Skocz do zawartości

Pociąg z diamentami znaleziony pod Wałbrzychem? Niewykluczone! vol.2

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 307
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Wiem, że to mega offtop, ale znałem pewnego pułkownika z WAT'u, który uczestniczył w pokazie tego śmiesznego zderzaka Łagiewki. Siedziało trzech gości z powybijanymi zębami, którzy starą skodą z jakimś oscyloskopem na tylnym siedzeniu (w charakterze czujnika wstrząsów) ładowali się w jakiś mur chlewika i twierdzili,że o" minimalizuje skutki uderzenia.
Tyle cytat znajomego z WAT'u. :)
Napisano
Panowie jest 21 wiek, mozna miec okulary z kamery, jest kamera prawie w kazdym telefonie i jak idziecie do lasu i spotykacie tam pelno meszczyzn ubranych na czarno a wy nawet nic nie potraficie nagrac???? Nawet gdybys cie odeszli pare metrow i z ukrycia nagrali cokolwiek to bysmy uwierzyli Do lasu kazdy zabiera ze soba telefon przeciez.Na co czekacie z ujawnieniem miejsca, jesli sie okaze to prawda to wtedy beda musieli zabezpieczyc to miejsce i wtedy mamy czarno na bialym. . Nie chodzi o to ze nie wierze tylko czego sie co niektorzy boja, czytam kopie jakis artykulow rzekomo napisanych u prawnikow w poscie gdzie swiadkowie chowali skarby potem sie boja bo po paru latach w tych miejscach spotykaja bylych SS-manow i sie boja, powatarzam pytanie czego??? Prawdy??? Za duzo filmow chyba niektorzy ogladaja...Mozecie mnie oczerniac, 5 lat pracowalem w jednostkach specjalnych za granica i slysze ABW to smiac mi sie chce. A co do wypowiedzi niektorych na temat Zydow to sie zgadzam, jak mozna dzisiaj chciec od naszego Panstwa rekompensaty za straty na ktorych Pansto Polskie nie mialo wplywu i od razu niektorzy nazywaja nas antysemitami.Przeciez my walczyli zesmy z niemcami i walczyli za nasz kraj. Ilu zydow bylo w SS. Wszyscy cicho siedz bo bylo ich mnostwo. Ludzie walczcie o swoj kraj a nie dajemy sie sprzedac obcemu kapitalowi....!!! Jest znalezione, jesli okaze sie prawda to wara wszystkim od tego i tyle.
Napisano
Idel nie wiem skąd takie info ale technologię zderzaka chętnie wykorzystują araby w swoich statkach i płacą grubą kasę-to jest fakt.
Pędnik przechwyciło wojsko i na nic szukanie info w necie.
Sorki za off ale jakoś tak wyszło.
Napisano
Przecież wyraźnie napisałem skąd takie Info. Pracowałem w firmie, która współpracowała z WATem. Pewien pan pułkownik, nota bene dr hab. fizyki opowiadał z roześmianą gębą o tym wynalazku".
A wojo nawet w Polsce trzyma rękę na pulsie i sprawdzają wszelkie pomysły, które mogą zostać uznane za strategiczne.

I cóż w tym dziwnego?
Napisano
Ale wracając do pociągu, uważam, że jeśli nawet są tam jakieś kruszce, to mogą one być małowartościowe, jeśliby znalazła się tam jakaś ciekawa i wartościowa dokumentacja z badań nad grawitacją ziemską.

Tak czy siak myślę sobie, że zabawa z pociągiem jest pyszna. Fajne spekulacje pojawiają się na necie. A i fajne zdjęcia z geonieradarów można sobie pooglądać. :D
Napisano
Zloto'kosztownosci czy co tam będzie mnie osobiście w..li.Wszyscy widzieliśmy juz samoloty,czolgi itp.ale pociągu jeszcze nie bylo.Sam fakt-lokomotywa z wagonami ukryta pod ziemia i to jeszcze w Polsce-dla mnie bomba jeżeli to prawda.Myślę ze warto poczekać do wyjaśnienia sprawy i trzymać kciuki oby się udalo.W końcu marzenia i nadzieja to część naszej pasji.
Napisano

Pociąg odjeżdża..
Na marginesie szumu coraz więcej, a przecież dalej oprócz dwoch anonimowych poszukiwaczy nikt nie wie gdzie stoi to cudo...
Dzisiaj poraz pierwszy w naszej tv widziałem dziennikarza który sensownie mówił, że to najpawdobodobniej malutki deszczyk z wielkiej chmury.

Napisano
Nikt z was go nie dostanie - Warsiu czuwa!
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019397,title,Sprawa-zlotego-pociagu-w-prokuraturze-Zadaja-dymisji-generalnego-konserwatora-zabytkow,wid,17811992,wiadomosc.html?ticaid=11580f
Napisano
Czy ktos w lawinie informacji w temacie wylowil moze, czy odkrywcy" ujawnili juz wladzom lokalizacje rzkomego pociagu czy wciaz zwlekaja z tym do uzyskania jakiegos potwierdzenia znaleznego?
Nie zauwazylem takiego pytania w linkowanym wczesniej wywiadzie z ich prawnikiem, a przynajmniej mi cisnie sie ono na usta...
Napisano
Sonicquad pozdrawiam z Czeluści i dzięki za wywołanie do tablicy. Najważniejsza jest intuicja, Czułem, że ktoś mnie pamięta i dlatego postarajcie się pracować wspólnie. Nie dajcie się przekierować na boczny tor.
Napisano
Moim zdaniem wiedza ych odkrywców" lewituje w sferze wiary, a ta z realem ma niewiele wspólnego; może prócz mniej lub bardziej realnych 10% na które apetyt ma każdy. Optymistycznie zakładam, że nie był to ordynarny skok na kasę, metodą na wyrwę.
Lecz szukać trzeba, warto zapukać po rozum do głowy i sądzę że szanse są duże i klimat sprzyjający (wbrew pozorom).
Napisano
to pewnie zakrojona akcja pt wkreceni...wkręcają cały nasz naród,rząd i inne państwa itp itd i mają z tego polewke jak szybko łykamy kity..Była już taka Anastazja Pe co wkręciła pół sejmu potem książkę wydała ale goło iwesoło było!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie