Radek.s Napisano 1 Luty 2015 Share Napisano 1 Luty 2015 I o tego jednego jedynego (białego misia) takie tasiemcowe wywody? Jak mówi stare przysłowie (jeszcze się taki nie urodził .....) W tym roku z tego co widać na zamieszczonych zdjęciach było jak na tą słynna imprezę mega poprawnie. To co można zobaczyć na poprzednich edycjach może doprowadzić do zawału Zamiast cieszyć się ,że coś tam pozytywnie zmienia się na lepsze szukacie panowie na siłę dziury w całym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 1 Luty 2015 Share Napisano 1 Luty 2015 1. Może: zmienia się, bo piszemy, a im więcej będzie się pisało, tym lepiej będzie wyglądało2. Ja bym nie chwalił dnia przed zachodem słońca. Nie było na razie materiału z uroczystości towarzyszących", podczas których najlepsze kwiatki się spotykało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 1 Luty 2015 Share Napisano 1 Luty 2015 https://www.youtube.com/watch?v=d_foSKYzl0A macie pełny zapis. Ten śpiewający generał mnie po prostu powala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustav Hirsch Napisano 1 Luty 2015 Share Napisano 1 Luty 2015 8:45+, jakby kto pytał.Ciśnie się na usta cytat z Jarosy'ego:Teraz będzie śpiewał pan Krukowski, jeśli tę osobę można nazwać panem, a to, co ta osoba robi - śpiewaniem:". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rox Napisano 2 Luty 2015 Share Napisano 2 Luty 2015 Kolego biar_1 nie lubie Cię jakoś , ale skoro piszesz , żeś praktyk - to liczę na spotkanie na jakiejś reko - powiem wtedy Ci to w oczy i czemu mam takie zdanie . Tak zrobiłem juz z jednym z aktywniejszych prześmiewców na tym forum i ....jakos sie uciszył .....dotarło cos do niego ? moze - czego i Tobie zyczę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rox Napisano 2 Luty 2015 Share Napisano 2 Luty 2015 Kolego bjar_1 - przepraszam za pomyłkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Luty 2015 Share Napisano 3 Luty 2015 Nie musisz mnie lubić - nie jestem kobietą. A co do eko-pajaców", to zawsze z nich będę miał ekę". Jeśli ktoś ma braki, a się stara, to jest w porządku. Co innego, jeśli ktoś idzie na łatwiznę ze zwykłego lenistwa lub chęci pozornych oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrrr Napisano 4 Luty 2015 Share Napisano 4 Luty 2015 to ja jeszcze nawiąże do Rajdu K 2015https://www.youtube.com/watch?v=d_foSKYzl0A#t=356Rozumiem że zdobywanie Pz.W. 717 było w tej rekonstrukcji czy też inscenizacji ułatwione bo Niemców nie było i zostawili otwarty obiekt.Przy takim zdobywaniu ta ekipa została by momentalnie skoszona " przez mg34.Nawet jeśli z kopuł nikt nie oddałby strzału to przecież jest obrona wejścia (strzelnica karabinowa ).Pomijam później zapadnie po sforsowaniu wejścia i różne inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 4 Luty 2015 Share Napisano 4 Luty 2015 Szturmy niezniszczalnych gości wprost pod karabiny maszynowe to plaga chyba wszystkich rekonstrukcji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 4 Luty 2015 Share Napisano 4 Luty 2015 Ale zapominacie, że to gieroje z Armii Czerwonej - po przydziałowej setce z jednym granatem na cały batalion i zwyciężają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrrr Napisano 4 Luty 2015 Share Napisano 4 Luty 2015 no i po zwycięstwie granat oddadzą ...ZAPOMNIAŁEM O TYM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 4 Luty 2015 Share Napisano 4 Luty 2015 a jakżeby inaczej, tylko prawda historyczna się liczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 12 Luty 2015 Share Napisano 12 Luty 2015 Zdobywanie obiektu już w założeniach miało być sztywne i historyczne, miano oddac w jego kierunku kilka strzałów, poczym niemcy mieli się poddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 12 Luty 2015 Share Napisano 12 Luty 2015 To po kiego biegali , padali o w ogóle? Kilka szczałów oddanych z kilometera i mieńce grzecznie wychodzą z łapkami u góry. Ech , znowu ktoś nie pomyślał..........Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 12 Luty 2015 Share Napisano 12 Luty 2015 Jak tam było w '45 nikt się pewnie już nie dowie :P To co było przedstawione jest jedną z hipotez, ponieważ obiekty były obsadzane głównie volkssturmem i niedobitkami WH, oni nawet nie potrafili wykorzystać potencjału obiektów (+ do tego cześć urządzeń ze środka była wymontowana). Obiekty na tej lini głównie się poddawały, tylko kilka walczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 15 Luty 2015 Share Napisano 15 Luty 2015 Co ci Rosjanie mają z tymi sztandarami? Na każdej lepszej czy gorszej imprezie kacapy biegają z patykiem". Dobrych było tych dwóch bojców- krasnalków podtrzymujących sobie sztany dłońmi. Atak nie rózni się od większości widzianych przeze mnie rekonstrukcyjnych ataków- statyczne- to chyba dobre okreslenie na taką praktykę. Muszę przyznac że do rekoko jak na możliwości Rajdu Karabanowa się przyłożyli ciuchowo- nie było takiej liczby destyków jak przy poprzednich odsłonach. Rajd Karabanowa wpisał się w ten sposób w średnią krajową a to progres- oby w następnej edycji było jeszcze lepiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ginerus Napisano 15 Luty 2015 Share Napisano 15 Luty 2015 To nie jest schmeisser ja się przewinęło tylko bergman . http://www.facebook.com/StowarzyszenieHistoryczne/photos/a.864962230195888.1073741842.765595386799240/865027706856007/?type=1&permPage=1 Dziewczyna na plus mundur nie bardzo http://www.facebook.com/StowarzyszenieHistoryczne/photos/a.864962230195888.1073741842.765595386799240/864963400195771/?type=1&permPage=1Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 14:59 15-02-2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustav Hirsch Napisano 16 Luty 2015 Share Napisano 16 Luty 2015 Królowa Bona umarła. Nekrolog był w tym wątku nazajutrz po zdarzeniu, czyli 5 maja 2014 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUJAW_ZG Napisano 28 Luty 2015 Share Napisano 28 Luty 2015 Tak czytam i nie wierzę, że człowiek, rzekłbym mentor" polskiej teoro rekonstrukcji pan(pan" nie przypadkiem pisane z małej") Bi Dżej Ej Ar_ One nie odezwał się na temat bitwy o Poznań...Nudno i smutno mi z tego powodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Luty 2015 Share Napisano 28 Luty 2015 Tak się składa,że jestem praktykiem. Chyba cię musiałem tu kiedyś obsmarowac skoro się czepiłeś...Poznań powiadasz - taka pani na ten przykład ciekawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rox Napisano 1 Marzec 2015 Share Napisano 1 Marzec 2015 Kolego praktyku bjar_1 ta pani akurat odtwarzała postac autentycznej sanitariuszki , zapomniałem jej nazwiska która brała czynny udział w walkach o Cytadele Poznańska - byłem na Bitwie o Poznań 2015 i Ona była bardzo wiarygodna i przygotowana merytorycznie do roli owej sanitariuszki - Ty nasz praktyku .........w tamtym roku miałeś zdaje sie chyba tylko raz w maju mundur na grzbiecie ? dobrze kojarze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Marzec 2015 Share Napisano 1 Marzec 2015 Rox - rozpracowałeś mnie totalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustav Hirsch Napisano 2 Marzec 2015 Share Napisano 2 Marzec 2015 Moderatorze, widzisz i nie grzmisz!Jest mi szczerze i niezmiernie wszystko jedno, ile razy kto co miał na grzbiecie. Równie jak przygotowanie merytoryczne niewiasty, której konterfekt Bjar nam tu zaprodukował, niewiele wnosi do sprawy.Ani bowiem pierwsze nie przydaje ani nie ujmuje sensu jego wypowiedziom, ani drugie nie przydaje ani nie ujmuje koszerności rzeczonej niewieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 2 Marzec 2015 Share Napisano 2 Marzec 2015 Gisela Zimmdars,pielęgniarka przebrana za mężczyzne, aby uchronić ją przed zwierzakami z RKKA. wszystkie historyczne zdjęcia tej Pani z Festung Posen są właśnie w podobnej konfiguracji mundurowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 2 Marzec 2015 Share Napisano 2 Marzec 2015 Jak dzieci normalnie.Może się towarzystwo zastanowi, nad tym, że jak Bjar nikogo nie skrytykował, to może mu się nic nie rzuciło w oczy w tej rekonstrukcji? A jak pod naciskami coś zapodał, to od razu krzyk, że nieprawda...Skąd wiecie, że Bjar co najmniej raz w tygodniu nie biega w stroju na reko wokół jakiegoś wychodka i go nie broni, albo nie szturmuje? A gdyby tak było, to już byłby takim samym godnym szacunku praktykiem jak Wy Panowie?Jak ktoś nie umie podejść z dystansem do tego, co robi, to może odpowiedniejsze będzie jakieś inne forum dla gimbusów. Właśnie ktos451 (3166 / 123) 2015-02-11 21:10:25 fajnie i na luzie podszedł do w sumie niewielkich uwag na temat rajdu Karabanowa (który w tym roku rzeczywiście był na chyba najwyższym poziomie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi