycznych republik europejskich, czyli zsrr 2.0 pod przewodnictwem niemiec. 

Edytowane przez Tyr
Napisano
40 minut temu, Tyr napisał:

A facecik co chce nazwać CPK imieniem tuska wziął sobie do serca:)

Niby odpowiedziałeś, ale to nijak się ma  z zawartym w cytacie pytaniem. Takie jak zwykle " patilum lawirum" ;-)

Napisano
2 godziny temu, formoza58 napisał:

No to miałeś farta ;-)

Nie miał farta: on i ci trzej pytani przez niego mają takie samo zdanie jak ci dwaj zapytanie przez Ciebie.

Napisano (edytowane)
21 hours ago, karpik napisał:

A okradanie przez 8 lat żywych Polaków, w biały dzień ci nie przeszkadzało.

Nie wszystko mnie zachwycało ale generalnie lepiej bym się czuł w muzeum IIWS gdzie moje dzieci mogą przeczytać o Pileckim, Ulmach, Kolbe.

Zostaw Pan te kalki o "reżimie", "okradaniu Polaków" i odpowiedz co myśli o wywaleniu z muzeum tych postaci. Ma Pan tyle cywilnej odwagi ?

Edytowane przez Janko Muzykant
Napisano
6 hours ago, formoza58 napisał:

Mozesz być pewien, że mówi. Nie masz monopolu na Patriotyzm...

Od kiedy kolego, tak się z nagła zainteresowałeś  Tymi Bohaterami?  Przypominają mi się Twoje wczesniejsze komentarze i tematy.  Teraz czytam i baach, metamorfoza w doborze tematów :-)...

Wicie, rozumicie... Proszę wprost napisać że to dobra decyzja, że Niemcy też mają prawo czuć się komfortowo w naszym muzeum ;)

I jaki monopol ? Pilecki to ikona z wyjątkiem jak widać komuchów którzy go zamordowali i przedstawicieli fajnopolaków którzy się go chyba ( ? ) wstydzą ?

A dlaczego się "nagle" zainteresowałem ? Bo nagle w nocy  zmieniono ekspozycję w muzeum. Ot, wyjasnienie całej spiskowej teorii.

Napisano
4 minuty temu, Janko Muzykant napisał:

Wicie, rozumicie...

Wiesz dobrze , co miałem na myśli. . Tak samo fani TVN i Wyborczej nie sa obojętni na to co się stało, oby nietrwale. Tak samo jak ja,  "Janko Muzykant", " fajnopolacy",ach och inni ,  " rycerze i knechci  zakonu malusiego mistrzulka", itp ect , ba nawet " komuchy" możemy  być z tych Bohaterów dumni i nie wstydzić się o nich. Być może, bliżej jesteś " gdzieś", może wiesz lepiej, " dlaczego Niemcy mają się prawo czuć się komfortowo w naszym muzeum". Wiesz , to się podziel konkretnymi  informacjami, a nie rób łatki innym i nie obrażaj obrażaj  jak jakiś  " niedawno wyautowany".

Napisano
59 minut temu, Janko Muzykant napisał:

Pilecki to ikona z wyjątkiem jak widać komuchów którzy go zamordowali i przedstawicieli fajnopolaków którzy się go chyba ( ? ) wstydzą ?

Pilecki w pasiaku dla PIS był zły, zamieniono go na Pileckiego w mundurze WP. Teraz Pilecki będzie w pasiaku. Pilecki w pasiaku walczył z Niemcami, w mundurze był ofiara ruskich. To jest muzeum II WŚ a nie walki z komuną. Pilecki powinien być w pasiaku.

Napisano
7 godzin temu, TomekSz napisał:

A ja pytałem trzech i nie zamarłem. Pis i Rosja? To dlatego w Smoleńsku zabili swojego najlepszego agenta i przyjaciela. Po prostu pomylili samoloty bo miał być ten z Tuskiem.  Rozumiem różne poglądy polityczne ale takie bzdury ... I to zdaję się poważni ludzie tak twierdz

Mam pytanie. Masz na ulicy kilkudziesięciu sąsiadów. Jednego z nich wszyscy nie lubią. Prawie wszyscy. Podejrzewasz go o zabicie lub współudział w zabiciu swojego brata. Z kim się kumplujesz? Z jedynym na ulicy sąsiadem który tego podejrzanego o zabicie twojego brata uważa za przyjaciela czy ze wszystkimi pozostałymi? PIS wybrał opcję kumplowanie się z najlepszym przyjacielem zabójcy brata prezesa. Ot taka ciekawostka przyrodnicza,

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie