les05 Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 Jedni i drudzy mają sporo sprzętu, pogoda wprost wymarzona mogliby więc ostro się naparzać ale chęci brak i dopingowiczów niewielu. Może podrzucić im dwa nagie miecze albo litra berbeluchy na dynie, to się ruszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 Niech się tłuką. W końcu to będzie wojna naszych dwóch wrogów nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 Russia is a democratic federation - YouTube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 5 godzin temu, takafura napisał: Może tak to wygląda jak sie mieszka na Czukotce :) Za miesiąc pewnie przeczytasz w swoich mediach że rosyjskie kombajny koszące zboże w Donbasie ( maj) zostały zaatakowane przez kolumnę ukraińskich T-72. Kombajny odpowiedziały ogniem i po zniszczeniu czołgów odleciały. źródło: sputnik.ru Ja tam wojny nikomu nie życzę, nawet banderowcom. Tym bardziej, że los i tak ich już ukarał za ludobójstwo na Polakach coraz większą biedą i brakiem perspektyw na lepszą przyszłość. Z drugiej strony patrząc, to dopóki mają zajęcie na wschodzie, to jakby mniej upominają się o Zakierzonie, czyli o 19 naszych powiatów, w tym takie miasta jak Lublin, Chełm czy Przemyśl. PS. A prymitywne złośliwości pod moim adresem będą ci zapamiętane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 11 minut temu, balans napisał: Tym bardziej, że los i tak ich już ukarał za ludobójstwo na Polakach Szkoda, że ruskich za słabo ukarał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 11 minut temu, Tyr napisał: Szkoda, że ruskich za słabo ukarał. Może dlatego, że Ruscy nie nabijali niemowląt na sztachety w płocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 Za to głodził na śmierć i pozwalał umierać na choroby w gułagach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 42 minuty temu, balans napisał: PS. A prymitywne złośliwości pod moim adresem będą ci zapamiętane... Zamierzasz się mścić na Takafura po wkroczeniu ruskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 Czyli nie wierzysz, że WOT nas obroni? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 31 minut temu, Tyr napisał: Za to głodził na śmierć i pozwalał umierać na choroby w gułagach... Ale nie robił za pomocą młotka i gwoździa "orzełka" na czole polskich dzieci, ani nie przybijał ich żywcem do wrót od stodoły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 21 minut temu, Tyr napisał: Zamierzasz się mścić na Takafura po wkroczeniu ruskich? Ja mściwy nie jestem, tylko czasem pamiętliwy. A Ruscy nie mają najmniejszego powodu aby do nas wkraczać, bo to już nie te czasy, gdy o mocarstwowości jakiegoś kraju decydowała ilość poborowych i chłopów pańszczyźnianych. Ja zdecydowanie bardziej obawiam się twoich ziomali, którzy w ramach 447 puszczą nas nie tylko z torbami, ale zupełnie boso... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 Zdecyduj się bo ostatnio bredzisz nie tylko na tematy historyczne ale na temat moich ziomali, raz są to prawdziwi Polacy, raz naziole a teraz pejsaci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 9 minut temu, balans napisał: Ja mściwy nie jestem, tylko czasem pamiętliwy. A Ruscy nie mają najmniejszego powodu aby do nas wkraczać, bo to już nie te czasy, gdy o mocarstwowości jakiegoś kraju decydowała ilość poborowych i chłopów pańszczyźnianych. Ja zdecydowanie bardziej obawiam się twoich ziomali, którzy w ramach 447 puszczą nas nie tylko z torbami, ale zupełnie boso... Do Afganistanu, Gruzji, Syrii i na Ukrainę weszli Ruscy po poborowych i chłopów pańszczyźnianych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 1 minutę temu, les05 napisał: Do Afganistanu, Gruzji, Syrii i na Ukrainę weszli Ruscy po poborowych i chłopów pańszczyźnianych? Do Afganistanu weszli jeszcze za Sowieta. Zresztą podczas ich okupacji przynajmniej afgańskie kobiety przez jakiś czas miały cywilizację, bo w miastach ubierały się wtedy po europejsku, mogły pracować a nawet studiować. A podczas obecnej, amerykańskiej okupacji, na ulicach mogą się pokazać tylko w burkach. Oto jaką im Amerykanie "wolność" zafundowali ! Aby było jeszcze śmieszniej, to na 20 letnią okupację Afganistanu Amerykanie wydali kilka ładnych bilionów dolarów, a teraz będą już niedługo nawiewać z podkulonym ogonem z tego kraju... A odnośnie Gruzji, to Rosja tylko obroniła Osetię, po bandyckim [ostrzał w nocy Gradami osiedli mieszkaniowych] napadzie Gruzinów na ten kraj. Natomiast w Syrii znaleźli się na zaproszenie tamtejszych władz i w ostatnim momencie uratowali syryjskich chrześcijan jazydów, szyitów i innych, od okrutnej śmierci z rąk fanatycznych islamistów wspieranych przez USA i Saudów. Natomiast na Ukrainę nie weszli, bo Rosji nie jest stać na utrzymywanie bankruta. Odebrali sobie tylko Krym, który i tak nigdy nie był ukraiński, no i wspierają w Donbasie tych, którzy nie godzą się na życie w państwie, które gloryfikuje banderyzm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 55 minut temu, les05 napisał: Do Afganistanu, Gruzji, Syrii i na Ukrainę weszli Ruscy po poborowych i chłopów pańszczyźnianych? I co, przekonały Cię argumenty Balansa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 17 minut temu, takafura napisał: I co, przekonały Cię argumenty Balansa :) On to zawsze znajdzie jakieś plusy ruskiej okupacji, inwazji i zaborów, Katynia, wielkiego głodu, akcji polskiej, 1920 i 17 września;) Co bymy zrobili bez tych ruskich..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 Godzinę temu, Tyr napisał: On to zawsze znajdzie jakieś plusy ruskiej okupacji, inwazji i zaborów, Katynia, wielkiego głodu, akcji polskiej, 1920 i 17 września;) Co bymy zrobili bez tych ruskich..? A już miałem nadzieję, że usłyszę jakieś argumenty obalające to co napisałem. No i znowu kicha, bo zamiast merytorycznych argumentów produkujesz tylko jakieś prymitywne insynuacje. Ale tak to jest, jak Historię traktuje się jako narzędzie pseudo patriotycznej propagandy, a nie postrzega się jej przez złożoność dziejów, bo tylko wtedy historia może czegoś nauczyć. I jeszcze jedno - skoro taki wielki obrońca neo-banderowców jesteś, to zaciągnij się do nich na ochotnika i walcz o ten Donbas, zamiast uprawiać tu prymitywną propagandę. No chyba, że wojsko widziałeś tylko w telewizji, a mocny jesteś jedynie w gębie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 (edytowane) Cały czas zapodajesz https://pl.wikipedia.org/wiki/Krótki_kurs_historii_WKP(b) a jak byś chciał wiedzieć to wszyscy mordowali móją rodzinę ruscy, niemce, i ukraincy ale ruscy zawsze musieli mieć wspólników bo jak sami to nie bardzo im wychodziło... Edytowane 18 Kwiecień 2021 przez Tyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 Balans, Twoje epickie strofy zapewne wycisną niejedną łzę w czerwonych oczach krasnoarmieńców, bo nikt tak dobrze jak Ty nie potrafi oddać trudów ruskiego sołdata niosącego przez świat żagiew swobody i mira. Nie wiem skąd u Ciebie ta szczera wiara w ruski mir? Ja sprawy widzę zupełnie inaczej. Putin chce by Rosję uznano za równoprawne USA i Chinom supermocarstwo i będzie szkodził interesom Zachodu zawsze gdy tylko nadarzy się jakaś okazja, będzie wspierał wszelkich wrogów Ameryki, kupował polityków, szantażował wojną kraje wrogie Rosji, rozbijał jedność UE i NATO na wszystkie możliwe sposoby licząc, że znajdzie się wreszcie taki prezydent USA, który w swej naiwności, niedoświadczeniu, przekupstwu lub agenturze zgodzi się na powstanie światowego triumwiratu z udziałem Rosji. W nowym podziale świata Rosja odbuduje swoje imperium, bo bez niego nie może istnieć na dłuższą metę. Dlatego granice Rosji nigdy nie będą spokojne a sąsiedzi nigdy nie będą bezpieczni. Chyba, że Rosja zostanie sprowadzona do granic i roli dawnego księstwa moskiewskiego, bez broni atomowej i znaczenia globalnego. Polityka Putina próbuje temu wariantowi zapobiec wysyłając mirotworców w różne części świata i udowadniając własnym obywatelom, że jeszcze nie wszystko jest stracone i są kraje, które Rosji nadal się boją a granice rosyjskiego imperium są tam gdzie są jej sołdaty. Chrzanienie głupot o afgańskich kobietach, europejskich ubiorach, zwalczaniu banderowców i fanatycznych islamistów, ratowaniu jazydów czy innych cudaków zostaw sentymentalnym ofermom, zagubionym w świecie informacji. Wiedza i doświadczenie życiowe skłaniać Cię powinny do bardziej racjonalnych osądów i oddzielania rzeczywistych interesów politycznych od propagandowych ustawek z konferencji prasowych Umiłowanego Przywódcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 Balans a te biliony wydane przez amerykańców na Afganistan to twoje niedokształcenie względem arytmetyki amerykańskiej co ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 13 minut temu, Landszaft napisał: Balans a te biliony wydane przez amerykańców na Afganistan to twoje niedokształcenie względem arytmetyki amerykańskiej co ?? On odruchowo przelicza dolce na ruble i stąd te biliony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 18 Kwiecień 2021 Share Napisano 18 Kwiecień 2021 Raczej nie łapie że w Ameryce nie ma miliardów , po milionach są biliony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 19 Kwiecień 2021 Share Napisano 19 Kwiecień 2021 4 godziny temu, les05 napisał: Balans, Twoje epickie strofy zapewne wycisną niejedną łzę w czerwonych oczach krasnoarmieńców, bo nikt tak dobrze jak Ty nie potrafi oddać trudów ruskiego sołdata niosącego przez świat żagiew swobody i mira. Nie wiem skąd u Ciebie ta szczera wiara w ruski mir? Ja sprawy widzę zupełnie inaczej. Putin chce by Rosję uznano za równoprawne USA i Chinom supermocarstwo i będzie szkodził interesom Zachodu zawsze gdy tylko nadarzy się jakaś okazja, będzie wspierał wszelkich wrogów Ameryki, kupował polityków, szantażował wojną kraje wrogie Rosji, rozbijał jedność UE i NATO na wszystkie możliwe sposoby licząc, że znajdzie się wreszcie taki prezydent USA, który w swej naiwności, niedoświadczeniu, przekupstwu lub agenturze zgodzi się na powstanie światowego triumwiratu z udziałem Rosji. W nowym podziale świata Rosja odbuduje swoje imperium, bo bez niego nie może istnieć na dłuższą metę. Dlatego granice Rosji nigdy nie będą spokojne a sąsiedzi nigdy nie będą bezpieczni. Chyba, że Rosja zostanie sprowadzona do granic i roli dawnego księstwa moskiewskiego, bez broni atomowej i znaczenia globalnego. Polityka Putina próbuje temu wariantowi zapobiec wysyłając mirotworców w różne części świata i udowadniając własnym obywatelom, że jeszcze nie wszystko jest stracone i są kraje, które Rosji nadal się boją a granice rosyjskiego imperium są tam gdzie są jej sołdaty. Chrzanienie głupot o afgańskich kobietach, europejskich ubiorach, zwalczaniu banderowców i fanatycznych islamistów, ratowaniu jazydów czy innych cudaków zostaw sentymentalnym ofermom, zagubionym w świecie informacji. Wiedza i doświadczenie życiowe skłaniać Cię powinny do bardziej racjonalnych osądów i oddzielania rzeczywistych interesów politycznych od propagandowych ustawek z konferencji prasowych Umiłowanego Przywódcy. Czy to ma miejsce tu i teraz...?..... Nie wiem.... Ale.... Wam się ....ubzdurało .... Że Polska w tym powyższym epitafium Rosję ma zamiar i nadzieję zastąpić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 19 Kwiecień 2021 Share Napisano 19 Kwiecień 2021 4 godziny temu, toska napisał: Czy to ma miejsce tu i teraz...?..... Nie wiem.... Ale.... Wam się ....ubzdurało .... Że Polska w tym powyższym epitafium Rosję ma zamiar i nadzieję zastąpić. Nie wiem ale się wypowiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 19 Kwiecień 2021 Share Napisano 19 Kwiecień 2021 5 godzin temu, Landszaft napisał: Raczej nie łapie że w Ameryce nie ma miliardów , po milionach są biliony. Jak się zabiera głos w jakiejś sprawie, to czasem warto sprawdzić co się pisze aby się nie ośmieszyć. Ja sprawdziłem i bez trudu znalazłem informację, że wojny prowadzone przez USA od 2001 do 2017 roku kosztowały amerykańskiego podatnika 4,3 biliona dolarów [biliona w znaczeniu europejskim, a nie amerykańskim]. A szacunkowy koszt wojen [przede wszystkim Irak i Afganistan] z uwzględnieniem kolejnych 2 lat może wynieść nawet 6 bilionów dolarów. To dlatego wojny obecnie są nieopłacalne, bo dużo taniej wychodzi podporządkowanie sobie jakiegoś kraju za pomocą kredytów i manipulacji stopami procentowymi i odsetkami. A odnośnie naszej polityki, to mamy tu szukanie sobie wrogów blisko, a przyjaciela baaardzo daleko. Zapominając przy tym, że jesteśmy buforem w strefie ewentualnego zgniotu i jako pionek możemy zostać poświęceni w globalnej grze supermocarstwa i zwyczajowo najbardziej oberwiemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi