MarekA Napisano 25 Czerwiec Share Napisano 25 Czerwiec https://muzeum1939.pl/zmiany-na-wystawie-glownej-miiws/aktualnosci/7060.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canabis.dw Napisano 25 Czerwiec Share Napisano 25 Czerwiec 49 minut temu, Tyr napisał: Widzę, że są jeszcze tacy co by woleli stalina albo jakichś innych, niemieckich socjalistów z nsdap uhonorować w polskim muzeum... Pamiętaj, że Twoje wizje nie zawsze muszą być zgodne z rzeczywistością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 25 Czerwiec Share Napisano 25 Czerwiec 1 minutę temu, canabis.dw napisał: Pamiętaj, że Twoje wizje nie zawsze muszą być zgodne z rzeczywistością Tyrrrr to prosty wyznawca. Każda jego wizja pochodzi z Tvrubel lub z komentarzy wpolityce. Najśmieszniejsze, że mu się później wydaje, że on sam te wizje płodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 25 Czerwiec Share Napisano 25 Czerwiec A ty krzywy wyznawca...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 25 Czerwiec Share Napisano 25 Czerwiec 4 minuty temu, Tyr napisał: A ty krzywy wyznawca...? Jak będzie w Polsce partia warta mojego zainteresowania to ci powiem czy prosty/złożony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 25 Czerwiec Share Napisano 25 Czerwiec a na co czekasz? Na odna rassija, czy może kpch albo niemiecką partię komunistyczną? A może coś z knesetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 25 Czerwiec Share Napisano 25 Czerwiec 6 minut temu, Tyr napisał: a na co czekasz? Na odna rassija, czy może kpch albo niemiecką partię komunistyczną? A może coś z knesetu? Nie wiem, ale nie jestem fanem pospolitych złodziei, więc piss i przybudówki odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 27 Czerwiec Share Napisano 27 Czerwiec 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Czerwiec Share Napisano 27 Czerwiec 32 minuty temu, Spirit of Warsaw napisał: Wernisaż pierwszego debila RP robimy? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janko Muzykant Napisano 27 Czerwiec Share Napisano 27 Czerwiec (edytowane) 2 hours ago, Spirit of Warsaw napisał: Fanom TVN i Wyborczej ten obrazek nic nie mówi. "Polscy bohaterowie narodowi zostali usunięci z Muzeum II Wojny Światowej, kierowanego obecnie przez prof. Rafała Wnuka. Pod osłoną nocy z wystawy wyrzucono św. o. Maksymiliana Kolbe, błogosławioną rodzinę Ulmów i rotmistrza Pileckiego! Okazało się, że tam, gdzie był rtm. Pilecki jest hydrant, tam, gdzie był św. o. Maksymilian Kolbe, nie ma nic, a tam, gdzie była bł. rodzina Ulmów, pozostaje przejmująca czarna ściana." Edytowane 27 Czerwiec przez Janko Muzykant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 27 Czerwiec Share Napisano 27 Czerwiec 4 minuty temu, Janko Muzykant napisał: Pod osłoną nocy A okradanie przez 8 lat żywych Polaków, w biały dzień ci nie przeszkadzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec Ile ci ukradli? Masz jakieś wyliczenia, czy tylko artykułujesz na forum przekaz podprogowy z polskojęzycznych. Policz sobie co ci ukradło lewactwo i liberalstwo i co jeszcze wyrwie od ciebie UE z gauleiterem donkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec Wprawdzie odbiegacie z lekka od tematu, jak zwykle zresztą, to dodam do myslenia. Podobnie jak autor , spotkalem się rownież z identycznym bełkotem, który moze wprawic w stan, powiedzmy szpetny... No jak, równiez poszli na taki pakt z diabłem, aby zniknął Donek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec (edytowane) 15 godzin temu, Janko Muzykant napisał: Fanom TVN i Wyborczej ten obrazek nic nie mówi. "Polscy bohaterowie narodowi zostali usunięci z Muzeum II Wojny Światowej, kierowanego obecnie przez prof. Rafała Wnuka. Pod osłoną nocy z wystawy wyrzucono św. o. Maksymiliana Kolbe, błogosławioną rodzinę Ulmów i rotmistrza Pileckiego! Okazało się, że tam, gdzie był rtm. Pilecki jest hydrant, tam, gdzie był św. o. Maksymilian Kolbe, nie ma nic, a tam, gdzie była bł. rodzina Ulmów, pozostaje przejmująca czarna ściana." Mozesz być pewien, że mówi. Nie masz monopolu na Patriotyzm... Od kiedy kolego, tak się z nagła zainteresowałeś Tymi Bohaterami? Przypominają mi się Twoje wczesniejsze komentarze i tematy. Teraz czytam i baach, metamorfoza w doborze tematów :-)... Edytowane 28 Czerwiec przez formoza58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec A ja pytałem trzech i nie zamarłem. Pis i Rosja? To dlatego w Smoleńsku zabili swojego najlepszego agenta i przyjaciela. Po prostu pomylili samoloty bo miał być ten z Tuskiem. Rozumiem różne poglądy polityczne ale takie bzdury ... I to zdaję się poważni ludzie tak twierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec 1 minutę temu, TomekSz napisał: A ja pytałem trzech i nie zamarłem. No to miałeś farta ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec (edytowane) 24 minuty temu, formoza58 napisał: Wprawdzie odbiegacie z lekka od tematu, jak zwykle zresztą, to dodam do myslenia. Podobnie jak autor , spotkalem się rownież z identycznym bełkotem, który moze wprawic w stan, powiedzmy szpetny... No jak, równiez poszli na taki pakt z diabłem, aby zniknął Donek? A facecik co chce nazwać CPK imieniem tuska wziął sobie do serca:) Edytowane 28 Czerwiec przez Tyr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec (edytowane) i nie mów Formoza, że nie dostrzegasz... Lewactwo i liberalstwo tak ma, że po trupach do celu. Zero honoru, prawdy i uczciwości... Cel? - związek socjalistycznych republik europejskich, czyli zsrr 2.0 pod przewodnictwem niemiec. Edytowane 28 Czerwiec przez Tyr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec 40 minut temu, Tyr napisał: A facecik co chce nazwać CPK imieniem tuska wziął sobie do serca:) Niby odpowiedziałeś, ale to nijak się ma z zawartym w cytacie pytaniem. Takie jak zwykle " patilum lawirum" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec 2 godziny temu, formoza58 napisał: No to miałeś farta ;-) Nie miał farta: on i ci trzej pytani przez niego mają takie samo zdanie jak ci dwaj zapytanie przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janko Muzykant Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec (edytowane) 21 hours ago, karpik napisał: A okradanie przez 8 lat żywych Polaków, w biały dzień ci nie przeszkadzało. Nie wszystko mnie zachwycało ale generalnie lepiej bym się czuł w muzeum IIWS gdzie moje dzieci mogą przeczytać o Pileckim, Ulmach, Kolbe. Zostaw Pan te kalki o "reżimie", "okradaniu Polaków" i odpowiedz co myśli o wywaleniu z muzeum tych postaci. Ma Pan tyle cywilnej odwagi ? Edytowane 28 Czerwiec przez Janko Muzykant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janko Muzykant Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec 6 hours ago, formoza58 napisał: Mozesz być pewien, że mówi. Nie masz monopolu na Patriotyzm... Od kiedy kolego, tak się z nagła zainteresowałeś Tymi Bohaterami? Przypominają mi się Twoje wczesniejsze komentarze i tematy. Teraz czytam i baach, metamorfoza w doborze tematów :-)... Wicie, rozumicie... Proszę wprost napisać że to dobra decyzja, że Niemcy też mają prawo czuć się komfortowo w naszym muzeum ;) I jaki monopol ? Pilecki to ikona z wyjątkiem jak widać komuchów którzy go zamordowali i przedstawicieli fajnopolaków którzy się go chyba ( ? ) wstydzą ? A dlaczego się "nagle" zainteresowałem ? Bo nagle w nocy zmieniono ekspozycję w muzeum. Ot, wyjasnienie całej spiskowej teorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec 4 minuty temu, Janko Muzykant napisał: Wicie, rozumicie... Wiesz dobrze , co miałem na myśli. . Tak samo fani TVN i Wyborczej nie sa obojętni na to co się stało, oby nietrwale. Tak samo jak ja, "Janko Muzykant", " fajnopolacy",ach och inni , " rycerze i knechci zakonu malusiego mistrzulka", itp ect , ba nawet " komuchy" możemy być z tych Bohaterów dumni i nie wstydzić się o nich. Być może, bliżej jesteś " gdzieś", może wiesz lepiej, " dlaczego Niemcy mają się prawo czuć się komfortowo w naszym muzeum". Wiesz , to się podziel konkretnymi informacjami, a nie rób łatki innym i nie obrażaj obrażaj jak jakiś " niedawno wyautowany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec 59 minut temu, Janko Muzykant napisał: Pilecki to ikona z wyjątkiem jak widać komuchów którzy go zamordowali i przedstawicieli fajnopolaków którzy się go chyba ( ? ) wstydzą ? Pilecki w pasiaku dla PIS był zły, zamieniono go na Pileckiego w mundurze WP. Teraz Pilecki będzie w pasiaku. Pilecki w pasiaku walczył z Niemcami, w mundurze był ofiara ruskich. To jest muzeum II WŚ a nie walki z komuną. Pilecki powinien być w pasiaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekA Napisano 28 Czerwiec Share Napisano 28 Czerwiec 7 godzin temu, TomekSz napisał: A ja pytałem trzech i nie zamarłem. Pis i Rosja? To dlatego w Smoleńsku zabili swojego najlepszego agenta i przyjaciela. Po prostu pomylili samoloty bo miał być ten z Tuskiem. Rozumiem różne poglądy polityczne ale takie bzdury ... I to zdaję się poważni ludzie tak twierdz Mam pytanie. Masz na ulicy kilkudziesięciu sąsiadów. Jednego z nich wszyscy nie lubią. Prawie wszyscy. Podejrzewasz go o zabicie lub współudział w zabiciu swojego brata. Z kim się kumplujesz? Z jedynym na ulicy sąsiadem który tego podejrzanego o zabicie twojego brata uważa za przyjaciela czy ze wszystkimi pozostałymi? PIS wybrał opcję kumplowanie się z najlepszym przyjacielem zabójcy brata prezesa. Ot taka ciekawostka przyrodnicza, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi